Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

SEZON BİTİYOR SIKINTILAR BİTMİYOR

 


     öyle bir camiayız ki günümüz günümüzü, haftamız haftamızı tutmuyor. Hâlbuki geçen hafta sonu Afyon galibiyeti ile matematiksel olarak ligde kalmayı garantilemiş ve buna çok sevinmiştik. Ancak maçtan sonra ETB Başkanı Murat Diri’nin sosyal medyada yaptığı açıklamalar şehirde bomba etkisi yarattı ve gündemi başka bir boyuta taşıdı. Murat Diri kongre çağrısı yaparken, Esstore işletmecisi ve aynı zamanda yönetimde 2.nci Başkan olarak görev yapan Osman Taş’ın da aday olacağını açıklaması gözleri Başkan Kaan Ay’a çevirdi.


     Başkan Kaan Ay seçimli bir genel kurul kararı alır mı bilemiyorum. Ama böyle bir ortamda Altay deplasmanına çıkan Eskişehirspor İzmir’den eli boş döndü. Maç hakkında söylenecek fazla bir şey yok. Ligde hedefi kalmamış iki takımın Teknik Direktörlerinin böyle maçlarda farklı arayışlara gireceklerini, sezon boyunca fazla süre alamamış genç oyunculara fırsat vereceklerini düşünmüş olsak da sahaya baktığımızda bunu göremedik. Fuat Hoca cezalı Milinkoviç ve Mehmet Feyzi’nin yerine yine takımın en tecrübeli futbolcuları Hakan Aslantaş ile Ferhat’a görev vermeyi tercih etti. Temposuz başlayan ve ilk şutun 25.nci dakikada atıldığı maçta Altay ligin gol kralı Paıxao ile öne geçerken, bu golden önce Jesse ile kaçırdığımız çok net bir pozisyon vardı. İkinci yarı daha derli toplu ve baskılı oynadık. Bu baskı beraberlik golünü getirdi. Sonrasında her iki takımında karşılıklı atakları vardı. Maçı koparmaya yakın olduğumuz anlarda hücuma çıkarken kaptırılan bir top sonrasında golü kalemizde gördük ve en azından hak ettiğimiz 1 puanı alamadık.


     Netice de zayıf deplasman karnemize bir yenisini daha eklemiş olduk. Dış sahada oynadığımız 16 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlikle ligde Karabük’ten sonra en kötü sonuçları alan takımız. Maalesef bu sezon deplasman maçları kanayan yaramız oldu ve bu yaraya bir çare bulamadık. Yeni sezonda başarılı olmak istiyorsak dış saha performansımızı mutlaka düzeltmemiz gerekiyor. önümüzde 2 maç kaldı. Biz buradan ne dersek diyelim anlaşılan Fuat Hoca kadroda fazla bir değişikliğe gitmeyecek ve aynı futbolcularla sahaya çıkmayı tercih edecek. Fuat Hocanın tercihine saygı duyuyorum ama o zaman bende takımımızdan bu 2 maçta kendilerine yakışır sonuçlar bekliyorum.


     Evet, sezon bitiyor ama Eskişehirsporluların sıkıntıları bitmiyor. Seçimli Genel Kurul olacak mı? Olacaksa ne zaman olacak? Başkan ve yönetim devam edecek mi? Transfer yasağı kaldırılacak mı? Fuat Hoca’nın durumu ne olacak? Takımda kimler kalacak, kimler gidecek? Elimizdeki futbolcuları tutabilecek miyiz? Bunun gibi aklımızda birçok soru var. Elbette bu sorulara kısa sürede cevap bulacağız. Yeter ki bu süreçte camiada sağlanan birlik ve beraberlik bozulmasın, küskünlükler, kırgınlıklar olmasın. Biz bir aileyiz, bu yaşananlar her aile içinde olabilecek sorunlar. Umarım bu sorunların en kısa sürede üstesinden gelir ve yeni sezona daha güçlü, daha heyecanlı, daha diri bir şekilde hazırlanırız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi