4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

DİŞ HASTANESİ' NE TAM PUAN

 


           Dünyada, en büyük zenginlik sağlıktır, Nitekim Kanuni Sultan Süleyman, " Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi / Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi." deyişi ile sağlığın, tüm nimet ve zenginliklerden, üstün olduğunu,  dile getirmişti.


            Bu gerçek karşısında, ülkemizde, kamu ve özel hastaneleri, gerek verdikleri hizmet, gerekse farkı yönetin anlayışları ile tüm zorlukları aşarak, sağlık sektöründe, rekabeti ve kaliteyi artırmak için, ciddi caba gösteriyorlar.
             Ayrıca insan sağlığı ve yaşamında, diş sağlığı, en önemli bir unsurdur. O nedenle de insanlar için, kaliteli yaşam için, ağız ve diş sağlığına, dikkat etmeleri zorunludur. çünkü ağız ve diş sağlığı, sağlıklı yaşamın belirleyicisidir. Diş çürükleri ile dişeti hastalıkları; kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı erken doğum ve düşük doğum, ağırlığı risklerini artırmaktadır.
              Oysa Diş ve diş eti hastalıkları, " İyileştirilebilir", "önlenebilir" ve "Kontrol Edilebilir", hastalıklar grubuna girmektedir ve alınacak koruyucu tedbirlerle de hastalık oluşmadan önlenebilmektedir.
             Ağız ve diş sağlığını, diş çürükleri ve diş eti iltihapları etkilemektedir. Diş eti hastalıkları, çene kemiğinin erimesine kadar ilerleyen bir etki yapabilir. Diş sağlığının bozulması, vücuttaki diğer organları da etkileyebilir. Ayrıca dikkat edilmez ise dişler, neredeyse bütün sistemleri olumsuz etkileyen, sürekli enfeksiyon odağı haline gelebilir.
            öte yandan ülkemizde ve Eskişehir’ de, İnsan sağlığını korumak ve mevcut hastalıkları, tedavi etmek için, kaliteli sağlık hizmeti veren, sağlık kurum/kuruluşlarımızın sayısı arttı. Bu kuruluşlarımızdan biri de Eskişehir Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi’ dir.


               Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanaesi, “Tedarik Zinciri” çalışmaları, diğer hastaneler, örnek teşkil edecek niteliktedir.  Dikkat ettik. Bu alandaki çalışmalar, bir plan dâhilinde yapılmakta,  malzemelerin satın alınması, depolanması, kullanım noktasına dağıtılması ve kullanım sonundaki atıkların değerlendirilmesi ile tüm bu aşamalarda kalite de ön planda tutuluyor.      


              Kurumun, temin ettiği malzeme ve hizmetler arasında demirbaş malzemeler, tıbbi cihazlar, tıbbi sarf ve kimyasal malzemeleri, ilaç ve serumlar, büro ve kırtasiye malzemeleri,  mefruşat ve giyim, teknik bakım ve onarım, temizlik ve benzerleri sürekli, kalıcı ve sonuç alıcı bir şekilde, çalışanların ve hastaların hizmetine sunuluyor. 


                Eskişehir Ağız ve Diş hastanesi’ de, personel, kendisi ile rekabet ediyor. Hastanede, kaliteye, hasta perspektifinden bakılıyor. Hasta ve yakınlarının, memnuniyeti, hizmette, kalitenin önemli belirleyicisi olarak görülüyor.


            Ağız ve Diş Hastanesi, başarılı çalışmaları yanın da  ödülleri ile de dikkat çekiyor. Türkiye’de, ilk kez geliştirilen, “BARKODLU PROTEZ TAKİP SİSTEMİ”, ile Antalya’da yapılan, VI. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nde, iyi uygulama örneği olarak seçilmişti.


             HIMSS Türkiye iş birliğinde,  yürütülen, dijital hastane değerlendirme çalışmaları kapsamında,  Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine yerinde değerlendirme ziyareti yapıldı. Yapılan değerlendirmede, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Avrupa’da da az sayıdaki O-EMRAM Seviye 6 hastanesi arasına girmeyi başardıve  Dijital Hastane (O-EMRAM) belgesi almaya hak kazandı.
               Eskişehir’ de, Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlar içinde ilk, Türkiye’de 5’inci hastane olarak; veri güvenliğinin üst seviyede olduğu, Karar Destek Sistemleri ile işleyişe katkı sağlayarak, dijital görüntülerin e-nabıza aktarılması ile hastaların, her yerden radyografik görüntülerine ulaşmasını sağlayarak, Ağız ve Diş Sağlığı hastanesi bu belgeyi almaya haketti.


               Ağız ve Diş Sağılığı Merkezi,  Sağlık Bakanlığı, bünyesinde yer alan kurum, Eskişehir’in, nitelikle sağlık hizmeti veren kurumu haline geldi. Kurum, altyapıyı tamamladı, kaliteyi,  belirlemede, hasta memnuniyetini ön planda tuttu.  Bu başarılı çalışmalarının,  mükafatını da ISO 9001-2000 Kalite Belgesi alarak gördü.


              Bugün de,  Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve çalışan Hakları Dairesi Başkanlığı tarafından, 30 Ocak 2020 tarihinde, Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin, Sağlık Hizmet Kalite Standartları kapsamında değerlendirmesinde Sağlıkta Kalite Standartlarının, kurumum uygulama boyutunun değerlendirmesinin sonucunda, 100 tam puan aldı. Sağlık sektörü ve Eskişehir’ in de gururu oldu.


              Başhekim, Sayın Soner YILMAZ ve ekibini kutluyoruz…


 


 


 


 


 


 





 


 


 


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi