4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

KYK YURTLARI EMİN ELLERDE


            Yüksek öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Eskişehir İl Müdürlüğü’ nü, ziyaret ettik,  Kurumda, kendine has ve her kuruma da örnek teşkil edecek, yasalar çerçevesinde, kuruma özgü davranışlar, inançlar, çalışma yöntemleri ve alışkanlıklar oluşturulmuş. Bu Kurum kültürü de KYK’da,  görevli yönetici, personel ve yurtta kalan öğrenciler,  tarafından titizlikle uygulanıyor.
             Kurumda, hem soyut, hem de somut değerler söz konusudur. Kurum çalışanları ve  öğrenrenciler, kurum kültürüne saygı duyuyor, ona göre davranıyorlar.  Kurum kültürünün, yaşaması ve gelişmesi için de üzerlerine düşen görevleri de yerine getiriyorlar.
             Dikkat ettik.  Kurumda, gönüllülük, bir yaşam biçimidir..Bu sayede,  personel ve öğrenciler, yeni dostluklar kazanıyor. Toplumsal projelere, karşılıksız katılıyorlar. Başarmayı, öğrenmeyi ve paylaşmayı, ilke edinmişler, iyi ve doğru olduğuna inandıkları, icraatlarının ve fedakârlıklarının, karşılığını ‘geleceği yakalayarak, alacaklarına inanıyorlar. Sorumluluk anlayışıyla, çıkar gözetmeksizin, bilgi, zaman, beceri, deneyim ve kazanımlarını, kendi özgür iradeleriyle paylaşıyorlar.
             Ayrıca Eskişehir’ e, üniversitelerde, okumak için, gelen öğrencilerin, büyük çoğunluğu, devlet yurtlarını, tercih etmektedir. Eskişehir’ de, KYK’ ya, bağlı yurtları, ekonomik ve güvenilir anlamda, en uygun yer olarak görüyorlar.
               Eskişehir’ deki KYK’ nun, yurtlarında, Yükseköğrenim öğrencilerinin, tüm ihtiyaçları yüksek konfor ve güven standartları içinde karşılanıyor. öğrenciler, evlerindeki güvenli ortamı aramıyorlar. öğrencilerimize, verilen hizmetler ile onların memnuniyetini sağlanıyor. Seçkin ve güler yüzlü, personeli ile her yıl yüzlerce öğrenciye, hizmet veriyorlar.
              Yurtlarda kalan öğrencilerin, rahatı için de Kurum Müdürü Sayın Eyüp ERKURT ve tüm personeli, zaman mevhumu düşünmeden, yurtla ilgili her icraatı, severek gerçekleştiriyor, bahçe düzenlemesinde, bedenen de çalışıyorlar.
              Yurtlarda kalan öğrencilerin, serbest zamanlarını değerlendirmeleri için, her türlü tesis yapılmış, yapılamaya da devam ediliyor. öğrenciler, serbest zamanlarında, aralarında dostluk, kardeşlik ve arkadaşlık duygularını, geliştirmek amacıyla, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmekte,  yurtlar arası yarışma ve turnuvalar yapılmaktadır.
            Parklarda, gece ışıklandırması da unutulmamış. Süs bitkileri ve çiçeklerin konumlanışı, oturma alanı ile ilişkisi, peyzaj ile ilgili ışıklandırma unsurları göz önüne alınmış, toplumuzun, geçmişi ile ilgili araç ve gereçler, parklarda yer bulmuş, doğa adeta parklara taşınmıştır.
             Eskişehir, KYK, Bala Hatun Kız öğrenci Yurdu’ nun lokantası, diğer kurumlara hatta Eskişehir’ deki lokantalara, örnek teşkil edecek niteliktedir. Lokanta da hijyen öne plandadır.
Mutfaklarda yiyecekleri saklama yöntemi de örnektir.Yiyecekleri, soğukta saklama yöntemi 2 çeşite yapılmaktadır.. Pozitif soğukta, yani sıfır santigrat derecenin üzerinde (+1+3+6+8) soğuklukta soğuk odada,  bazı yiyeceklerde, negatif soğukta, yani 0 santigrat derecenin altına (-18) derecelerde, büyük bir derin dondurucuda saklanıyor.
              Elbette kurumdaki bu başarıda, en büyük pay, Kurum Müdürü, Sayın Eyüp ERKUT ve ekibinidir. Kurumda,  ekip ruhu hâkimdir. Kurumla ilgili işlerde, birlikte düşünüyorlar, birlikte kara veriyorlar ve gerçekleştiriyorlar.
              Kurum Müdürü, Sayın ERKURT,  örnek alınacak, işinin ehli bir yöneticidir. Mesai mevhumu düşünmeden çalışıyor, geç vakitlere kadar, görevi başındadır. Yenilikçi, sempatik ve insanı rahatlatan, yaratıcı, sabırlı ve dinamik, yapısı, özellikle de personele ve yurtta kalan öğrencilere karşı davranışı ve onlarla iletişimi, örnek teşkil edecek niteliktedir.
              Ziyaretlerimizde, ; sürekli "BİZ" kelimesini kullandı. Bu tavrı ile de "TAKIM RUHU" na, özellikle de personel ve öğrencilere, verdiği değeri gösterdi. Eleştirilerde spesifik oldu, konulara ve sorunlara sürekli pozitif yaklaştı, konulara sürekli açıklık getirdi.
               Sayın ERKURT’ a göre, işleri doğru yapıyor olması da yeterli değil; aynı zamanda doğru işler yapıyor olması da gerekir. Mükemmel bir performansın da  küçük ve başarılı eylemlerin, bir örgüsünde oluştuğunu hep söyler. çalışanların, faaliyetlerini de sürekli değerlendirir. Onlara kaynak yaratır.
             KYK, Bala Hatun Kız öğrenci Yurdu Müdürü Sayın Şule SAV ise icraatını, sürekli değerlendiriyor ve sorguluyor. Yurtla ilgili kurum kültürünü, özenle koruyor. Her birimi hakkında oldukça da donanımlı, hazırlıklı ve bilinçlidir. İşletme içindeki kuralları, eksiksiz uyguluyor.  öğrencilere yönelik, KARİYER GüNLERİ ile de dikkat çekiyor.
             Sayın ERKURT, kurum ve yurtlarda kalan öğrenciler açısından, bir şanstır. çalışkan, fedakâr,  sabırlı, olaylar karşısında dayanıklıdır Vicdan sahibidir, bilgi, deneyim, önsezi, yetki ve denetleme, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilme, ekibini eğitebilme gibi, meziyetleri ve görev anlayışı ile de personel ve öğrenciler için bir modeldir.
             Sayın ERKURT ve ekibini kutluyoruz…






















Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi