4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

ESKİŞEHİR VE HAYIRSEVERLER

 


              Bir okuyucumuzun , “  Eskişehirli hayırseverlere, Eskişehir’deki ilgililer ilgi göstermediği gibi, “TBMM üstün Hizmet ödülü”, alan,  Eskişehir’den, tek hayırsever yok. Oysa Türkiye’ de, ilçelerden, dahi bu hizmet ödülünü alan, pek çok kişi var.” Sözleri dikkatimzi çekti.


            Hâlbuki verilen”  TBMM üstün Hizmet ödül “ne,   layık Eskişehir’de, pek çok hayırseverimiz mevcut.  Maalesef Eskişehir’ de,  ilgilerin, ilgisizliği,  bu tür ödüllerden Eskişehir’ i, mahrum etti. Kentteki, hayırseverelre İlgisizlik sayısını da azalttı.


            . Hiçbir yetkili, bunun nedenlerini araştırmadı ama kentte, hayırsever olmadığını da hep şikâyet konusu yaptılar. Hatta hayrısever bulunmasuı içinde, bizat şahsımdan yardım talebinde bulunan yöneticilerimiz bile oldu.


             Eskişehir,de milletvekileri,,siyasiler, kurum7kuruluşlar, halkaımız,  hayırseverlere değer, vermek zorundadır. çünkü hayırseverlere değer veren illerin, geldiği seviye ortadadır.
             İşte Kayseri!
             Kayseri,  hayırseverler sayesinde, pek çok esere sahip oldu.. Nitekim Kayserili İş adamı Mustafa çıkrıkçıoğlu" "…Kayseri, devletten bir şey beklememektedir. Kendi kendisinin kalkınmasını yapmıştır. Erciyes, Melikşah, Nuh Naci Yazgan üniversitesi ile ilköğretim, lise, sağlık ocağı gibi birçok yapı hayırseverlerimiz tarafından kazandırıldı. O nedenle devletin baba olmadığı şehir, Kayseri'dir. Burada, babalık görevini hayırseverler yapıyor.." sözleri, her kente, ders olacak niteliktedir.
                Eskişehir’de, yaşayan, yardım için, zamanını, parasını, hayallerini seferber
ettiğinden emin olduğumuz hayırsever insanlarımızın, aslında ödüle ihtiyaçları yoktur. çünkü onlar hayrını, Allah rızası için yapmışlardır. Ancak hayırsever insanlarımızı, gerektiği şekilde motive etmek,  hem insanımız, özellikle de çocuk ve gençlerimiz için, bir örnektir. Eskiehir’ de hayırsevrlere dğer verildikçe de her yıl sayıları artacaktır.


                 Eskişehir’deki hayırseverler, karşılık beklemeden, kimsenin takdirini düşünmeden, sadece ulvi bir duygu, erdemli bir amaç için, yardımlarda bulundular.Yoksulları, kimsesizleri, hastaları, dertlileri düşündüler.


            Nitekiim Hayırsever insanımız, Sayın Tayfur Bayar’ ın, “ Yüce Mevla bize vermişse, bizde, O’nun yolunda, harcamak durumundayız. Zira veren olmayıp, alanlardan veya muhtaç olanlardan olabilirdik. Bu sebeple, bizlere Allah’ ın verdiği lütfü, en içten, bir şükürle ödemek durumundayız. …çığ gibi artan bu nüfusa, ne okul, ne de hastane, yetmediği gibi, istihdamda yaratmak da çok güçtür. Nüfus planlaması şarttır. Ayrıca hali vakti yerinde olan iş adamlarımız da, bu alanda, gayret ve caba göstermelidir” sözleri, her insanımıza biir örnektir.
            Sayın Tayfur Bayar, bu sözlerinin gereğini, bir okul ve huzurevi yaparak ve onlarca caminin onarımına da katkıda bulunarak gerçekleştirdi. Yardım yapmaya da devam da ediyor.


               Eskişehir’de, yaşayan, yardım için, zamanını, parasını, zihnini, hayallerini seferber eden insanlarımızı bulup, onları, tarihin bir yerine ne  not edebiliyor,  ne de gelecek kuşaklarımıza, bu erdemli insanlarımızı örnek olarak gösterebiliyoruz. 
                 Vilayet,  Belediye Başkanları, kentteki kurum/kuruluşlar, arzu etmediğimiz tablo hakkında,  ne düşünürler bilinmez ama hayırsever insanlarımıza, karşı sorumluluklarını hatırlasınlar ve üzerlerine düşen görevleri de yerine getirsinler.


               Elbette Eskişehir’deki,  hayırsever insanlarımız, birer meçhul kahraman olarak kalmak isterler. Tamamına yakını, hayırlarının, gündeme getirilmesini bile arzu etmezler.  Buna, bizzat pek çok kere tanık olduk.


               çünkü hayırsever insanlarımız, Allah rızası için, okul, cami, yurt, benzer tesisleri yaptırmışladır. Ancak hayırseverlerimizin,  bugünkü ve gelecek nesillere de örnek olması ve sayılarını artması açısından, yıl içinde yemek ve ödül verilmelidir.


           Vilayet ve belediyelerin,  hatta sivil toplum örgütlerinin, önemli etkinliklerine, davet etmeleri, belediyelerin de hayırsever insanlarımızın isimlerini, cadde ve sokaklara vermesi gerekir. Bunlar  gerçekleşirse,,İnsanımız, hayırseverlerimizi, örnek alacak, kentte, sayıları da her geçen gün artacaktır.


                 İlgiller, hayırsever insanlarımıza gereken değeri vermese de, Eskişehir halkı, onlara minnettardır. Yoksul çocukların ve insanlarımızın, kaderini değiştiren, yardım elini,  her yerde, her fırsatta milletine uzatan, hayırsever insanlarımızı, ne kadar takdir etsek azdır.


           Nitekim Allah (c.c.) kitabını (Kur’an-ı kerim’ de, "öyle ise siz de (ey mü'minler) hayır işlerine koşun, birbirinizle yarış edin" buyurmuştur.. (Bakara, 148)


                 İlgililerin, hayırseverlerin kendilerine reva görülen bu  olumsuz tabloya rağmen, ne mutlu ki onlar, birer isimsiz kahraman olarak, tarihteki ve insanlarımızın gönlündeki yerini aldılar. Eserleri ile de yaşacaklar, hep saygı, minnet ve şükranla anılacaklardır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi