4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

TÜLOMSAŞ VE DİZEL MOTOR

TüLOMSAŞ, Genel Müdür, Sayın Hayri AVCI, yönetiminde, yıllardır, ulusal ve küresel alandaki, makro ve mikro gelişmeler, yakından izliyor ve potansiyel gelecekler için, senaryolar hazırlıyor. Bu potansiyel, gelecek senaryoları çerçevesinde, anlamlı olabilecek stratejiler, yanında, gözlemlere, analizlere ve stratejilere aykırı düşen, ani değişimlere uyum sağlamak için de esnek geçiş stratejileri formüle ediliyor.
Yıllardır da TüLOMSAŞ’ da, birimlerde sorunları görüşen, tartışan ve çözümler üretip hayata geçiren, en önemlisi de TüLOMSAŞ’ ı, yaşamaya değer, anlamlı bir ortam haline getirmek ve işgücünün de sonsuz yeteneklerinden, tam olarak yararlanmak için, hummalı bir çalışma var.
TüLOMSAŞ, Sayın AVCI ile birlikte hızlı bir değişim ve yapılanma süreci yaşamaktadır. Ulusal ve uluslararası alanda, kimliğini başarıyla temsil ediyor. özellikle de ERP( Kurumsal Kaynak Planlaması) ile birlikte,  Maliyetlerde ve bakım masraflarında azalma, müşteri hizmet seviyesinde ve işgücü veriminde artış oldu.
TüLOMSAŞ, yıllardır verimliği ön planda tuttu  çünkü .çağdaş dünyanın, anahtar kavramlarından biri "verimlilik" tir.Verimlilik, günümüzde kalkınmanın,  başarılı kurum olma, kalkınmış ülke ve toplum olmanın, ölçütlerinden biri olarak kabul edilmektedir.
Aynı zamanda, verimlilik, kalkınmanın itici gücüdür. Bir sektöründeki verimlilik artışları, başka kesimleri de harekete geçirici bir rol oynayabilmektedir. Artan verimlilik, akılcı ve çağdaş, bir yönetim altında, kalkınmayı hızlandırmakta, gittikçe daha ileri boyutlara ulaştırmaktadır. Yüksek verimlilik, geçici güçlüklerle sarsılmayan, üretme gücü demektir
TüLOMSAŞ,  verimliliği, sürekli ön planda tuttu. Sonun da da her Türk insanının özlemle beklediği, milli motor olan  “LİSANSI TüLOMSAŞ' A  AİT TLM6V185 TİPİ DİZEL MOTOR üRETİMİ”  ni gerçekleştirdi.
Eskişehir ve TüLOMSAŞ t, esislerinde tamamen yerli dizel motorunu üretmenin gururunu yaşıyoruz. “TLM6V185” adıyla 6 silindirli yaklaşık 700 kW gücünde geliştirilen dizel motor, tüm testlerden başarı ile geçmiştir. TüLOMSAŞ, motorun seri üretimine geçebilecek durumdadır.
Yeni nesil olarak, ortaya çıkan, bu dizel motor; güç ve özellik olarak ülkemizin küçük motor konseptini karşılayabilecek düzeydedir. Tank motoru gibi, savunma sanayi projeleri için de bir sinerji oluşturacaktır.
İlk milli dizel motor, daha güçlü ve bölgesinde lider bir Türkiye için, önemli bir adım olmuştur. Türkiye’yi motor üretiminde küresel oyuncular ligine sokacak ve ekonomimize, katkı sağlayacaktır. TüLOMSAŞ, çalışmaları burada bırakmayacak. Her daim yeni nesil motorlar için, sahip olduğu teknolojiyi sürekli, geliştirecektir..
TüLOMAŞ, tarafından üretilen, parça bazında yerlilik oranı %85’i aşmış olan TLM16V185 tipi 16 silindirli dizel motorlar, bir aile yapısı içerisinde, yer almakta olup; 6-8-2-16 ve 18 silindirli modellerinin de üretilmesi ve kullanılması mümkündür.
TüLOMSAŞ, Ar-Ge motor mühendisleri tarafından gerçekleştirilen mühendislik çalışmaları ve mevcut bilgi birikiminden de yararlanılarak, 6 silindirli prototip olarak bir adet motor üretilmiştir. Montajı tamamlanan, anılan motor, tüm testlerden başarı ile geçmiş ve müşteriye sunulmuştur.  Motorun, ticarileşmesine yönelik çalışmalar sürdürülmektedir.
Hedeflenen, TLM6V185 tipi dizel motorda; yeni nesil daha yüksek basınç oranına sahip ve daha kompakt bir turbocharger, daha verimli aircooler, yakıt tasarrufu sağlayacak olan zamanlamalı yakıt enjeksiyon sistemi, yani Electronic Fuel Injection sistemi kullanılacaktır.
TüLOMSAŞ, tarafından yüksek oranda yerlilik anlayışı ile üretilecek olan ve MİLLİ MOTOR olarak, bu ürünün, istenen regulasyonlara göre, modernize edilmesi, TüLOMSAŞ’taki mühendis ve işçi ekibi ile yapılacaktır.. 
LİSANSI TüLOMSAŞ' A  AİT TLM6V185 TİPİ DİZEL MOTOR,yeni nesil olarak ortaya çıkan, bu dizel motordur ;Güç ve özellik olarak ülkemizin, ilk milli  motorudur.
TüLOMSAŞ, katıldığı “Denizcilik Günleri” etkinliğinde, yoğun olarak sorulmuş olan küçük motor konseptini karşılayabilecektir.
TLM6V185 tipi dizel motor, Demiryolu manevra lokomotiflerinde, kullanılacaktır, Savunma sanayi projeleri için de bir sinerji oluşturacaktır. Enerji sektöründe, jeneratör seti olarak kullanılabilecektir,
Ayrıca yaklaşık, 700 kW gücündeki bir dizel motorun, yerli olarak üretilebilirliğinin ispatlanması, ülkemizin konumsal olarak, yer aldığı ülkeler, coğrafyasının hassasiyeti düşünüldüğünde, ne kadar çok YERLİ üretim, o kadar çok bağımsız ve güçlü bir ülke anlamı taşırken, ülkemizi de global pazarlarda, söz sahibi yapacaktır.

Sayın AVCI ve eki-bini kutluyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi