Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

Hızlı Tren uyarısı!

 


 


Sizlerle bir çok vatandaşın yaşadığı benimde başıma gelen hızlı trenle ilgili bir paylaşımda bulunmak istiyorum.


Lütfen bu paylaşımımı  HIZLI TREN YETKİLİLERİNİN DİKKATİNE ! diyerek köşenizde yazar mısınız ? Geçen hafta, internet üzerinden aldığım 19.02.2020 tarih ve Polatlı YHT-Eskişehir güzergahı için 4. vagon 16/a biletimle Polatlı hızlı tren istasyonuna geldim. Tren biniş yolunda 4. vagon için ayrılan hizada duramadı. Biletimin olduğu vagona bindiğimde koltuğumda bir bayanın olduğunu gördüm ve kendisine biletinin doğru olup olmadığını sorduğumda bayan yanındaki genç bay yolcuya biletini verdi o da biletin doğru olduğunu söyledi. Ben de bunun üzerine önlerde boş olarak görünen koltuklara doğru yürüdüm ve boş koltuklarda cam kenarlarında birer tane bayan yolcunun oturduğunu yanlarının hep boş olduğunu gördüm. Bir tane bay yolcunun yanındaki boş koltuğa oturdum. Bu arada vagon hosteslerinin geçip geçmediğini kontrol ettim. Yolculuk bitene kadar yani Eskişehir'e kadar bir tane vagon hostesi geçmedi. Ama yiyecek içecek satıcısı geçti. Eskiden vagon hostesleri yolcular yerlerine oturuncaya kadar aralarda gezer ve yolcuları dinler, kurallara uymayan yolcuları ikaz ederlerdi. Şimdi maalesef kendilerine ayrılan bölümde oturup çay kahve muhabbeti yapıyorlarmış. Şirket onlara bunun için mi maaş ödüyor acaba ? Lütfen demiryolu yetkilİleri vagon hosteslerini uyarsınlar, bu hostesler tren yola çıktıktan 5-10 dakika geçene yolcular yerine oturana kadar kabinlerine girip oturmasınlar. Yüksek sesle telefonla konuşan telefon hoparlörünü açıp karşısındakinin sesini de dinleten yolcuları uyarsınlar ! Anons yaptırsınlar Hızlı tren zarar ediyor  diye abonman yolcu ücretlerini artırdılar. Tabi zarar eder;  benim bindiğim 4. vagonun sadece sol tarafında 4 tane bayan yolcu iki koltuğu  kaplamış, cam kenarlarına dizilmişler yanlarındaki koltuklar boştu. Her seferde 7-8 vagonun en az dört koltuğu bayanlar yüzünden boş kalsa 30 koltuğa yakın koltuk boş gider. Bunu günlük sefer sayısıyla çarptığınızda zararı artık siz hesap edin.


Benim hızlı tren yetkililerine nacizane tavsiyem internet üzerinden  bilet  alımlarında nasıl ki bayan yolcunun yanına bay yolcuya sistem bilet satımına izin vermiyor, sistemin programını öyle yapsınlar ki bir bayan bilet almak istediğinde ikili koltuğun birini bayan yolcu satın almışsa sonraki bayan bilet almak istediğinde bayan yanındaki boş koltuktan başka 2. bir cam kenarı almasına sistem izin vermesin.


Bunu yapmak çok zor olmasa gerek. Aksi takdirde cam kenarına dizilen bayan yolcular yüzünden demir yolları daha çok zarar eder. Ben indiğimde yolcu hizmetleri kontrolörlüğüne giderek bu konuda bir form doldurdum. İnşallah formu yetkililer okuyup gereğini yaparlar.


Saygılarımla    Cahit AYIK

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi