4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

ESOGÜ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ

                             
           Tıp eğitiminde ve sağlık araştırmalarında, ülkemizin, en saygın kuruluşlarından olan  ESOGü  üniversitesi Hastanesinde, sunulan sağlık hizmeti, Türkiye'deki, tüm üniversite hastanelerinin, yaşadığı oranda mali sıkıntılar yaşadığı halde,  her geçen gün, mükemmele ulaşabilmek için, yoğun çaba harcanmaktadır.
           ESOGü üniversite Hastanesi, ülkemizin, Eskişehir ve bölgesinin, en önde gelen sağlık merkezi haline gelmiştir.  Hastaneye gelen hastalara, nitelikli sağlık hizmeti sunulmasının yanı sıra,  ESOGü, Tıp Fakültesi öğrencileri ve araştırma görevlileri için de önemli bir eğitim merkezi olma özelliğine de sahiptir.
              ESOGü üniversitesi Hastanelerinde,  sağlık hizmeti verilirken, tam bir takım çalışması uygulanmaktadır. Tıp, Fakültelerinde, çalışan seçkin bilim insanlarının, bilgi birikimleri sayesinde, çok zor hastalıkların dahi tanı ve tedavileri başarı ile gerçekleşiyor.
            ESOGü üniversite Hastanesi’ nde,  hasta/çalışan güvenliği ve memnuniyetini ön planda tutan, hizmet anlayışı ile uluslararası standartlarda, bağımsız, bilimsel, temele dayalı ve bilişim teknolojilerinden, etkin olarak yararlanılarak verilmektedir.
             ESOGü üniversite Hastanesi, dünyadaki tıp alanlındaki gelişmeleri, yakından takip ediyor. Bu gelişmeleri, bünyesine taşıyarak, sunduğu hizmetlerde, kalitesini sürekli olarak geliştirmeyi hedefleyerek, hasta tanı, teşhis, bakım ve güvenliğini, en üst seviyeye çıkarmak içinde ciddi gayret ve çaba, gösteriyor.
              öte yandan ESOGü  üniversite hastanesi,, araştırma, geliştirme, inovasyon doğrultusunda önemli adımlar atıyor. özellikle de inovasyon stratejisi, öncelikleri arasındadır.  İnanıyoruz ki İnovasyon çalışmaları, radikal inovasyon aşamasına mutlakla gelecektir.                   
            Günümüzde, bir insandan gerçek hücreler alıp, ondan yapay organ üretmek, gelecek için, sağlık sektöründe, çok daha büyük imkânları gündeme getiriyor. Aynı yöntemle, diğer organların onarılmasının, ya da değiştirilmesi de mümkün olabilecektir. Geçmiş yıllarda, Tıp Fakültesi Dekanı olan, Sayın Prof. Dr. Enver İHTİYAR’ la yaptığımız sohbette, ESOGü Tıp fakültesinin, önümüzdeki yıllarda, bu alanda da çalışma yapacağının da sinyallerini almıştık.
              ESOGü Tıp Fakültesi’nde, ülke ve evrensel alanda, başarılı öğretim görevlilerimiz de vardır. Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bililim Dalı öğretim üyelerinden, Sayın Prof. Dr. Bülent GöRENEK, bu öğretim görevlilerimizden biridir. Hayatı ABD’ de yayınlanan, dünyanın en saygın kardiyoloji dergilerinden "CİRCULATİON" a, ve Avrupa'nın Avrupa Kardiyoloji Dergisi'ne konu oldu. 
               ESOGü Tıp Fakültesi, öğretim görevlileri, dünyanın çeşitli kentlerinde alanları ile ilgili sunumlar da yapmaktadır. Nitekim geçmiş yıllarda Sayın Prof. Dr. Birgül YELKEN, Güney Afrika’da, Cape Town’ da düzenlenen, 14.Dünya Anesteziyoloji Kongresi’nde sunum yaparak, ülkemizi ve ESOGü’ yü, başarı ile temsil etmişti.
              Ayrıca ESOGü Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı ve ESOGü Tıp Fakültesi Dahili Bilimler Bölüm Başkanlığı gibi idari görevlerinde bulunan, Sayın Prof. Dr. Gaye USLUER’ in, tekrar hastanedeki  görevine dönmesi, ESOGü ve hastane açısından, ciddi kazançtır.
               öte yanda ESOGü üniversite Hastanesi, ulusal ve evrensel alanda, başarı olan öğretim görevleri rehberliğinde, doğru tanı koyan ve tedavi uygulayabilen, çağdaş bilimsel bilgileri ve teknolojileri bilen ve yararlanabilen, tıbbın bilgi birikimine hakim, tıptaki yenilikleri, tanı ve tedavi uygulamasına yansıtabilen, iyi hekimler yetiştiriyor. ESOGü Tıp Fakültesi mezunlarının, TUS’ daki başarıları, buna en güzel örnektir.
                Geçen hafta ESOGü Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Başhekimi, Sayın Prof. Dr. Başar SIRMAGüL’ ü, ziyarette,  sağlık sektörü  ve  üniversite hastanesi ile ilgili konulara, hâkimiyeti, koruyucu hekimlik ve aile hekimliği ile  görüşler, dikkat çekti.
                Sayın Prof. Dr. SIRMAGüL, işin ehli bir yönetici ve bilim insanıdır. Kaynak yaratır, ya da var olan kaynakları, en iyi şekilde değerlendirir, insanları takım haline getirir, doğru insanları, doğru yerlere yerleştirir ve ihtiyaçlarını karşılar, doğru teknolojileri alır
             Sayın Prof. DR. SIRMAGüL, evrensel değerlerin ve toplum vicdanın, insanların sağlık hizmetlerine, eşit şartlarda ulaşmasını gerektirdiğini, tıbbı hizmetleri, kişiler arasında, herhangi bir ayrım yapmadan, hizmet sunmak,  beden ve ruh sağlığını korumak ve iyileştirmek, acılarını dindirmek ve rahatlatmak, öncelikli görevleri olduğunu sıkça vurgular
                ESOGü, üniversite Hastanesi’ ndeki, mükemmel performans, tesadüfen ortaya çıkmıyor. En önemli unsur,  Sayın Prof. Dr. SIRMAGüL ’dür.  Kurumu, çok iyi tanıması, kurum çalışanlarına verdiği eğitim, yönlendirme, liderlik ve cesaretlendirme sürecinin de bir sonucudur. Bu özenli süreç, sağlık hizmetlerinde, kaliteyi hedefliyor. Aynı zamanda kaliteyi, üniversite Hastanesi için, bir hayat felsefesi olarak düşünüyor.
             Sayın Prof. Dr. SIRMAGüL ve ekibini kutluyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi