4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

TÜLOMSAŞ' A VEDA

 


           TüLOMSAŞ Genel Müdürü,  Sayın Hayri AVCI,  şirketi, yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında,  faaliyetlerini  sonlandırılması ve yeni bir yapılanma ile üretim faaliyetlerine, devam edecek olan TüLOMSAŞ, misyonunu tamamlarken,  aynı zamanda TüLOMSAŞ’ ta ki görevimden de ayrılmış olacaktır.
           Sayın AVCI,  görevinden ayrılırken , ” Benim için, çok özel, anlamlı ve aynı zamanda ilk iş yerim olan TüLOMSAŞ’ ta,  sizlerle birlikte, uzun yıllar, görev yapmaktan mutluluk duydum, ülkemize ve milletimize, hizmet etmenin onurunu yaşadım. “ diyerek, çalışanlarına ve kendisini de sevenlere veda etti,
            Sayın AVCI, TüLOMSAŞ ailesinin,  her kademesinde görev alan arkadaşlarının, iyi ve kötü günlerinde, hep yanlarında oldu.  ülkemizi ve milletimizi, tüm dünyada başarı ile temsil ettiler ve sayısız başarılara da imza attılar. Sektörde, birçok ilki gerçekleştirdiler. Gururunu da birlikte yaşadılar.
            üretim kapastesini, etkin ve verimli kullanarak, hafta da bir lokomotif üretme başarısını gösterdiler. çeken ve çekilen araçların, tasarımı ve imalatına yönelik tüm konularda önemli başarılara, imza atarak, TüLOMSAŞ, varsa sorun yoktur, sorun çıkarsa TüLOMSAŞ çözer inancını, kuruma yerleştirme başarısını gösterdiler.
             ülkemize, kendi markamızı taşıyan, ürünler kazandırarak,  milli eko sistemimize önemli katkılar sağladılar. ülke genelinde,  binlerce insanımızın, iş ve aşına vesile oldular.Ondan fazla ilimizde,  sektörel bazlı gelişmelere ,ilham kaynağı oldular..
              TüLOMAŞ’ a, uzun yıllar hizmet edecek ve şirketin geleceğe taşıyacak insan kaynağının oluşturulmasını sağladılar.  Sektörün, lokomotifi olarak, rakiplerinin,  her zaman, bir adım önünde olmak için,  daha çok çalıştılar.
               TüLOMSAŞ, yurt dışı ve yurt içinde,  iş ortağı olmak için, aranılan, güvenilen ve uygulamaları, her zaman örnek alınan, bir şirket oldu. Geleceğin,  teknolojilerini üretme vizyonuna  sahip olan şirket, inovatif ve Ar-Ge temelli gerçekleştirdiği yenilikçi çalışmalar ve muhteşem üretim gücü,  dostları ve rakipleri tarafından ilgi ve hayranlıkla izlendi.
           Yıllardır. TüLOMSAŞ ın, çalışmalarını yakından izledik.  Sayın AVCI ile başlayan,  yeniden yapılanma çalışmaları ile kurumun, ulusal ve global pazarlarda, söz sahibi olacağını, mevcut sorunlarından da kurtulacağını, sıkça kamuoyu ile paylaşmıştık.


            Bu düşüncelerimizden dolayı, eleştiri de almıştık. Bugün,  bu düşüncelerimiz de ne kadar haklı olduğumuz, TüLOMSAŞ’ ın, kâr eden bir kurum haline gelmesi yanında, ulusal ve uluslararası alanda, elde ettiği başarıları ile kanıtlandı.   


                Elbette TüLOMSAŞ’ daki,  mükemmel performans, tesadüfen elde edilmedi. En önemli unsur, Genel Müdür Sayın AVCI ve ekibinindir. özellikle de Sayın AVCI’ nın, verdiği eğitim, yönlendirme, liderlik ve cesaretlendirme sürecinin de bir sonucudur.


               Bu özenli süreç,  kurumdaki ürün ve hizmetlerde, kaliteyi hedefdi. Ayrıca TüLOMSAŞ’ da,  iki önemli sorumluluk, eksiksiz yerine getirildi. İlki, kişi bazında,  beklenen performansın zihinlere, “üSTüN” nitelikli olması gerektiğinin işlenmesi. Diğeri ise, düşük performansın, nedenlerinin, ortaya çıkarılıp, bu nedenlerin ortadan kaldırılmasıydı.


              TüLOMSAŞ, TCDD dışındaki pazar payını arttırmak amacıyla; ABD,  Kore, Tayland, Mısır, Tayvan, İran, Irak, Cezayir, Fas, Kosova, Sırbistan, Bulgaristan, Almanya gibi ülkelere, teklifler verdi.


       . Dünya lokomotif devi olarak bilinen bazı firmalar, TüLOMSAŞ’ ın,  ürettiği lokomotifleri, kendi pazarlarına sunabildi. Şirket,  bu pazarlara hitap eden, ürün yelpazesini de sürekli artırmaktaydı.


         TüLOMSAŞ, satış ve pazarlama faaliyetlerinde, öncelikle güvenilir bir partner ve çözüm ortağı temalarına önem verdi.  Avrupa, Ortadoğu, Kafkaslar, Orta Asya’ nın, lokomotif ve vagon üretim merkezi yapacak gelişmelerde sürekli gündem oldu. 


         TüLOMSAŞ,  makro hedefleri ile ülke ve Eskişehir ekonomisine, ciddi katkıda bulundu. AR-GE,  başarılı ve verimli çalışmaları ile demiryolu gereçlerinin, dünya pazarlarındaki paydan, hak ettiği payı artırdı.


           TüLOMSAŞ’ ın, yabancı şirketlerle işbirliği ve ortaklık için, esnek bir strateji izlenmesi, dış pazarlarda kalıcı olmasını sağladı. Eğitim çalışmalarına, hız verilmesi ise,  bu durumu daha da perçinledi.  


            TüLOMSAŞ’ da, düzen, disiplin, denetim ve hiyerarşi , cesaret,  takım ruhu,  yenilenme isteği, güven duygusu ve AR-GE çalışmalarının, öncelikli tutulması, kurumun ulusa ve global pazarlardaki rekabet gücünü artırdı.


             TüLOMSAŞ’ da, bütün hedefler, uzun vadeli düşünüldü.  Teknoloji üretimi, en önemli hedefleri arasındaydı.. Kurumda, işlerin doğru yapılıyor olması yeterli değildi. Aynı zamanda, doğru işlerin yapılıyor olması da gerekir felsefesi, kuruma hakim olmuştu. 


               Şu bir gerçek ki TüLOMSAŞ,  Sayın AVCI ve ekibi ile demiryolu gereçlerinde ve ulusal ve global pazarlarda, büyük aşama kaydetti.  ülke ve Eskişehir’in de yüz akı oldu ama Eskişehir,  TOLUMSAŞ’ a, yeteri kada sahip çıkmadı. Asırlık TüLOMSAŞ da tarih oldu.


               Sayın AVCI, görevinden ayrılırken, “Siz değerli işçi, memur ve yardımcı personel olarak görev yapan tüm mesai arkadaşlarıma yaptığınız özverili çalışmalardan dolayı, en kalbi teşekkürlerimi sunarken, ayrılsam da gönlümün ve kalbimin her zaman sizinle ve şirketimizle birlikte olacağını bilmenizi isterim.”  Sözleri ile de Eskişehir ve TüLOMSAŞ’ a veda etti.


                Ancak TüLOMSAŞ ailesi ve kedisini sevenler de asla Sayın AVCI’ yı,  unutmayacak, ülkemizde, “Raylı Sistemler Sektörü” varodukca da TüLOMSAŞ ve kendisi, hep hatırlacaktır.


            


 





 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi