4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

MANEVİ ZENGİNLİK KALICIDR

          İnsanlar, maddi yönden zengin olmak için ve birçok şeyden vazgeçmesi gerekir. Manevi yönden, zengin olmak için de aynı şey geçerlidir. Maddi zenginlik, kalıcı değildir ama manevi zenginlik, insanlar ebediyete intikal etseler de kalıcıdır.


           Dünya ve Türk toplumunda, çok zengin insanlar oldu, Ancak bu insanlar unutuldu gitti. Eser bırakan,fikir ve düşünceleri ile toplumda kalıcı olan, manevi zengin insanlar ise hala yaşıyor. Eserleri, fikir ve düşünceleri, var oldukça da, yıllarca yaşayacaktır.


           çünkü manevi zenginliği, ne sel alır, ne yel alır, ne de herhangi bir felaket. Bu bakımdan, insanın, en büyük ve en önemli kazancı, maddi zenginlikten ziyade, manevi zenginliktir. Kalıcı olan da bu zenginliktir.


          Eskişehir’ de, çocuk ve gençlerimizin, örnek alabilecekleri ve örnek olarak sunabileceğimiz, manevi zengin, mümtaz şahsiyet vardır. Yunus Emre ve Nasrettin Hoca, Sinan Paşa, Hızır Bey gibi… İnsanlarımız, asılardır yaşıyorlar ve bundan sonra da yaşayacaklardır.


          Manevi zengin olan insanlarımızla, çocuk ve gençlerimiz, gurur duyup, örnek alacaklar, doğruluk, çalışkanlık, fedakârlık, cesaret, yardımlaşma, sadakat, adaletli olma, edepli olma, sorumluluk sahibi olma, güvenilir olma gibi, kültürümüze ait değerleri, de tanımış olacaklar. 


            Eskişehir’ in, bünyesinde de manevi zengin olan, kişi/kişiler ve sivil toplum örgüleri, özellikle de Vakıflar var. Bu vakıflardan biri de Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfıdır. Vakıfta, gönüllük esastır.


            SEV’ de, gönüllü hayırsever kişiler,  maddi karşılık ve başka bir çıkar beklentisi içinde olmadan,  kendi isteği ile çevresi dışındaki yoksul ve başarılı öğrenciler veya toplumun yararına olduğu düşünülen, icraatlara, kendi isteği, doğrultusunda, yardımda bulunuyorlar.


             Vakfa yardımda bulunan, Manevi zengin insanlarımız, için gönüllülük bir yaşam biçimidir. Toplumsal projelere, karşılıksız katılmaktır. Bu insanlarımız, kendi kendisini motive etme yeteneğine sahip, başarmayı, öğrenmeyi ve paylaşmayı, ilke edinmiş, iyi ve doğru olduğuna inandığı, bir amaç uğruna çalışan, emeğinin karşılığını, geleceği yakalayarak, alacaklarını bilen, nitelikleri olan, insanlarımızdır. 


             Gönüllü hayırseverlerin de katkısı ile SEV, ihtiyaç sahibi, başarılı üniversite öğrencilerine, ödenmekte olan karşılıksız BURS yardımının, 19. Yılında, (2018-2019) 90 öğrenci katılımı ile toplam1485 öğrenciye ulaştı. Uzun yıllardı, her öğrenciye ayda 100 TL olan ödeme, Yönetim Kurulunun, 14.09.2018 Tarih 96 Sayılı kararı ile ayda 130 TL olarak, tespit edilmiş olup, her ay öğrencilere, 11,700 TL ödeme yapılmaktadır


             Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı ve karşılıksız burs veren hayırsever insanlarımız, aynı zamanda, gönüllülüğün ve hayırseverliğin eğitimini yapıyorlar. Nitekim SEV’ den,  burs alan pek çok öğrencimiz, mezun olup, iş sahibi olduktan sonra, onlarda SEV aracılığıyla, yoksul ve başarılı öğrencilerimize, karşılıksız burs yardımı yapıyorlar.


             Nitekim SEV’ den,  burs alan, Tıp Fakültesi Akademisyenlerinden, Sayın Doçent Doktor Ali İhsan Uğur mezuniyetinden, hemen sonra, vakfın, hayır sahipleri grubuna katılıp, 14 yıldır kendisi, burs yardımında bulunmaktadır.


               Yine Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak, Sabiha Gökçen Havalimanın da görev alan, öğretim süresince, SEV’ den,  burs alan, Sayın Kerem Yılmaz. Annesi aracılığı ile ilk aylığından, bir öğrencinin  yıllık burs bedelini yatırmıştır..


              Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı,  aracılığıyla, yoksul öğrencilerimize burs veren insanlarımız, her biri manevi zengindir. Vakıf aracığıyla, başarılı öğrencilerimize  burs veren 107 hayırsever insanımız var. Bu insanlarımızdan biri de Sivrihisar eşrafından çamoğlu ve Okkalar ailesinden, Yalçın ve Av. Akın çamoğlunun, kuzenleri, Sivrihisarlı, başarılı bir iş adamıdır. İşbir Holding Yönetim Kurulu Başkan, Sayın Osman Atay KUZUCUOĞLU’ dur.


             Sayın KUZUCUOĞLU, Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı, aracılığıyla,2000 yılından itibaren, günümüze kadar, 1402 başarılı üniversite öğrencimize, eğitim bursu verdi. Ayrıca 1963 yılında, Rahmetli Annesi, Sıdıka Hanım adına,  Sivrihisar’ da,  yaptırdığı 12 derslik, lise ile de gönüllere taht kurdu.


             Burs verdiği, 1402 öğrenci ve bundan sonra burs vereceği öğrenciler, Sivrihisar’da yaptırdığı okulda, okuyan öğrenciler, yaşadıkları sürece, Sayın KUZUCUOĞLU’ nu, hep hatırlayacaklar. Hatta çevrelerinde ki insanlara da örnek olarak gösterecekler, içlerinde pek çoğu da başarılı öğrencilerimize, burs vererek, birer Osman Atay KUZUCUOĞLU olacaktır.


              Gönüllü hayırsever kişiler, SEV’ e, şartlı veya şartsız, burs bağışı yapabilmektedir. SEV 'in, önemli gelir kaynaklarından biri olan, bu bağışlarla, SEV,  burs ilkleri çerçevesinde, bağışı yapanın dilediği nitelikteki öğrencilere, vakıf tarafından, burs sağlanmaktadır.


              SEV yöneticilerini ve burs veren  gönüllü hayırsever insanlarımızı kutluyoruz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi