Ne istiyorsan aç söyle

Ne istiyorsan aç söyle

Evde tutamıyoruz!

Okurumuz, evde yaşlı  anne ve babası ile birlikte iki küçük çocuğuyla yaşadıklarını söyledi.


Salgın dönemi boyunca ve şu son tam kapanma sürecinde ne yaşlıları ne de çocuklarını evde zor tutabildiğini söyleyen okurumuz “Annam ve babam yaşlılar ama oldukça dinç haldeler. Dışarıya çıkıp yürüyüş yapmak istiyorlar. Küçük çocuklarım ise her gün dışarıda oynamak istiyor. İşin ciddiyetine varmalarını sık sık söylesem de onları evde tutmakta zorlanıyorum. Haklı olarak sıkılıyorlar ve arada sırada da olsa dışarıya kendilerini atmak istiyorlar” dedi.


Aslında şu tam kapanma sürecinde çocuklar ve yaşlılar için belirli saat aralıklarında serbestlik sağlanmasını, bunun hem ruh hem de beden sağlığı açısından hem çocuklar hem de yaşlılar için çok iyi sonuçlar doğuracağını söyleyen okurumuz “Aslında bun yapabilirler. Günün belirli bir saatinde çocukların belirli bir saatinde ise yaşlıların dışarıya bir saat çıkıp, nefes almaları sağlanabilir” dedi.


Aksi takdirde kendilerinin yaşlı ve çocukları evde daha fazla zapt edemeyeceğini, öte yandan eve tıkılı kalındığı süre içinde ruh sağlıklarının kaybedileceğini de sözlerinee kleyen okurumuzun konuya ilişkin olarak söylediklerini aynen aktarıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ne istiyorsan aç söyle Arşivi