4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

LİDER SAĞLIK KURULUŞU OLMAK

                         


              Geçen hafta,  25 Temmuz 1991 yılında kurulan, her yıl öğrencilere, vermiş olduğu EĞİTİM BURSU” ile dikkat çeken, Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Sayın Naci ŞAKAR la birlikte, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim, Sayın Prof. Dr. Muhammed Evvah KARAKILIç'ı,  ziyaret ettik.


              ESOGü üniversite Hastanesi’ ni, Şeker İlkokulu Müdürü iken, Eskişehir’deki 300 yataklı Göğüs Hastalıkları Hastanesinde, faaliyet gösteren, ESOGU Tıp Fakültesi Hastaesi’ nin, Kurucu Başhekimi ve Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Kurucu Başkanı, merhum EŞREF TEL döneminde,  Tıp Fakültesi Hastanesi ile birlikte,  Şeker İlkokulun’ da gerçekleştirdiğimiz “Okul Sağlığı” çalışmalarımız da tanıdık.


             Yıllardır da çalışmalarını, yakından izliyoruz. ESOGü Tıp Fakültesi Hastanesi, dünyadaki tıp alanlındaki gelişmeleri, yakından takip ediyor. Bu gelişmeleri, bünyesine taşıyarak, sunduğu hizmetlerde, kalitesini sürekli olarak geliştirmeyi hedefleyerek, hasta tanı, teşhis, bakım ve güvenliğini, en üst seviyeye çıkarmak içinde, ciddi gayret ve çaba, gösteriyor


         ESOGü  Tıp Fakültesi hastanesi, araştırma, geliştirme, inovasyon doğrultusunda, önemli adımlar atıyor. özellikle de inovasyon stratejisi, öncelikleri arasındadır.  İnanıyoruz ki İnovasyon çalışmaları, radikal inovasyon aşamasına mutlakla gelecektir.                   
            Günümüzde, bir insandan gerçek hücreler alıp, ondan yapay organ üretmek, gelecek için, sağlık sektöründe, çok daha büyük imkânları gündeme getiriyor. Aynı yöntemle, diğer organların onarılmasının, ya da değiştirilmesi de mümkün olabilecektir.


               Tıp Fakülesi Hastaenesi’ nde, bu alandaki çalışmalar, ne boyutta bilmiyoruz ama Tıp Fakültesi Dekanlarından,  Sayın Prof. Dr. Enver İHTİYAR’ la, yaptığımız, o günlerdeki bir sohbette, ESOGü Tıp fakültesinin, önümüzdeki yıllarda, bu alanda da çalışma yapacağının da sinyallerini almıştık.
              ESOGü Tıp Fakültesi’nde, ülke ve evrensel alanda, başarılı öğretim görevlilerimiz de vardır. Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bililim Dalı öğretim üyelerinden, Sayın Prof. Dr. Bülent GöRENEK, bu öğretim görevlilerimizden biridir.


            Ayrıca ESOGü Tıp Fakültesi, öğretim görevlileri, dünyanın çeşitli kentlerinde, alanları ile ilgili başarılı sunumlar da yapmaktadır. Nitekim geçmiş yıllarda, Sayın Prof. Dr. Birgül YELKEN, Güney Afrika’da, Cape Town’ da düzenlenen, 14.Dünya Anesteziyoloji Kongresi’nde, sunum yaparak, ülkemizi ve ESOGü’ yü, başarı ile temsil etmişti.


            ESOGü Hastanesi, ulusal ve evrensel alanda, başarı olan öğretim görevleri rehberliğinde, doğru tanı koyan ve tedavi uygulayabilen, çağdaş bilimsel bilgileri ve teknolojileri bilen ve yararlanabilen, tıbbın bilgi birikimine hakim, tıptaki yenilikleri, tanı ve tedavi uygulamasına yansıtabilen, iyi hekimler da yetiştiriyor.


          ESOGü Tıp Fakültesi Hstanesi, Cerrahi kliniklerinde, ülkemizde yapılan tüm standart cerrahi girişimler uygulanabilmekte, Dahili ve Cerrahi kliniklerin de endoskopik girişimler yapılabilmektedir. Hastanede Yanık ünitesi ile beraber, bütün birimler için açılan Yoğun Bakım ünitelerinde, hizmet verilmektedir


                  .Plastik Cerrahi kliniğinde, Mikrocerrahi girişimler ve Reimplantasyon uygulanmaktadır..Biyokimya, hematoloji ve mikrobiyoloji laboratuvarları geniş kapsamlı ve ayrıntılı tetkikleri yapabilir hale gelmekle beraber, İnformasyon Sistemi ile hızlı sonuç verme olanağına kavuşmuştur.


            Anjiografi lâboratuvarında, ülkemizde ancak birkaç merkezde yapılabilen Elektro Fizyoloji (EFS) Intravasküler ultrasonografi (IVUS) hizmetler sunulmaktadır. Ayrıca stent balon, valvüloplasti vb. gibi invaziv girişimlerle önemli bir hizmeti yerine getirmektedir.


         ESOGü Tıp Fakültesi Hastanesi,  benzer pekçok birimi ile toplum sağlığının korunması, kişi/kişilere, en üst düzeyde uzmanlaşmış, öğretim görevlileri ile kaliteli tanı ve tedavi hizmetleri ile çağın gerektirdiği, bilgi ve teknolojiyi buluşturarak, hizmet vermektedir.


              Ayrıca üstün nitelikli ve evrensel standartlarda, eğitim, öğretim ve araştırma yapılması için, gerekli altyapı içinde, ciddi bir çalışma yepılıyor. Hedef ise global ve ulusal alanda, tanınan ve tercih edilen, hasta, yakınları ve çalışanların, memnuniyetinin mükemmele ulaştığı, Lider sağlık kuruluşu olmaktır.


                Kutluyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi