Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

YAYA GEÇİDİ KURALI SUİİSTİMAL ETMEYİN

Gazetemizi arayan okurumuz, trafikte yaya önceliği kuralının son derece yerinde olduğunu belirterek, medeni ülkelerdeki gibi bir anlayışın ülkemiz caddelerinde olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.


Kurala uyulmasının istenmesi ile birlikte herkesin yayalara öncelik konusunda hassas davrandığını anlatan okurumuz, özellikle Eskişehirli sürücülerin bu kurala çok çabuk adapte olduğuna dikkat çekti.


Şehrin tüm yaya geçitlerinde yayaların artık gerçekten de geçiş önceliğine sahip olduğunu anlatan okurumuz; “Sürücüler bu kurala harfiyen uyuyor. Uymak içinde ayrıca özen gösteriyor. Ancak aynı hassasiyeti yayalar göstermiyor!” dedi.


Yayaların geçişi için araçların durması ile birlikte geçişine başlayan bazı yayaların özellikle yavaş hareket ettiğine dikkat çeken okurumuz; “Genç ve sağlıklı olmasına rağmen tüm araçların durduğunu gören bazı kişiler özellikle ağır şekilde geçiyor. Hadi bazı caddelerde sorun değil de, akın yoğun olduğu caddelerde bari şunu yapmayın. Araçlar bu kurala nasıl hassas olarak katılıyorsa, yayalarda trafik akışını düşünsün. Geçişlerini biraz daha hızlı yapsınlar ki zaten sıkışık olan şehir trafiği birde bu yüzden yığılmasın. Yaşlı ve hasta insanlar için elbette diyecek bir şey yok. Ancak bu işi kasıtlı olarak yapan sağlıklı insanlar lütfen kuralı suiistimal etmeyin” dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi