4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

AĞIZ VE DİŞ HASTANESİNE O-EMRAM BELEGESİ

           
            Eskişehir’ de, Ar-Ge ve inovasyon konusuna, önem veren, başarılı kurum ve kuruluşlarımız var. Bu kurumlarımızdan biri olan Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi,
 Türkiye’de ilk kez geliştirilen, “BARKODLU PROTEZ TAKİP SİSTEMİ”, ile Antalya’da yapılan, VI. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nde, iyi uygulama örneği olarak seçilmişti.
         Ağız ve Diş Sağılığı Merkezi,  Sağlık Bakanlığı, bünyesinde yer alan kurum, Eskişehir’in nitelikle sağlık hizmeti veren kurumu haline geldi. Kurum, altyapıyı tamamladı, kaliteyi,  belirlemede, hasta memnuniyetini ön planda tuttu.  Bu başarılı çalışmalarının,  mükafatını da ISO 9001-2000 Kalite Belgesi alarak gördü
          Bugün de HIMSS Türkiye iş birliğinde,  yürütülen, dijital hastane değerlendirme çalışmaları kapsamında,  Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine yerinde değerlendirme ziyareti yapıldı. Yapılan değerlendirmede, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Avrupa’da da az sayıdaki O-EMRAM Seviye 6 hastanesi arasına girmeyi başarmıştır. Dijital Hastane (O-EMRAM) belgesi almaya hak kazandı.
          Eskişehir’ de, Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlar içinde ilk, Türkiye’de 5’inci hastane olarak; veri güvenliğinin üst seviyede olduğu, Karar Destek Sistemleri ile işleyişe katkı sağlayarak, dijital görüntülerin e-nabıza aktarılması ile hastaların, her yerden radyografik görüntülerine ulaşmasını sağlayarak Ağız ve Diş Sağlığı hastanesi bu belgeyi almaya haketti.
           Eskişehir, AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ ile şanslı iller arasındadır. Hastanede hizmetler nitelikli, randevular günlük. Kuyruk yok. İşlemler çok kolay. Hastalarla ilgili tanı, teşhis ve tedavide zaman yeterli. Doktorların ve personelin hastaya karşı tutumları arzu edilen boyuttadır. Hizmete yönelik, bir rekabet ortamı var. Bu gelişme, kurumda dinamizmi ve performansı da artırıyor.
                    Hastane, yeniden, reorganize edilmiş, kalite de, hasta perspektifi, memnuniyet ve beklentileri en önemli belirleyici. İzlediğimiz kadarıyla da daha yüksek kalitede sağlık hizmeti üretmek ve sunmak için, ciddi bir caba var. özellikle de doktor ve hemşirelerin, tavır ve davranışları, işlerin aksamaması, belli bir hiyerarşi ve standart içinde yapılması, personelin tecrübe sahibi olması, hastalar güven veriyor.
                    AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ’ nde çalışan doktorlar, görevinin bilincindedir. çünkü “HEKİMLİK", kutsal, onurlu ve itibarlı bir meslektir. Her doktor, bilgi, beceri ve tıp teknolojisini, her türlü imkânsızlığa ve engele rağmen, hastalara gerçek anlamda yardımcı olabilmek için kullanır. Her doktor görevini, en iyi şekilde yapar. çünkü hata yapmak gibi bir lüksü de yoktur.
                Elbette AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ ’ndeki mükemmel performans tesadüfen oraya çıkmıyor. En önemli unsur Baştabip Sayın Dt.Soner  YILMAZ ve ekibini, verdiği eğitim, liderlik, yönlendirme ve cesaretlendirmenin de bir sonucudur. Bu özenli süreç, sağlıkta ve hizmette, kaliteyi hedefliyor.
                  Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ nde, “Tedarik Zinciri” çalışmaları, diğer hastaneler örnek teşkil edecek niteliktedir. Bu alandaki çalışmalar, bir plan dâhilinde yapılmakta,  malzemelerin satın alınması, depolanması, kullanım noktasına dağıtılması ve kullanım sonundaki atıkların değerlendirilmesi ile tüm bu aşamalarda kalite de ön planda tutuluyor.
               Kurumun temin ettiği malzeme ve hizmetler arasında demirbaş malzemeler, tıbbi cihazlar, tıbbi sarf ve kimyasal malzemeleri, ilaç ve serumlar, büro ve kırtasiye malzemeleri,  mefruşat ve giyim, teknik bakım ve onarım, temizlik ve benzerleri sürekli, kalıcı ve sonuç alıcı bir şekilde, çalışanların ve hastaların hizmetine sunuluyor. 
                  Baştabip Sayın Dt Soner YILMAZ işinin ehli, bir doktor, yenilikçi, sempatik ve insanı rahatlatan, yaratıcı, analitik düşünceye sahip, sabırlı, dikkatli, düzenli ve dinamik, yapısıyla da örnek bir yöneticidir.
                   Sayın Soner YILMAZ ve ekibini kutluyoruz.






Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi