ŞİMDİ DEĞİL İSE NE ZAMAN ?

Hiç bu kadar zor olmamıştı Eskişehirspor üzerinden yorum yapmak. Çarelerin çaresiz, faydaların faydasız olduğu bir süreçte göz göre göre kaderine terk edilmiş ve günden güne eriyen bir Eskişehirspor gerçeği var karşımızda. Bir çok fikir, bir çok aklın verilebileceği futbol platformunda bir Eskişehirspor’a çare bulamadı koca şehir…


Bu bugünün meselesi değildi aslında. 2017 Antalya’da finali kaybettiğimizde zorlu bir sürecin Eskişehirspor’u beklediğini sokakta çocuk bile biliyordu.  O gün tam anlamıyla siyah kırmızılılar için bir dönüm noktası idi. Düşme diye başlayan gerileme Antalya’daki finalden sonra tam anlamıyla yok olmaya doğru geldi.


Şöyle bir düşündüğümüzde son 4 sezonda kimler geldi kimler geçti. Öyle sıradan da yönetimler yoktu. Gelen teknik adamlar şu anda süper ligde takım çalıştırıyor. Ama şu görülemedi. Bu sorun saha içi ile alakalı değildi. Kulübün geçmişten gelen acı gerçekleri resmen geleceğini kararttı.


Gelinen son nokta da Eskişehirspor resmen sırat köprüsünde tek başına yürüyor. Birileri el vermezse kulüp o çok anlatılan yok olmayla karşı karşıya gelebilir. Acaba birilerine şaka gibi gelen bu durum yaşandığı zaman mı akıllar başlarına gelecek. Bu yüzden iş işten geçmeden şehrin en büyük markasına el verin.  Şimdi değil ise ne zaman…


 


TARİHİN EN KÖTÜ TABLOSU


Eskişehirspor son yıllarda adeta kaderine terk edilmiş durumda gidiyor.


Maalesef son yıllarda  Eskişehirspor’da icra dosyaları, puan silmeler hiç eksik olmadı.


24 Kasım 2019 yılında kulübü yaşatmak için göreve gelen Mustafa Akgören ve arkadaşları kulübün bu kadar kötü gideceğini bilse sanırım bu yükün altına hiç girmezdi.


Geçtiğimiz sezon 15 puanı silinen Eskişehirspor küme düşerken,  Korona virüs nedeniyle düşme kaldırıldı ve takım piyangodan yeniden TFF 1.ligde tutundu.


2020 yılı tam bir kabus gibi geçti. Transfer tahtası açılmadı. Bunun yanında kulüp lisansı alınamadığı için 3 puan silindi. Es-Es 1 yıl içerisinde 33 maç oynadı. Bu karşılaşmalarda 3 galibiyet, 9 beraberlik ve 21 yenilgi aldı. Ligde en son 8 Şubat’da Altınordu’yu yenen Kırmızı Şimşekler bu maçın ardından tam 30 maç üst üste kazanamayarak kulüp tarihinin en kötü rekorlarından birine imza attı. 2020-2021 sezonunun ilk yarısında 17 maçta 6 beraberlik ve 11 yenilgi alan Eskişehirspor son sırada yer alırken, tarihinin de en kötü ilk yarısını geçirdi. Kırmızı Şimşekler 17 maçın 16’sında kalesinde gol gördü.


ÇABA VAR SONUÇ YOK… 


Ligin ikinci yarısı için de çok umutlu olduğumuzu söylenemez. 


Takımın TFF 1.ligde tutunması için tabir-i caizse mucize gerekli. Çünkü rakipler ile puan farkı daha şimdiden 13’e yükseldi.


Gerçek olman şu ki  Eskişehirspor kurulduğu günden bu yana sportif başarı anlamında en kötü zamanını geçiriyor.


Takıma takviye yapamayan yönetimin transfer tahtasını açmak için öncelikle 9 FİFA dosyasını halletmek zorunda. Bunun için de önemli kaynak gerekli.


Tamam… FİFA’yı çözdün, ardından daha önce Eskişehirspor’a hizmet etmiş ancak alacaklı gitmiş teknik adam ve oyunculardan imza gerekli.  Bunlar için yoğun bir mesai harcanıyor. Ancak çözüm yolu çok ama çok zor görünüyor.


Orta da bir gerçek var ki  para olmadan bu işleri çözmek imkansız. Görünen tabloda çaba var ama şu ana kadar sonuç yok.


PEKİ PARA VAR MI ?.


Yönetimin belli kaynaklar yaratarak bazı ödemeler yaptığını geçtiğimiz günlerde yapılan basın toplantısında Başkan Akgören açıkladı. Ancak şu anda yasağı kaldırmak için beklenen kaynak ve yapılan görüşmelerden sonuç çıkmadığı ortada. Yönetimin de gücü belli.. Yani bu sorunları aşmak için gerekli para şu anda yok…


Zaten şehirden de hiç bir destek yok.


RESMEN KADERİNE TERK EDELMİŞ…


Menajerlerin avucuna düşenler, transferde Eskişehirspor’un paralarını resmen sokağa atanlar ve bir çok hata yaparak bu dosyalara zemin hazırlayanlar ile yasaklara sebep olanlar şimdi sessiz sinemada. Sanki onların hiçbir suçu yok.


Asıl içimizi acıtan olay; Eskişehirspor’un kaderine bu kadar terk edilmiş olması…


Seçim zamanı tesislere bir tepsi tatlı ile gelip şov yapanlar “Biz her zaman her yerde Es-Es’liyiz’ diyenler, takım süper ligdeyken bol bol fotoğraf çektirip protokolde maç izleyenler maalesef şimdi orta da yok!


Neden?


Çünkü Eskişehirspor kulüp olarak bir çıkmazsa girdi ve bunun üzerine de kötü sonuçlar cabası oldu. Şunu da gördük ki düşenin dostu olmuyor.  


ÇORBA KAYNIYOR AMA…


Eskişehirspor şu anda çok kötü durumda.


Ancak yönetim tesislerde en azından çorbanın kaynamasını sağlıyor.  Oyuncular sıkıntılı  süreçlerin ardından hiç olmazsa bu dönemde 3 öğün de olsa yemek yiyebiliyorlar. Takım kampa gidebiliyor. Ve en önemlisi deplasmanlara giderken kimseye muhtaç olmuyor. Borcun bu kadar yüksek sıkıntıların aşılamayacak seviyeye geldiği Eskişehirspor’da yönetimlerde bir yere kadar..


Bu nedenle daha önce olduğu gibi bu yönetimde de yapılan her toplantı da yöneticilerin başkana ‘Bırakalım artık’ seslerinin daha fazla yükseldiğinin bilgisini alıyoruz.


NEDEN BİR ARAYA GELİNMEZ Kİ?


Bu şehrin seçilmişleri sandık zamanı ES-ES reklam yapanlar neden şimdi kulübe bu kadar uzak durur ?.


Eskişehirspor’da başkanlık yapanlar, Yüksek Divan kurulundaki isimler, şehrin önde gelen yöneticileri Es-Es için şartlar ne olursa olsun bir araya gelmeli.


Herkesin ortak sevdası ve bu şehrin en büyük markası ESKİŞEHİRSPOR’dur.  Böyle bir güç birliği şehrin en büyük markası için şarttır.


Gerekirse geçmiş yönetimlere dönük  hesap sorulmalı gelecek ile ilgili de ortaya projeler koyup çözümler aranmalı. 


Yoksa isimler gelir geçer en güçlü yönetimler bile bu kaos ortamında  harcanır gider ve en sonunda Anadolu Yıldızı da avuçlarımızın arasından kayar gider.


Tabi ki birileri burnu istemiyorsa…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi