Futbol Altyapısının Şirketleşmesine Dair



Dünkü yazımda Eskişehir’de futbol altyapısının şirketleşmesi konusuna değinmiştim. Bunun gerçekleşmesi konusunu az da olsa netleştirmek için geçmişte yazdığım birkaç notu bu yazıda iletmek istiyorum. Yaklaşık 20 yıl kadar önce Eskişehirspor’un yaşayabileceği mali, idari ve kurumsal sorunlar (-ki bugün bunların derinleşmesini izliyoruz) konusunda tespitlerimi ve çözüm önerilerimi yazmıştım. Bu hayli uzun yazı yerel gazetelerde, ETO Dergisi’nde, Büyükşehir Belediyesi’nin yayın organında, (yanılmıyorsam) Bakış Dergisi’nde, İnternet’teki kişisel bloglarımda ve muhtemelen başka kaynaklarda da değişikliklerle pek çok defa yayınlandı. Aşağıdaki satırlarda (dünkü yazının devamı olacak biçimde ve orada yazdıklarımı tekrar etmeden) geçmişteki şirketleşme önerimi sadece bir örnek olması düşüncesiyle altyapıya uyarlayarak aktaracağım.

Eskişehir futbol altyapı modelinin odak noktasında “Eskişehir Futbol Altyapı Anonim Şirketi”, kısa adıyla “Altyapı A.Ş.” bulunmaktadır. Altyapı AŞ, gerçekleştirdiği ticari, sınai ve finansal ekonomik etkinliklerden gelir ve kâr elde etmeyi, ortaklarına kâr payı dağıtmayı hedefleyen bir şirkettir. Şirketin birincil etkinlik alanı futbol endüstrisi olup yeni yeteneklerin bulunarak yetiştirilmesi ve futbol dünyasına kazanç elde edecek biçimde kazandırılmasıdır. Şirket, futbol temelli genç yeteneklerin bulunması, yetiştirilmesi ve futbol dünyasına transfer edilmesi konularında yatırımlar yapar. Şirketin misyonu, kazanç elde etme amaçlı olarak futbolcu yetiştirip pazarlamak olarak özetlenebilir. Şirket, (henüz spor yaşamının başlangıcında ve çok uygun transfer bedeline sahip olanlar hariç olmak üzere) profesyonel futbolcu satın alınması ile ilgilenmez.

Altyapı AŞ, sermaye yapısı kuruculara ayrılmış A tertip hisseleri ile diğer yatırımcılara yönelik B tertip hisselerinden oluşmuş halka açık bir anonim şirkettir. Altyapı AŞ, herhangi bir kulüpten bağımsız bir şirket olarak kendi yönetsel ve mali kaynaklarına sahiptir. Eskişehirspor ile bir ‘imtiyaz anlaşması’ yapılarak kulübe bazı kolaylık ve indirimler sağlanabilir.

Altyapı AŞ’nin A tertip hisselere sahip kurucuları arasında Eskişehir’in sanayi ve ticaret sektörlerindeki büyük yerel firmaları, doğrudan veya şirketleri aracılığı ile belediyeler ve finansal olarak etkin sivil toplum kuruluşlarının (yasal açıdan mümkün olabilecek yollarla ticaret, sanayi ve esnaf odaları ile işadamı ve girişimci örgütlerinin) bulunması düşünülmektedir. B tertip hisseler ise diğer (görece daha küçük sermayeli) yatırımcılara sunulacaktır. Şirket yönetiminin (yönetim kurulunun ve başkanlığının) hissedarlar arasında paylaşılması, şirketin kuruluş sözleşmesinde verimliliği ve sürekliliği sağlayacak biçimde belirtilebilir. Halka açık şirketleşme konusunda kentin zengin ve süregelen gelenekleri olmadığı düşünülürse bu konunun uygun platformlarda tartışılması ve karara bağlanması daha uygun olur.

A ve B tertip hissedar topluluklarının oluşmasında yurt dışındaki hemşehri, yurttaş ve kuruluşların da katılma olasılıkları araştırılmalı ve değerlendirilmelidir. önemli olan nokta; Altyapı AŞ’nin Eskişehir odaklı oluşunun kaybedilmemesi, ‘imtiyaz anlaşmasının’ herhangi bir şekilde ihlal edilmemesi ve kötüye kullanılmamasıdır.

Altyapı AŞ’nin varlıkları ortaklar tarafından sağlanacaktır. Eskişehir odaklı olmak üzere bazı varlıklar, imkânlar, izinler ve lisanslar ile kullanım izinlerinin ücretsiz olarak sağlanması mümkün olabilir.

Daha sonra şirket, (anonim ortaklıklarda çıkartılan yeni payları öncelikle satın alma hakkı olarak özetleyebileceğimiz) rüçhan hakkını kısıtlayarak sermaye artırımına gidecektir. Bu aşamada (yukarıda sözü edildiği biçimde) A tertip ve B tertip hisseler daha önceden saptanmış kriterlerle katılıma açılacaktır.

Altyapı AŞ’de şirket kararlarının alındığı olağan yönetim kurulu dışında şirket etkinliklerini yaşama geçirmek üzere bir yürütme (icra) kurulu ile yeni iş ve proje fikirleri üretmek üzere bir danışma kurulu bulunabilir. Genç yetenek bulma, nitelikli eğitici teknik kadro oluşturma, pazarlama, fiziksel yatırımlar yapma şirketin birincil fonksiyonları arasında yer alır. Şirkette profesyonellerle profesyonelce çalışma anlayışı hâkim olacaktır.












Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gürcan Banger Arşivi