4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

TEMA VE VEFA

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı


Sayın Hayrettin KARACA ve Sayın Nihat GöKYİĞİT, tarafından kuruldu. ülkemizin geleceğini tehdit eden, çölleşme erozyon gibi, tehlikelere karşı insanların duyarlılaşmasını sağlamak için de yıllardır, mücadele ediyor. ülkemizde, birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. birçok faaliyete ön ayak oldu.


              TEMA Vakfı’ da, yıllardır erozyon, ağaçlandırma ve mera ıslah çalışmalarında, ülkemizde çok başarılı ve verimli, bir performans sergiledi. Bu alandaki eğitimi de sürekli; kalıcı ve sonuç alıcı bir şeklide gündemde tuttu, Halkın, daha da bilinçlenmesini sağladı.


           Sayın KARACA ve ekibi,  yıllardır, TEMA Vakfında, sorumluluk anlayışıyla, çıkar gözetmeksizin, bilgi, zaman, beceri, deneyim ve kaynaklarını, kendi özgür iradesiyle, amacı doğrultusunda kullandı..


         Sayın Hayrettin KARACA, ülkemizde, gönüllük alanında, emsali nadir ve doğa hayranı bir insanımızdır. özelikle de ağaçlandırma ve erozyona karşı mücadelesi, herkese örnek teşkil edecek niteliktedir.


             Sayın KARACA, yıllarca, her türlü gelişme ve üretimin, etkili çevresel koruma ile birlikte olacağına inandı ve halkı da inandırmak için de yıllarca, mücadele etti. Erozyon ile her türlü, fedakârlığı yaparak, mücadele verdi.  


            Atalarımızın ve torunlarımızın, emaneti olan toprakları, korunması için, her platformu kullandı ve hiçbir fedakârlıktan da kaçınmadı. Doğa ve özellikle de “EROZYONLA” ilgili, mücadelesi ile de örnek oldu.
             TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Toprak Dede Hayrettin KARACA’ yı, TEMA Vakfı Eskişehir İl Temsilcisi Halil GüNGöR ve ekibi ile birlikte, Yalova’da evinde, ziyaret etmiştik.. Dikkat ettik. Her sözünde, “Ana vatan”,” Anadolu kültürü” ve “doğa” sözcüklerin, dilinde düşürmemişti.   Ziyarette, Sayın KARACA ile yapılan her sohbette  “BEN” diyenlere, ben değil “BİZ” diyerek ikaz etti. Bu felsefesi ile de TEMA gönüllülerine, ülke insanımıza hatta dünya insanına örnek oldu.


                 Nitekim Birleşmiş Milletler, TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'yı “Orman Kahramanı” ilan etti. BM Sekretaryası tarafından belirlenen jüri, 2013 yılında 30 ülkeden, 47 adayın arasından Hayrettin Karaca'yı seçerek, “Orman Kahramanı” ödülüne layık buldu. Hayrettin Karaca, ödülünü, İstanbul'da 197 ülkenin katılımıyla yapılmakta olan BM 10. Orman Forumu kapsamında,  düzenlenen törende aldı


               Orman Kahramanı, Sayın Hayrettin Karaca, İsveçli Doğru Yaşam ödülü Vakfı tarafından verilen ve Alternatif Nobel ödülü kabul edilen “Doğru Yaşam Onur ödülü” alarak, ülkemizi ve doğa koruma mücadelesi veren çevrecileri gururlandırmıştı.


               Sayın KARACA’ ya, Türk toplumun, vefa borcu var. Ancak toplum ve Devlet Birleşmiş Milletler’ in, Sayın Hayrettin KARACA’ ya, gösterdiği, değeri ve vefayı esirgiyor.


              Nitekim geçmiş yıllarda, Tepebaşı Belediyesini ziyaret eden,  TEMA Vakfı Onursal Başkanı Sayın Hayrettin KARACA, hükümetin, tarıma ilgisizliğini“Açlığın artık şakası yok” diye eleştirmiş “Ben siyasetçi değilim, benim derdim toprak. 20 yıldır, Trakya için bağırıyorum, duyan yok. Bu, cehaletten kaynaklanıyor” diyerek ilgisizlikten şikayetçi olduktan sonra, . Başbakan ve bakanların, bu konular açılınca, halkı azarladığını söyleyen Karaca, “Beni bile azarladılar” sözleri, vefasızlık değil de nedir?


            Oysa Sayın KARACA, bugün olduğu gibi, gelecekte de insanlarımız, özellikle de çocuk ve gençlerimiz, doğruluk, çalışkanlık, fedakârlık, cesaret, yardımlaşma, sadakat, adaletli,  sorumluluk sahibi ve  güvenilir olma gibi, kültürümüze ait değerleri, onunla tanıyacaktır.


                Elbette Eskişehir’ de de TEMA Vakfına,  yıllardır başarı ile hizmet eden gönüllülerimiz vardır. Bu gönüllülerimizden biri de TEMA Vakfı,  Eskişehir İl Temsilcilerinden, Sayın Halil GüNGöR' dür.


            Sayın GüNGöR, yıllardır inandığı dava uğruna, Kaynak yarattı, ya da var olan kaynakları, en iyi şekilde değerlendirdi. Doğayı korumak için, gerektiğin de daha az uyudu ve daha çok çalıştı. En önemlisi de yaşanılan yoğun stres, tahammül etti. Doğayı korumak için,İnsanın, hata yapma gibi, bir lüksü olmadığını, hep söyledi..


              İnsan ve doğa dostu olan, Sayın Dr. Halil GüNGöR, 20 yıldır sürdürdüğü Tema Eskişehir İl Temsilciliği görevinden, kendi isteği ile ayrıldı Ancak TEMA Vakfı, her zaman gönlündedir.  TEMA Vakfı, konu yapıldığı zaman, gözleri dolar.


                 Ancak TEMA Vakfındaki görevinden ayrıldıktan sonra, Sayın GüNGöR,  unutuldu. Nitekim TEMA Vakfının,  25.Yıl Saha Koordinasyon Toplantısı 03-06 Ağustos 2017 tarihleri arasında İstanbul özyeğin üniversitesi kampusunda gerçekleştirildi. Türkiye’nin, tüm il ve ilçelerinden yaklaşık, 350 temsilcinin, katıldığı toplantıya, TEMA Vakfına, 20 yıl hizmet eden,  Sayın Halil GüNGöR gibi, fedakâr TEMA gönüllülerinin de davet edilmesi gerekirdi.


             çünkü  TEMA Vakfı, yıllarca, vakfa hizmet eden insanlara, gereken değeri vermekle,  onları, mutlu ederken, yeni gönüllülerin, TEMA Vakfı’nda,  görev almasını da teşvik eder. O nedenle de TEMA Vakfı, vefakar gönüllülerini,  unutmamalı ve her türlü etkinliklerine, davet  ederek, onlara nostalji yaşatmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi