4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

ESO DA HEDEF GLOBAL PAZARLAR

                              
           çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere, Eskişehir’e gelen, Japon iş heyeti, Eskişehir, sanayici ve iş adamları ile bir araya geldi. ESO Başkanı Sayın Celalettin KESİKBAŞ’ ın da katıldığı etkinlikte, Türk ve Japon iş adamaları, birlikte yapılabilecek iş olanakları değerlendirdiler.
            Ayrıca 60 ülkeden, 3.000 firmanın,  katıldığı, dünya’nın, en büyük fuarı olan InnoTrans Fuarı’na,  ESO üyesi, TüLOMSAŞ, Savronik, Albayrak Makine ve Bekel firmaları kendilerine ait stantlar ile katıldı. Fuar esnasında, Uluslararası SIL-3 Emniyet Bütünlük Derecesi almaya hak kazanan, ESO üyesi, Albayrak Makine firmasının sertifika seremonisi de gerçekleştirildi.
              Bu gelişmeler gösteriyor ki ESO da hedef global pazarlardır.
             Elbette bu gelişmeler ve başarı da en büyük pay, ESO Başkanı Sayın Celalettin KESİKBAŞ, ekibi ve sanayicilerimizindir. ESO, bir ekip olarak, sanayide,  verimlilik, yenilik ve kalite gibi performans boyutlarını, birlikte değerlendirerek, verimliliği, sanayimiz için, hem nicel, hem de nitel boyutları olan kavram ve yaşam felsefesi haline getirmek istiyor.
               Ayrıca ESO ve sanayicilerimizin, takım ruhu içinde çalışması, sorunların çözümünde, birlikte düşünüp, birlikte kara vermesi, sanayimizdeki, gelişmelere de Türkiye ve global mercekten bakmaları halinde,  Eskişehir sanayisi, her alanda, ulusal ve global pazarlarda söz sahibi yaparken diğer illerdeki OSB’ lere de örnek olacaktır.
         ESO Meclis toplantısında, ESO Başkanı Sayın Celalettin KESİKBAŞ ‘ın,  çift kutuplu değil tek kutuplu bir yapıda, birlik ve beraberlik içinde, çalışacaklarının altını çizmesi, özellikle de   “Bu işe, çok inandık. Birlikte güzel işler başaracağız. Ekip ruhu ve inançla çalışacağız. çünkü biz çalışırsak, Eskişehir kazanacak, şehrimiz kazanırsa ülkemizde kazanacak. “ sözleri tüm kesimlere örnek teşkil edecek niteliktedir.
           Sayın KESİKBAŞ ve ekibinin, “MARKA”  ve Ar-Ge üzerinde, ısrarcı olması, sanayimizi, teknoloji ihraç eden bir konuma getirecektir. çünkü içinde bulunduğumuz çağda, teknolojik gelişmeler ve hızla değişen, ekonomik ve politik koşullar, işletmelerin mamullerini, kendi iç pazarlarının yanında, dış pazarlara da pazarlamalarını kolaylaştırmıştır.
             Sayın KESİKBAŞ’ a göre, dış pazara girişler, şiddetlenen rekabet ortamında, işletmeleri, daha iyi, daha ucuz mamulleri, pazara sunmaya iterken, yeni mamul geliştirmeyi de teşvik etmektedir. O nedenle de sektörlerin, Ar-Ge çalışmalarına önem vermesi şarttır.
             İçinde bulunduğumuz çağ, üretim dönemidir. Şirketlerin üzerinde çalıştığı, en önemli hedef, yeterli kalitede ürünü müşterileri cezp edecek şekilde üretebilmektir. Bunun içinde Eskişehir OSB’ deki şirketlerin, AR-Ge çalışmalarını, ön planda tutarak, alanlarında bilgi ve teknoloji üretimini ve transferini, kurumsallaştırmaları şarttır.
               Sayın KESİKBAŞ, ulusal ve uluslar arası alandaki, her kesimle, özellikle de üniversitelerle işbirliğinde kararlıdır. Ancak ülkemizden üniversite sanayi işbirliği arzu edilen boyutta değildir. Nitekim ESO Başkanlarımızdan, Sayın SAVAŞ “ üniversitelerimiz, ekonominin ve sanayimizin, beklentilerinden uzaktır.” görüşünü paylaşmıştı.
               Sayın KESİKBAŞ ve ekibi, , BEBKA tarafından hazırlanan ‘Eskişehir ili 2017 yatırımlar destek ve tanıtım stratejisi kitapçığında, gündeme getirilen, sanayi ve ekonomimizin, nitelikli iş gücü eksikliği, yatırım ve işletme maliyetlerinin yüksekliği, altyapı sorunları, kırtasiyecilik ve bürokratik süreçlerin fazlalığı, kurumsal kapasite eksikliği, lojistik ve ulaşım imkânlarının yetersizliğinin farkındadır.
             Yine Sayın KESİKBAŞ ve ekibi, kitapçıkta, yer alan, kurumsal kapasite eksikliği, ticari yeteneklerin ve İlin potansiyelinin, yeterince bilinmemsi, kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin yeterince olmaması, ortak çalışma kültürünün ve Ar-Ge ve tasarım kültürünün zayıflığı, küme faaliyetlerinin etkinliğinin yetersizliği, devletin destek ve teşviklerine erişim konusunda yaşanan güçlükler,” olarak belirlenen sorunları da çözmekte kararlıdır.
                 Eskişehir sanayisi, ESO Başkanı Sayın KESİKBAŞ ve ekibi ile ciddi atılım içindedir. özellikle de proje bazındaki çalışmaları, Eskişehir sanayisini mutlaka ulusal  ve global pazarlarda söz sahibi yapacaktır.
              çünkü çağımızda, toplumlar, zengin ve yoksul diye ayrılmıyor. Proje üretebilen, üretmeyen diye sınıflandırılıyor. ülkelerin, bölgelerin, şirketlerin, zenginliği, bünyelerindeki, "PROJE " ile ölçülüyor. Proje, geleceği düşlemektir. Güzellikleri yaratmanın da ilk adımı olup, aynı zaman da zenginliktir.
              ESO daki, olumlu gelişmelerin mimarı, Sayın KESİKBAŞ, alanında özellikle de ihracatta, tecrübeli, bilgili, konulara yatkınlığı ve yakınlığı ile örnek sanayicimizdir, Faktörler ne kadar değişse de değişen koşullara uyabilen ve insanlarla da olumlu ilişki kuran, bir yapıya da sahiptir. İçinde bulunduğu koşulları çok iyi değerlendiriyor isabetli kararlar da veriyor.
.              Sayın KESİKBAŞ ve ekibini kutluyoruz.





Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi