spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

ES-ES TARAFTARINDAN SIRA DIŞI BİR PROJE...

Son günlerde; Eskişehir’imizin sevdası, göz bebeğimiz ES-Es ‘ i içine düştü zor durumdan kurtarmak ve yeniden eski günlerine dönmesini sağlamak adına başta taraftar grupları olmak üzere tüm şehir seferber oldu adeta…


 


          özellikle SOSYAL MEDYA’ da ; dünyaca ünlü müzik grubu  KADEBOSTANY İn  Eskişehir’ e getirilerek stadyumda konser vermesi ve gelirinin Es-Es ‘ e verilmesinden tutunda, otogarda halen bedava olan W.C. lerin( Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla) paralı hale getirilmesi ve gelirinin Es-Es ‘ e aktarılmasına kadar  pek çok proje üretilmekte …


         İzninizle bugün köşeme bu projelerden  önemsediğim ve ciddi bulduğum “26.BİN KUMBARA PROJESİ” ni taşımak istiyorum.  Projenin isim babası, benim de yakından tanıdığım birisi, adı: ALİ HAYDAR çELİK. .


       Ali Haydar çelik, Eskişehirspor Kongrelerinin  en renkli simalarından birisi olma özelliğinin yanı sıra, yaşamını “Es-Es  Sevdası “üzerine kurmuş ( tabir yerindeyse Es-Es yatıp-kalkan)mücadeleci, tuttuğunu koparan ,mert ve dürüst bir insan…Yeni nesil jargonuyla “On numara- Beş Yıldız, Adam Gibi Adam..” …PROJEYE GELİNCE; 


       Proje, çok basit ve uygulanabilir ölçekte… “ Eskişehir ve İlçelerinde, Odalara kayıtlı yaklaşık 45-46 bin esnafa, 26 bin adet kumbara konacak ve  esnaf bu kumbaraya her gün  1 TL (Bir lira) atacak  hepsi bu… Bu arada müşterilerden de kumbaraya para atmak isteyenler bu kampanyaya dahil edilecek. Ayrıca isteyen esnaf , 1 TL. den fazla da  atabilecek..  Yani, kısa bir süre önce hayata geçirilen “HAYATA BİR ES VER  = Her ayın 26 ‘sında  26 TL ”  kampanyasına benzer bir durum. Ancak bu kampanyada  para vermek için bir ay beklemek yok. Peki ya toplanan paralar ne olacak? derseniz. O da düşünülmüş  kampanyayı yürütecek olan KOMİTE ,belirli zamanlarda ( örneğin her ayın sonunda) bu kumbarada biriken parayı  makbuz karşılığı teslim alıp daha önce belirlenen BANKA HESABINA yatıracak.  Bu arada, ilk etapta  kumbara temin etme işini Eskişehir’ deki  tek taraftar derneği olan EFELER DERNEĞİ ‘ nin üstleneceğini ve kampanyanın başlatılabilmesi ile ilgili olarak valilik nezdinde gerekli izinlerin alınması için çalışmalara başlandığını da belirtelim.


       Projenin ayrıntıları üç aşağı-beş yukarı  böyle.. Şimdi iş, bu projeye katkı sağlayacak olan  başta E.T.O. ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olmak üzere  Eskişehir’ de  bu yönde faaliyet gösteren tüm oda ve derneklerin yönetim kademesine düşüyor. Valiliğin koordinesi ve denetiminde ;  Oda temsilcilerinin oluşturacağı KOMİTE  veya  ilk etapta  kumbaraları  temin etme sözü veren EFELER DERNEĞİ  tarafından yürütülebilecek böyle bir projenin , uzun vade de Eskişehirspor’ un mali durumuna;(çok basit bir hesaplama ile)


Günlük:   26.000   x     01    =     26.000 TL.


Aylık    :   26.000   x     30    =    780.000 TL .


Yıllık     : 780.000 x      12    = 9.360.000 TL. katkı sağlayacağı gün gibi aşikar. Hele bir de kampanyaya alışveriş yapan vatandaşın, kumbaraya gönlünden kopanı attığını düşünürsek, yıllık bazda 10 milyar lirayı  (Eski para ile 10 trilyon) bulabilecek bir meblağ söz konusu.


       Başta, Projenin  isim babası  sayın Ali Haydar çELİK olmak üzere kumbara alımı için destek vermek için kolları sıvayan  Efeler Derneğinin değerli Başkanı Bülent  GöKTAY ve Yönetim Kurulu üyelerini canı gönülden kutluyor ve  kalbi  Es-Es  için çarpan ticaret erbabı ve esnafımıza seslenmek istiyorum.


 


       HAYDİ BEYLER… ES-ES İçİN GöREV BAŞINA…..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi