Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

Koskoca ülke 100 tane çocuğu tedavi ettiremiyor mu?


Okurumuz yaklaşık bir haftadır SMA Hastaları ile ilgili olarak sürekli televizyon kanallarında haberleri izlediğini söyledi.


Yaklaşık 100 ila 150 arasında ki çocuğun bu hastalığa yakalandığını ve tedavilerinin Amerika’dan gelecek olan bir ilaca bağlı olduğuna ilişkin sürekli haberlerin yayınlandığını hasta olan çocukların ailelerinin sürekli olarak bakanlığın kapısında çaresizce seslerini duyurmaya çalıştığını söyleyen okurumuz” gerçekten bu haberleri izledikçe insanın yüreği sızlıyor. çocuklar resmen ölümle pençe değişiyor. Bu durumda aileleri perişan ediyor. Söylenenlere bakılırsa hastalık bir hayli ilginç ve tehlikeli bir hastalıkmış. çocukların iki yaşından önce bu hastalığın tedavisini olması gerekiyormuş. Bunun için de ya Amerika’ya gitmeleri ya da Amerika’dan gelecek bir ilaçla mümkün olabiliyor muş. Haliyle de bu tedavilerin ücreti bir hayli pahalıymış. Ancak biz büyük bir devletiz. Bu çocukları hiçbir şekilde ölüme terk edemeyiz. O yüzden devletin bu çocuklara sahip çıkması ve bedeli ne olursa olsun bu çocukları sağlığına kavuşturması gerekiyor. Böylelikle hem toplumun vicdanı sızlamayacak hem de aileler sürekli olarak azap içinde yaşamayacak”. Dedi.


Okulumuzun SMA hastası çocukların tedavileri ile ilgili olarak söylediklerini aynen yayınlıyor ve konuyu ilgililerin bilgisine sunuyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi