4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

İYİ PARTİ KURULTAYI

                             
             İYİ Parti 2. Olağanüstü Kurultayı, Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen partililerin, katılımıyla gerçekleştirildi. Kurultayın yapılacağı ATO Congresium’daki salona Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleri yer aldı.
               Kurultay'da, tek başkan adayı olan,  20. ve 21. dönem DYP, 23. 24. ve 25. dönem MHP milletvekili olarak, görev yapan, Sayın Meral AKŞENER, 881 oyla yeniden İYİ Parti'nin genel başkanı seçildi.  80 üyeli genel idare kurulu ve 11 merkez disiplin kurulu üyesi de belirlendi.. Kurultayda Sayın AKŞENER 'e, blok liste için, tam yetki verdi.
               İYİ Parti lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Sayın Meral AKŞENER,  İyi Parti 2. Olağan kurultayında konuşmasında,  konulara hakimiyeti ile dikkat çekti. Seçim vaatlerini yeniledi. İktidarı ekonomi, FETö ile mücadele, eğitim ve diğer alanlardaki çalışmalarını ve Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN’ ı eleştirdi.
             Sayın AKŞENER,  mevcut sistemi de eleştirdikten sonra, “Şimdi, yeni sisteminin sonuçlarını, hep birlikte, acı acı yaşamaya başladık. Damad Berat'a teslim edilen ekonominin ateşi, bacayı sarmaya başladı.Türkiye,  bu çılgınlığa son vermeli, Devlet kurumları daha fazla yıpranmadan, bu yanlış yoldan dönülmelidir” dedi.
                 Konuşmasında “vaktiyle iktidarla kol kola pozlar veren, cemaat görünümlü terör örgütünün elemanları soru çalarken, adamını bulur atanırken; okuttuğu çocuklarının geleceği, çalınan annelerin, babaların uykusuz gecelerini, talebini dile getirdi diye, görevinden atılan, ekmeğiyle oynananlarını sırf İYİ Parti’ye,  oy veriyor, destek veriyor diye standı basılan, şiddete maruz kalan gönüllüleri, unutmayacaklarını vurguladı.
              Ayrıca İyi Parti’ nin,  bir kişiye, bir zümreye, bir kuruluşa, bir başka partiye karşıt olarak değil; Adalete, eşitliğe, hakkaniyete, huzura, refaha taraf olarak kurulduğunu.  İyi parti’ nin, birilerine ikbal sağlamak amacıyla değil, falanca gruba iltimas aramak amacıyla da değil, memleketin ikbali, milletin istikbali için kurulduğunu söyledi.
          Aslında Sayın AKŞENER, kamuoyu ile paylaştığı Seçim Bildirgesinde de iktidar olduklarında,  İyi Parti’ nin, iktidarında, eğitim sistemi değişecek, Okul öncesi eğitime önem verilecek. Eğitim 24 aylıkken başlayacağını, Kamu görevlilerine 9. dereceden başlayarak, ek gösterge verileceğini. Muhtarlar için belediyelerde, özel bütçe yapılacağını. Yıpranan ve amacını yitirmiş, devlet, yeniden yapılandırarak,  asıl işlevini geri kazandırılacağı gibi vaatler yer almıştı.
              Sayın AKŞENER, konuşmalarında,  İyi Parti, egemenliği yeniden millete verecek olan, parlamenter sisteme döneceğinin,  Cumhuriyet ve demokrasinin, tüm uygulamaları herkese eşit biçimde sağlanacağını.  İnsanlarımızın, taşıdığı kimlik belgeleri dışında, ağa paşa, reis de olmayacak, herkes bireysel nitelikleri, ne olursa olsun, bu devletin tapusunu cebinde taşıyacağını da vurguluyor.
               ülkemizi, zor günler beklediğini,. Sayın Erdoğan'ın Türkiye'ye maliyeti her geçen gün daha da arttığını,  ekonomide, dış politikada, yargıda, eğitimde hızla dibe vurduğunu, özellikle de ekonomiyi soktukları darboğazdan kurtarmak için, büyük bedeller ödeyebilineceğini, konuşmasında sıkça vurguladı.
           Dış politikada ise sürekli milli menfaatlerimize aykırı kararlar alındığını. bunları telafi etmek için, yarın çok daha büyük tavizler vermek zorunda kalınabilineceğini,  belirttikten sonra  İYİ PARTİ olarak, bütün bu konuların takipçisi olacaklarını, Milletin hakkını, hukukunu da var güçleriyle, koruyacaklarını  söyledi.
              Sayın ŞENER, “Bin yıldır, bu topraklarda, filizlenip duran ne kadar hayal varsa, gerçek olsun diye varız. Ne kadar acı varsa, son bulsun diye varız . Aziz milletimizin, tarih sarkacı, yeniden yükselişe geçsin diye varız “ dedikten sonra “ Bu yüzden, yandaş medyanın boy hedefiyiz. Sarayın uykuları kaçıyor.  Küçük ortağın sinirleri bozuk” dedi.
              öte yandan, 24 Haziran seçimleri öncesi, İYİ Parti ve Genel Başkanı Sayın AKŞENER’ e,  uygulanan televizyon sansürü, seçimlerin ardından da kaldığı yerden devam ediyor.  Maalesef tarafsız olması gereken medya kuruluşları, kısa bir süre önce kurulmasına rağmen TBMM’de, yerini alan İYİ Parti'ye karşı ambargo uygulamasını sürdürdü.
            İYİ parti, 138 sayfa ve 404 maddeden oluşan seçim bildirgesinde, ekonomi politikalarından, eğitime, TRT’nin özelleştirilmesinden, hayvan haklarına,  inanç ve düşünce özgürlüğü gibi, birçok başlık dikkat çekmişti.  Bugünde İyi Parti’ nin, toplumda, birlik, ekonomide güven, yönetimde liyakat olmazsa olmaz hedefleri arasındadır.
            Sayın ŞENER’ in, 2. Olağan Kurultayında gündeme getirdiği hedefleri ve Seçim bildirgesinde,  yer alan, eğitim, ekonomi, sağlık, tarım, dış politika, adalet, gibi pek çok alandaki, vaat ve projeleri,  IYI Parti iktidarında, hayata geçer mi zaman içinde görülecektir.  Ancak Sayın ŞENER’  in, 2. Olağan Kurultayda  ve  seçim bildirgesinde,  yer alan vaat ve projelerin, gündeme getirilmesi bile umut vericidir
               Ayrıca ülkemizde, toplumla, yönetim, seçenle, seçilen ve  partiler arasında, sürekli bir "DİYALOG" kurulması, ülkemiz açısından, önemli bir adım olacak, mevcut gerginlikleri de bitirecektir. O nedenle ülkemizde,  her alanda, gerginlikleri ortadan kaldırmak,  sorunların çözümünde,  birlikte düşünmek ve karar vermek gerekir. çünkü başka bir Türkiye yoktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi