DİK DURUŞ?...

Eskişehirspor’da merakla beklenen genel kurul Osman Taş’ın başkan olması ile son buldu.


30 Mayıs’ta ilk olarak göreve gelen Osman Taş ve ekibi geride kalan 4,5 aylık süreçte aldığı ve alamadığı kararlar ile tarihe geçti.


İşte bu süreçte Osman Taş görevi bıraktı, yönetim karar alamadı. Başkan Taş geri döndü, yönetim genel kurul kararı aldı derken, başkan Taş 8 imza ile bu kararı bozdu. Verilen sözler tutulmadı ve en son olarak da kupa maçı için Diyarbakır’a giden takım para ödenmediği için otelde mahsur kaldı. Asıl bu olay çok konuşuldu.


Son günlerde ise takım akşam yemeklerini şehirdeki çeşitli mekanlarda hatır ve rica ile yedi. Tesislere yöneticiler uğramaz oldu.  Bazı Futbolcular tesislerden çarşıya inecek dolmuş parasını bile bulamadı.


**


Taraftarın baskısı ile alınan genel kurul kararının ardından bir çok yönetici yönetime girmeyeceğini söylerken,  aday olmayı düşünmeyen Osman Taş son 2-3 gün öncesi kararını değiştirdi ve yeni ekip ile yönetim oluşturduğu öğrenildi. Nitekim Taş genel kurula liste ile gelirken, 3-4 kez değişen liste ile Osman Taş yeniden başkanlığa geldi. Taş genel kurul üyelerinin sorularına bile cevap veremedi. Diyarbakır’daki sorunu bile geçiştirdi.


**


Osman Taş’ı eleştirenler “Bu adamdan başkan olmaz, yönetim gitmez” diyenlerin hiç birini genel kurul salonunda göremedik. Hatta salonda bulunanları tek tek arayıp kongre atmosferini soranlar “Yine Osman Taş mı geldi, 2 ay sonra kongre olur” diyenler, keşke genel kurul salonuna gelseler konuşma yapsalar ya da beğenmedikleri ekibe karşı çıksalar daha iyi olurdu. 


**


Eskişehirspor genel kurullarına adeta koşa koşa gelerek gerçek bir Eskişehirsporlu olduğunu gösteren Odunpazarı Belediye başkanı Kazım Kurt  “Bugün Kulüp için belki sonun başlangıcını yaşıyoruz” diyerek konuyu özetledi. “Kimse aday çıkmıyorsa Osman Taş’ın liste çıkarmasına itiraz edilmez. Biz Osman Taş’a "Sen neden aday oluyorsun?" diyemeyiz. İtiraz edenler liste çıkarsınlar. Şu an tablo iyi değil.  Bin üyesi olan kulüp 200 kişiyle kongre yapıyor” demesi Eskişehirspor’daki gerçeği en güzel bir şekilde ortaya koydu.


**


Aslında genel kurulda taraftarın beklentisine cevap vermeyenler, genel kurul salonuna gelmeyenler de tam bir hayal kırıklığı uğrattı. Yani güvenilen dağlara kar yağdı.


Peki bundan sonra ne olacak?


Hiçbir liste çıkmıyorsa, Osman Taş ve ekibine güvenmekten başka çare yok.


Belki 2 ay sonra genel kurul olur, belki de Giresun maçı sonrası takım dağılır. Bakarsın yeni yönetim sorunları çözer işler dört dörtlük gider ve geleneksel 3-4 aylık kongreler olmaz.


**


Ama bir Eskişehirsporlu olarak beni şaşırtan, ahkam kesen, akıl veren, yönetimi beğenmeyip, genel kurul kararı alınmasını isteyenlerin hiç birinin bu kongrede olmaması idi. Eskişehirspor’un bu duruma gelmesinde baş rolü oynayanlar Pazar günü resmen başlarını kumlara gömdü. Adam olarak gördüklerimiz Eskişehirspor’un bu halinde bir duruş sergilemeliydi. Bu kulübü bu noktalara gelmesinin en büyük sorunu da zaten bu dik duruşun olmamasıydı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi