DİNİN AMACI VE DİN GÜNÜ

 


Dünya, Ruh Okyanusunu oluşturan Ruh Damlacıklarının Pozitif enerjilerini arttırmak ve böylece Meleklik aşamasına tekâmül etmeleri için eğitim gördükleri bir okul binasıdır. İnsan denilen vücutlar ise bu Ruh damlalarının Dünya eğitimlerinde kullanmakta oldukları okul üniformalarıdır diyebiliriz. Adem nesli denilen şimdiki vücutlarımız, en son ve en gelişmiş vücutlardır.


Tin-4. And olsun ki! Biz insanı en güzel biçimde yarattık.


Dünya’ya gönderilip vücudu kullanmaya başlamadan önce, birer öğrenci olan bu Ruh damlacıklarının hafızalarına, eğitimleri süresince Allah’ı tek ilah kabul edeceklerine, bütün insanları tek nesil bileceklerine, belirlenen Allah-insan ve insan-insan iletişimine yönelik muhkem /değişmez ana kurallara uygun yaşayacaklarına, bu krallar bütününü Allah’ın tek Dini İslâm diye uyacaklarına, her yaratılanı birer ilim kaynağı olarak araştıracaklarına, Şeytan’ı tek düşman görüp olumsuz vesveselerine karşı koyacaklarına ve nefs derslerinden başarılı olmak üzere çaba içinde olacaklarına dair kayıtlama yapılıyor. Yaratılan ilk insan toplumları bu konulara uymuş ve sözlerinde durmuşken, daha sonraları, farklı görüşlerde ve inançta gruplar oluşup, birbirlerini düşman görmeğe, kavgalara başlamışlardır.


İnsanların büyük çoğunluğu Dünya’nın aldatıcı maddî cazibesine kapılıp, uymaları gereken muhkem /değişmez ana kuralları boş vermeğe yönelmiş ve Din denilen bu kurallara uyarak mezun olmak üzere başarılı olanlar ise oldukça az sayıya düşmüştür. Dünya okulundan mezun olmayı başaranlar, ilâhî sisteme yönelik bilgilere de ulaşmış olmaktadırlar. İşte öğrenci Ruh’un mezun olmasının sağlayacak olan bu bilince varış anı ve mezun olduğunun belirlendiği gün DİN GüNü demektir.  Din günü ifadesi Sad-77, Şuara-78-82, Müddessir-46, Fatiha-4, Saffat-20, Zariyat-12, İnfitar-15 ve Mutaffifin-11  nci ayetlerde de geçmektedir. 


Sad-77. Allah da; "Git oradan! Sen kovulmuşlardan /recm edilip saf dışı bırakılanlardan /aşağılanlardan oldun!". 78. "Hesap gününe /din gününe /mahşere /dirilip toplanma gününe kadar lanetim üzerinde olacaktır" buyurdu.


Şuara-78. "Beni yaratan ve bildirdiği hükümlerine göre olumlu ameller gerçekleştirme olan doğru yolu bulmamı sağlayan /bana hidayet eden O'dur".80. "Hastalandığımda bana şifa verip iyileştiren O'dur". 81. "Beni öldürecek ve sonra diriltecek olan O'dur.". 82. "Din günü olan hesap gününde kusurlarımı affedeceğini umduğum da O'dur" diye cevap verdi.


Müddessir-46. Mahşerde sol /arka tarafta olanlar "Din gününü red edip yalanlardık" diye cevap verecekler.


Fatiha-4. Ayrıca din gününün sahibidir O.


Saffat-20. Ve "Eyvah halimize! Demek ki bu gün, hesap verme ve ilahi gerçeklere ulaşma /din günüdür" diyerek telaşlanacaklar.


Zariyat-12. Hesap /din günü­nün zamanını sorup duruyorlar.


İnfitar-15. Ve bütün gerçeklerin ortaya çıkarılacağı hesap günü olan Din Gününde oraya girmekten kurtulamayacaklar.


Mutaffifin-11. Ki onlar, zamanında din gününü yalanlamışlardı.


Bu duruma göre Allah’ın tek dini olan İslâm Dini demek olan muhkem /değişmez ana kuralların amacı, Dünya Okulundan mezun olmayı sağlamak üzere öğrenci Ruh’u bilinçlendirmek ve Dünya yaşamı ile ilâhî sistem hakkındaki yanlış ön yargılardan ve aldanışlardan kurtarmak olmaktadır. En önemlisi de Allah’ın varlığını içselleştirmektir.


Teğabun- 9. Allah’ın sizleri huzurunda toplayacağı gün, aynı zamanda sizlerin nasıl büyük bir aldanış içinde olduğunuzu anlayacağınız gün de olacaktır. Ve o gün,  kimin Allah'a içten iman etmiş olduğu ve salih ameller /muhkem /değişmez ana kurallara uygun olumlu ameller gerçekleştirmiş olduğu belirlenecek ve onlar altından ırmaklar akmakta olan Cennet'lere dahil edilip orada ebediyen /sürelerce kalacaklardır. İşte en bü­yük kazanç bu sonuçtur.  


Bilinmeyen gerçeklere ulaşmak ve böylece Dünya okulundan “Melek görevlisi” olur diplomasına hak kazanmak demek olan din günü, ya dünyanın jeolojik kıyameti /yıkımı ve yeniden yapılanması ile birlikte olacak hesap verme günü olan Allah’ın huzurunda toplanıldığında gerçekleştirilecek veya bazı insanların henüz Dünya'da iken bunu başarmaları ile sağlanacaktır. Dünya'da iken olan bu ara uyanışlar-ara kıyam etmeler ve Allah’ın birliğini içselleştirme aşaması, ya bireysel veya toplumsal olacaktır. Bütün insanlığın dünyada iken ara kıyam etmesinin uzay ve nefs bilgileri sayesinde olacağı Fussilet-53 ve 54 ncü ayetlerde vurgulanmıştır.


Fussilet-53. Kur'an'ın gerçek olduğunu ve varlığımızın belirti ve belgelerini, hem kendi nefslerinin /vücutlarının mükemmelliğini anlayınca, hem de uzayı /evreni çözdüklerinde insanlara zaten göstereceğiz. Böylece Rabbin her şeyi kuşatmış olduğunu ve her şeyde bulunduğunu görmeleri /öğrenmeleri, onların iman etmeleri için yeterli değil mi? 54. Aslında insanlar Rab'lerini bulacakları konusunda bir şüphe içindedirler. Hâlbuki Allah, her şeyi bilgisi ve yönetimiyle kuşatmıştır ve dikkat eder, ilim yapıp araştırırsanız O'nun varlığını mutlaka fark edersiniz.


İnsanlar arasından, henüz dünya yaşamı sırasında iken arif-ermiş düzeyine varanlar, dini gerçeklerin bilgileri ile din gününe kavuşmuş olacakları için de, bunların artık dine ihtiyaçları kalmayacaktır. Muhyiddin İbn-i Arabi, bu durumu " Arif için din yoktur" diyerek vurgulamıştır. Diğer bir tanımlama ile bu kişiler "Arif kişilerdir" ve artık bunlar Dünya’ya özgü dinî eğitim aşamasını ve derslerini geçmişledir. çünkü din, yukarıda da açıkladığım gibi, Dünya eğitim okulundan öğrenci Ruh’ların "Görevli Melek olabilir" diplomasını alarak geçer notla mezun olmalarını sağlayan kurallar olarak görevini bitirmiş olmaktadır. Ve dünya okulundan mezun olan bu arif Ruhlar, muhtemelen başka bir okulda ve başka derslerle eğitime devam edecekler ve orada dünyaya ait din kuralları değil, belki başka kurallar geçerli olacaktır diye düşünüyorum.


Dünya okulundan mezun olanlar için nasıl Din denilen kurallar olan Dünya dersleri artık geride kalıyorsa, aynı şekilde Şeytan’ın da bu Ruhlar için etkinliği sona ermiş olacaktır. Bu sona eriş, Hicr-34 ve 35 nci ayetlerde açıkça belirtilmiştir.


Hicr-34. Allah da, İblis’e "Buradan çık. çünkü sen artık taşlanarak /recm edilerek kovulmuşlardan oldun. 35. Her türlü gerçeğin ortaya çıkacağı din gününe kadar lanet üzerinde olacak” dedi.


İlâhî gerçeklerin ortaya çıkması demek olan Din Gününe Ruh’un ulaşması, Dünya okulunun dersleri olan olumsuz nefsleri öldürmüş olması ve olumlu nefsleri sıratan müstakiym üzere kullanmayı başarmış olması demektir. Dolayısıyla Mümin veya İnsan-ı Kâmil aşamasına varmış olan Ruh artık bu nefsleri kullanmayacağı için de, şeytanın kandırma kozuna artık muhatap olmayacak demektir. O zaman şeytanın yapacağı herhangi bir iş de kalmamış olacaktır. öğrenci Ruh’lar tekâmül etmiş olacakları için de, yararlanmış oldukları dine ve kurallarına da ihtiyaçları artık olmayacak demektir.


İnşallah bu aşamaya varmamız gerçekleşir.


NOT: Şu kitaplarımın gelirleri ile Eskişehir Tıp öğrencilerine burs veriyoruz. özel günlerinizde kitaplarda hediye ederseniz bize destek olur ve öğrenci sayımız artar: "DİN VE BEYİN", "TüRKçE KUR'AN", "KUR’AN KADINI KORUYOR", "İSLÂM'IN ŞARTI SADECE 5 DEĞİL", "OKU! KONULARINA GöRE KUR'AN AYETLERİ" ve "KUR'AN'IN KULU KöLESİ MEVLANA", “TEVRAT VE İNCİL’DE öNCEKİ İSLAM” ve “KUR’AN VE SON İSLAM”.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gazi Özdemir Arşivi