spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

İÇİMİZDE ES-ES AŞKI BAMBAŞKA..

1- Es-Es Yönetimi ,Ocak ayına kadar devam dedi.


2- Yönetim çare arayışında..


3-  Birileri ,Es-Es ‘ i kapattırıp yerine PROJE TAKIMI kurmak istiyormuş.…


 


       Yukarıda yer alan cümlelerden ilk ikisinin, Şehrimizde yayımlanan mahalli gazetelerin son  birkaç gündür spor sayfalarına attıkları manşetlerden bazıları olduğuna vurgu yapıp; üçüncü ve son cümlenin de , sosyal medyada ve kahve köşelerinde  dillendirilen , kaynağı belli olmayan  şüyuu vukuundan beter”(*)  dedikodular  olduğunu  belirtelim ve  ;”şimdi sıra, yukarıdaki bu başlıkların içini doldurmaya geldi.” diyerek yazımıza başlayalım.


1-YöNETİMİN DEVAM KARARI:


         Geçtiğimiz haziran ayında göreve gelen Halil ünal başkanlığındaki yönetiminin aldığı devam  kararının ;“Olağanüstü Kongre Kararı” bekleyenleri  ters köşe yaptığını söyleyebiliriz. Zira spor kamuoyunda-özellikle taraftar grupları arasında- Başkanın kongre kararı alması bekleniyor ve dillendiriliyordu. Yine  Sayın Halil ünal’ ın , son günlerde: ”Yalnız bırakıldık. Benden bu kadar. İsteyen varsa hemen devredebilirim..” şeklinde özetlenebilecek açıklamaları “ YöNETİM BIRAKIYOR” tezini kuvvetlendirecek  işaretler olarak karşımıza çıkmıştı.


        Sayın ünal ‘ ın aldığı karara saygı duyarak ve aldığı bu karar ile ilgili görüş ve düşüncelerimizi aşağıdaki satırlara bıraktığımızı belirtip  bir  diğer manşete geçelim.


2-YöNETİM çARE ARAŞINDA:


         Bu bölüme başlarken, Yönetimin aradığı çarenin ve kamu desteğinin “SICAK PARA ” olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.  Zira, Ağustos ayının son gününde alınamayan Kulüp Lisansı( Verilen ek süre sonrasında zar-zor alındı.) ve açılamayan Transfer Tahtası bizlere;  Kulüp Yönetiminin mali sıkıntıyı çözmek bir yana, içinden çıkılamaz hale getirdiğini göstermiştir. Hal böyle olunca da işin içinden çıkamayacağını anlayan Halil ünal ve Ekibi para bulmak için yeniden kapıları çalmaya başlamıştır.


          Bu noktada, “ çARE” yani “” PARA”  arayan sayın ünal’ a; son kongrede, kongre üyelerine dönerek: “10 milyarı ( eski para 10 trilyon)  bulun, gerisini ben koyacağım.” şeklinde özetlenebilecek sözlerini  hatırlatıp, bir-iki soru  soralım;


         *Son kongreden  bu yana  geçen sürede kulübün kasasına giren para miktarı nedir ve gelen  bu paralar nerelere harcanmıştır.? Sayın Başkan ve ekibi cebinden kaç para koymuştur.?


         * Kongre sonrası bir önceki kadro dağıtılıp yerine apar-topar” Şampiyonluğa Oynayacak Kadro “ kurulduğuna  göre;


a) O günlerde destek sözü verip sonra vazgeçenler kimlerdir?


b)  Niçin her ihtimal değerlendirilerek bir B Planı hazırlanmamış ve Nasrettin Hoca misali “Ya Tutarsa.!..” kolaycılığına düşülmüştür?.


        * 31 Ağustos 2018 gecesi  tesislerde yaşanan rezaleti( **) Sayın Halil ünal ve ekibi  içine nasıl sindirmiştir.?. O gece yaşananlardan sonra Yönetim neden  bırakılmamıştır. ?..


         * O günün( 31 Ağustosun)  ertesinde istifa etmeyen  ve hala , sık sık  şehirden destek alamadığını vurgulayan sayın ünal ‘ın ; çare olarak gördüğü” OCAĞA KADAR DEVAM  ETME” kararının altında yatan” GEREKçE” nedir?. Yeni kaynak mı bulunmuştur.?..


         * 31 Ağustos rezaletinin öncesinde  Eskişehirspor Başkanı hüviyeti  ile mevcut  Büyükşehir Belediye Başkanı  ile polemiğe  giren ve bugünlerde de bir siyasi partinin” Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı” için adı geçen Sayın ünal’ın, kulübü  siyasete bulaştırmasındaki amacı neydi?.


       Son olarak sayın Başkana ,  “Vatan şairi Namık Kemal’ in.: ”Düşman  dayamış ise  vatanın bağrına  hançerini, yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini ( ***) ?” sözlerine;   Ulu önderimiz Atatürk ‘ün  verdiği “varsın vatanın bağrına düşman dayasın hançerini, Elbet kurtaracak bulunur bahtı kara  maderini”  şeklindeki tarihi yanıtı hatırlatalım ve  -Başkanın kendisine   cevap hakkı doğduğunu düşünmesi halinde de – köşemizin  Ona açık olduğunu belirtelim.


3-PROJE TAKIMI DEDİKODULARI:


          Artık kıyıdan- kuytudan çıkıp sosyal medya ortamında  konuşulmaya başlanan” ESKİŞEHİRSPOR ‘ u  KAPATMA “ve yerine “ PROJE TAKIM KURMA”   dedikodularına gelince;


           Benim inancımın ve beklentimin aksi yönde olduğunu belirtip, bu dedikoduları dillendiren ve yaymaya çalışanlara; GENİŞ AçI  köşesinde  yazmaya başladığımdan bu yana kullandığım  yumuşak üslubun  ilk kez dışına  çıkarak  yanıt vereyim:


BEYLER.!...


ESKİŞEHİRSPOR’ u KAPATMAYA KİMSENİNİN GüCü YETMEZ.


Dahası  ES-ES‘ in BüYüK TARAFTARI BUNA İZİN VERMEZ . Nokta.



 



 


(*) şüyuu vukuundan beter: Söylentisi gerçeğinden kötü anlamında kullanılan deyim.


 


(**) 31 Ağustos 2018 günü tesislerde yaşanan REZALETİ  kısaca özetleyecek olursak ; Yönetimin  ,”çözüldü-çözülüyor” oyalamaları; taraftarın çözüme katkı  için  o gün tesislerde sabahlaması ve en acısı, yeni transfer  Ferhat Kiraz’ ın  transferin açılması için  özel arabasının anahtarını kulübe bağışlaması….


 


 (***) MADER( Osmanlıca-Türkçe Sözlük) : Kız çocuktan sonra  erkek çocuk  doğuran kadın, Doğurgan,  Ana..      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi