7-Ahmet URFALI (DOLUNAY)

7-Ahmet URFALI (DOLUNAY)

ADAÇALI

          


     Adaçalı ile daha önce yazdığım yazımı şu sonuç paragrafıyla bağlamıştım: ‘’Değişen ekonomik ve kültürel yapı, Adaçalı’nın fonksiyonunu da yeniden şekillendirdi. İnsanlar artık bu tepeye bir sevdalı gibi bakabiliyor mu? Bilemiyorum. Adaçalı’nın onu tanıdıktan sonra başlayan dostluğu, sevgisi yıllar boyunca sürecek, Zira, “insan yaşadığı yere benzer” düsturunca Adaçalı biraz Emirdağlıdır. Onlar birbirine çok benzer. Dıştan çıplak,  içten zengin. Dıştan gururlu,  içten mütevazı bir dost...Dıştan sade, içten muhteşem. O’nu tanımaya çalışın, seveceğinizden eminim.’’


   Adaçalı, geçmişte Emirdağ halkının sosyo-ekonomik hayatında çok önemli bir yer tutmuştu. 1970’li yıllarda  bu sosyo-ekonomik olgunun değişmesi sonucunda Adaçalı, mahzun duruşuyla hatıralarda yaşatılan bir güzellik olarak kalmıştı.


       Bir gezi vesilesiyle Adaçalı’nın kültürel değerinin yanına ekonomik bir fonksiyon eklendiğine tanık olduk. Bu yeni durum, Adaçalı’nın bir dünya markası olma yolunda hızla ilerlediğini göstermektedir.


   çok eskiden beri işletilen kireç ocağı üretimi yerel ihtiyacı karşılamakta ve inşaat sektörünce tercih edilmekteydi. Yıllar sonra kurulan Adaçal Kireç Fabrikası, Adaçalı’nın adını Türkiye çapında duyurdu. üretilen kireç, benzerlerine göre daha kaliteliydi.


  Bugün için Adaçal A:Ş  kireç üretim standardını geliştirmenin yanında inşaat sektörünün farklı alanlarına da girmiş bulunmaktadır. Şirket, kalker ocağı işletmeciliğini de bünyesine alarak ‘’seçimli madencilik’’ uygulamasını başlatmıştır.


   özellikle, kullanılacağı sektöre uygun morfolojide ve 30 nm partikül boyutuna kadar ürettiği PCC, ülke adına önemli bir gelişmedir. Bu adımla ülkemizde bir ilki gerçekleştiren Adaçal A.Ş. kağıt, boya, plastik, ilaç ve gıda sektörlerine hammadde sağlayacak konuma ulaşmıştır. Ayrıca nano parçacık analizi yapabilen teknolojik bir laboratuar, Adaçal A.Ş. bünyesinde kurularak endüstrimize hizmet edecektir.    


   Adaçal A.Ş 2000 yılında 110.000m2 lik alana kireç fabrikası olarak kurulmuş, yüksek cevher kalitesi, gelişmiş teknolojisi ve üretimdeki titizliğiyle sektöründe aranan bir marka olmuştur.


     Adaçal Endüstriyel Mineraller teknolojik ürün geliştirmeye önem veren bir kuruluştur. İnşaat sektörünün yanı sıra, yüksek kalite ve kalitede süreklilik isteyen sanayi kuruluşlarının kireç ihtiyacını karşılamaktadır. Adaçal A.Ş. kireç üretimi ile birlikte PCC teknolojisini bünyesine katarak endüstriyel mineraller pazarına da girmiştir.


   çeşitli AR-Ge kuruluşlarıyla işbirliği yaparak  destek programlarında işbirliği yaparak  farklı projeler gerçekleştiren Adaçal A.Ş; kurduğu  Boya çalışma Grubu, Plastik çalışama Grubu, Kağıt çalışma Grubu ve Kimya çalışma Grubuyla yoluna inançla devam etmektedir.


    Tecrübeli ve eğitimli uzman personeli, üniversitelerle işbirliği yaparak bilimsel çalışmalarla daha da güçlendirmektedir.


    Genel Müdür Muharrem Kaplan yönetiminde yeni ufuklara kanat açan Adaçal A.Ş, Emirdağ  adını kurdukları yeni nesil yapıyla inşaat ve sanayi sektöründe  duyurmaktadır. Vizyon ve misyon sahibi Genel Müdür Muharrem Kaplan’ı üstün hizmet anlayışı ve gayretli çalışmalarından dolayı kutluyorum.


      Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odasının Emirdağ için yapılan bu gayretlere verdiği destek ve katkı da ayrıca takdir toplamaktadır. Oda Başkanı Halil İbrahim Aktepe ile Meclis Başkanı Ahmet Yiğiter’in  bu konularda yaptıkları girişimler ve çalışmalar Emirdağ vizyonunun belirleyici bir göstergesi olarak ortaya çıkmaktadır.


      çağımızın yönetim anlayışı; katılımcı uygulamaları, özgür çalışma ortamı oluşturmayı, çalışanları yetkiyle güçlendirmeyi, çalışanlar arası iletişimi geliştirmeyi, kurumsal değer meydana getirmeyi, değişimlere açık olmayı ve değişimi öngörmeyi, empati yapmayı öngörmektedir.


   Şahsen bu tanımın Emirdağ’da uygulanmakta olduğunu görmekle mutlu olmaktayız. Emirdağ artık kabuğunu kırmakta, yeni nesil yöneticilerin öncülüğünde geleceğe güvenli adımlarla yürümektedir.


     Emirdağ’da güzel şeyler oluyor…


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7-Ahmet URFALI (DOLUNAY) Arşivi