4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

KADINLAR HER ALANDA BAŞARILI

              


            ABD’de, başlayan Kadınlar Günü kutlamaları, zamanla dünyaya yayılmıştır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 16 Aralık 1977 tarihinde kabul edilmiş, ABD’de başlayan Kadınlar Günü kutlamaları, zamanla dünyaya yayılmıştır.                          Ülkemizde, Kadınlar Günü, ilk kez 1921 yılında, "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda ise kutlamalar, kapalı mekânlardan, sokaklara taşındı.


              Atatürk, Türk kadınına, 3. Nisan 1930’ da, belediye seçimlerine katılma, 5 Aralık 1934’te milletvekili seçme ve seçilme hakkını verdi. 1935’teki ilk seçimlerde, TBMM’ ye 18 kadın girdi. 


             Bugün, her alanda olduğu gibi, siyasette de başarılı Türk kadınları var.. Bu kadınlarımızdan biride,  20. ve 21. dönem DYP, 23. 24. ve 25. dönem MHP milletvekili olarak, görev yapan, Sayın Meral AKŞENER’ dir.
               Sayın AKŞENER, tüm engellere rağmen, 16 referandum dolayısıyla da yurt genelinde mücadele etti. Halkın da takdiri ve sevgisi ve her toplantısında, ’Başbakan Meral’ sloganları’ ile karşılandı.
           Sayın Meral AKŞENER, Anayasa referandurum da   “Biz, parlamenter sistemi ortadan kaldırıp, her şeyin tek kişiye bağlandığı Anayasa’nın, referandumdan geçmemesi için, vatanımız için, Türkiye için, geleceğimiz için, çocuklarımız için hayır diyoruz.”demişti.


               Bugün de “ Sistemin "tutmadığını", İYİ Parti’nin "iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem" önerisinde ısrarlı olduklarını belirten, Sayın AKŞENER "Parlamenter sisteme, Erdoğan’ın geçeceğini de düşünüyorum" dedi.


                 İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı’nda, İyi Parti, Genel Başkanı  Sayın Mersal AKŞENER . ”Vakit geldi. Millet bizi çağırıyor! “Emir, baş göz üstüne…. Millet bizi çağırıyor. Mahalle mahalle, sokak sokak dolaşacaksınız, çalınmadık kapı, sıkılmadık el, dinlenmedik dert bırakmayacaksınız.”  demişti.


               Sayın AKŞENER, bu söylemini, sözde bırakmadı. Kent, kent gezerek,  halkı ve esnafı dinleyip, oy kaygısı taşımadan, halkın beklentilerini, Kamoyu ve milletvekilleri ile de paylaşarak, TBMM’ye taşıyor.


               Geçen hafta Perşembe günü de Sivrihisar, Alpu ve Eskişehir’ de halkı ve  esnafı ziyaret etti.


              Sivrihisar’ daki ziyarette, geniş bir katılım vardır. İyi Parti Meclis gurup başkan Sayın İsmail TATLIOĞLU, genel başkan yardımcıları Sayın Ümit DİKBAYIR ve Uğur POYRAZ, milletvekillerimiz Arslan KABUKCUOĞLU ve Aylin ÖNDER CESUR ve genel merkez görevlilerine il başkanım Sayın Av.Mehmet EKTAŞ ve yönetim kurulu üyeleri Sayın AKŞENER’ le birlikte, İlçe esnafı ve halkının, sorunlarını dinlediler.


                İyi Parti İlçe Başkanı, Sayın RECEP TOPTAŞ,  ziyarette, özellikle de genel merkez,  İlçe bazında yaptığı çalışmaları ile dikkat çekiyor. Övgü de alıyor. Özellikle de Sivrihisar’ ın,  “KÜLTÜR” , “EĞİTİM” ,” “EKONOMİ” , “SAĞLIK” ve “TARIM” alanındaki sorunlarını, kamuoyu ve basınla paylaşıyor. Çözüm de üretiyor.


               Sayın AKŞENER, Sivrihisar ve Alpu’daki temaslarının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı, Sayın Prof. Dr.Yılmaz Büyükerşen’i, ziyaret etti.  Daha sonra da esnaf ve halkın sorunlarını ziyaret ederek dinledi


                 Ziyarette, bir gazetecinin, İyi Parti Kurucular, Kurulu üyesi ve İstanbul Milletvekili Sayın Ümit Özdağ’ın, partisinden istifası ile ilgili soruya verdiği cevapta, Sayın AKŞENER’ in ,“…Benim, ayrı bir yol tutan, hiçbir siyasiyi peşinen suçlamak, ona hakaret etmek gibi, bir tavrım, bugüne kadar olmadı. Bizden ayrılmış milletvekilleri, dahil olmak üzere. Dolayısıyla şimdi milletin, huzuruna çıkıp, milletimiz herkesi tartacak, temel hakem millettir.“ifadeleri, her kesime ve siyasilere, örnek teşkil edecek nitelikteydi.


                 Sayın AKŞENER, gezileri ile ilgili, olarak da ” Bu bir memleket meselesi ve Türkiye’nin, sesini dinleyip, mecliste grup konuşmalarımızda, daha sonrada milletvekili arkadaşlarımız, araştırma önergeleri, soru önergeleriyle bunları kamuoyuna mal edecektir. “ dedi.


              Sayın Akşener, yaptığı ziyaretlerden izlenimlerini de ”. Eğer Sayın Erdoğan’ın yaratmaya çalıştığı bu kutuplaşmayı çözemezsek, asıl beka meselesi o zaman başlar. Onun için Sayın Erdoğan, ne yaparsa yapsın, biz milletimizi dinlemeye devam edeceğiz.” Sözleri ile de ayrımcılık yapmadan, tüm halkı ziyaret etmekte kararlı olduğunu vurguladı.   


            Sayın AKŞENER, yıllardır siyasi alanda, başarılı olmuş bir siyasetticidir. Bu başarısı  ile de kadınların da her alanda başarılı olabileceğinin mesajını da verdi.


            Ayrıca üllkemiz insanı,  erkek ve kadın birlikte, her alanda başarılı olacaktır.               


            Nitekim Büyük Önder Atatürk, " Bir toplum, bir millet, erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı, topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!" demiştir..


             Kadınlar günü kutlu olsun


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi