YÜKSEK GERİLİM YAŞANIYOR

Pazartesi akşamı Afyonspor’u yenerek bitime 3 maç kala ligde kalmayı garantileyen Eskişehirspor’da maç bitimi ile ortalık fena karıştı. ETB Başkanı Murat Diri sosyal medya hesabından “Şimdi yenilenme zamanı. Eskişehirspor menfaatleri için kongre vakti” diyerek başkan Kaan Ay ve yönetimini genel kurul kararı almalarını istedi. Ardından Diri tehdit edildiğini söyledi.


 


İplerin oldukça gergin olduğu Eskişehirspor’da ayrıca yönetim içindeki sorunlar da gün yüzüne çıktı. Başkan Kaan Ay’ın geçtiğimiz günlerde istifasını istediği 2. Başkan Osman Taş Afyon maçı öncesi 100 Bin TL açıkladığı primi maç sonunda 200 Bin TL’ye çıkarırken, futbolcularda Taş’ı omuzlara aldı.


 


Yüksek gerilimin yaşandığı Eskişehirspor’da gözer yurt dışında olan başkan Kaan Ay’a çevrilmiş durumda. Yönetim içinde bile ikiye bölünüp kararız gelişmeleri izleyenler var.  Eğer Ay ve ekibi devam edecek ise sorunlar çözülmeli ve birlik sağlanmalı. Yoksa zararı gören Eskişehirspor olur.


 


AY&DİRİ TARTIŞMASI


Oldukça sıkıntı bir sürecin ardından Afyon’u yenerek bitime 3 maç kala ligde kalmayı garantileyen Eskişehirspor’da maç sonu işler karıştı.


Takımın yaşaması için gerek icra kurulunda görev alan gerekse Divan başkanlığı yapan ETB başkanı Murat Diri’nin maç sonu açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.


Diri “Şimdi yenilenme zamanı. Eskişehirspor menfaatleri için kongre vakti. Kaan Ay bu yola iyi niyetle çıktı. Ama yanına sonradan gelenler onu yanlış yönlendirdi. Ona destek olan herkesle düşman oldu. Kendi muhasebesini yapacaktır. Ancak bu süreçte Eskişehirspor için taraf oldu. Ligde kalmak için mücadele etti. Emekleri için kendisine teşekkür ederiz. Ancak maalesef bu yapıyla önümüzdeki sezonu çıkaramayız” derken,  Diri daha sonra tehdit mesajı aldığını iddia ederek, “Az önce de abisi arıyor. Yönetim yenilensin diye yazdım muhabbetine “Alınmak mı istiyorsun?” Diyor. İki bakanla oturup kalktılar şirazeleri kaydı Bu çapsızlara kim böyle cesaret verdi bilmiyorum” ifadelerini kullandı.  Bu tehdit olayının ardından özellikle sosyal medyadan Murat Diri’ye destek geldi.


 


OSMAN TAŞ İLE DE SORUN VAR


öte yandan başkan Kaan Ay’ın geçtiğimiz günlerde 2. Başkan Osman Taş ile telefon ile tartıştığı ve Taş’a istifa etmesini istediği öğrenildi. Osman Taş, Afyon maçı öncesinde soyunma odasında kendi cebinden 100 Bin TL prim vereceğini söyleyip maç sonunda ise primi 200 Bine çıkarmıştı.


 


GöZLER KAAN AY’DA


 


Ligde kalmayı garantileyen Eskişehirspor’da ortam şu an tam bir cadı kazanı.


Yönetim içinde bile ikiye bölünüp kararız gelişmeleri izleyenler var.  Gözler yurt dışında olan başkan Kaay Ay’a çevrilmiş durumda. Hafta sonuna kadar Eskişehir’e gelmesi beklenen Ay’ın yönetimi toplayarak nasıl bir karar alacağı merakla bekleniyor. 


 


GENEL KURUL KARARI çIKABİLİR


 


Yönetime yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre genel kurul kararının alınması yönünde söylemlerin olduğu öğrenildi. Destek bulamayan ve ‘Takımı ligde bırakalım, bırakacağım” diyen Kaan Ay’ın bu son günlerdeki tartışmaların ardından kongreye gitmeye sıcak baktığı sızan haberler arasında.


 


SORUN çöZüLMELİ


Eğer ki başkan Kaan Ay ve yönetim kurulu göreve devam edecek ise öncelikle Ay’ın 2. Başkan Osman Taş ve ETB Başkanı Murat Diri ile buzların hemen çözülmesi gerekli. Bu konuda da iş başta şehrin büyükleri olmak üzere camianın önde gelenlerine düşüyor. 


Olayları karşıdan izleyip, ‘O haklı, bu haksız’ yorumları yapmak, kim güçlü ise onun yanında olmak, ‘O gelsin, Bu gitsin’ demek ile sadece zararı ESKİŞEHİRSPOR görür.


Herkesin tek sevdası Es-Es ise orta yol bulunmalı.


Aslında bu sezonun her haftası ayrı bir hikaye taşıyor. Sezon başı bu takımı herkes küme düşer gözü ile bakıyordu. Ancak Eskişehir ruhu ve birlik beraberlik ile bitime 3 maç kala takım ligde tutunmayı başardı.


Unutmayalım başka ESKİŞEHİRSPOR yok.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi