spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

ŞİMDİ (.......)* BİTTİ Mİ GERÇEKTEN.?

 


         Ben biraz fazla “pesimist ( karamsar)”  bir kişilik taşıyorum galiba …Hemen itiraf etmeliyim ki ; “kılı kırk yaran “ bu  huyumu da hiç mi hiç sevmiyorum aslında ... Aklımın bir köşesinde sıkışıp kalan ve olur-olmaz zamanda  ortaya çıkıp benliğimi esir alan “ kuşkular” ya da beynimi kemiren” Acaba?” lar beni çok mu çok yoruyor; ama yapacak pek fazla bir şey  de yok;  ne yapayım, dedim ya! “Huyum Kötü…”


         Cumartesi günü oynanan  Eskişehirspor-Gençlerbirliği maçının analizine , iç dünyamın derinliklerinde kalması gereken duygularımı ön plana çıkartarak girmemin sebebine gelince; Yazıma sizleri de  ortak etmek istedim bu kez...Daha doğrusu siz okurlarımdan yardım istemeye karar verdim. Zira,  transfer tahtamızın açılması ve Gençlerbirliği zaferi ile  tavan  yapan mutluluğumuzun bozulmasından ve   ES-ES’ imin yeniden  kuru ekmeye  muhtaç  kaldığı günlere geri dönmesinden çok ama çok  korkuyorum.  Şimdi sizlerden ricam, transfer tahtamızı açmayı başaran ve bu konuda alkışı hak eden Eskişehirspor Yönetimine - benim adıma- yukarıdaki başlıkta yer alan  ve cümlede boş bırakılan (*) işaretli yere  “ KRİZ- KAOS- KABUS-çİLE  kelimelerden herhangi birisini koyup :”BİTTİ Mİ GERçEKTEN?..  diye sorabilir misiniz?...


       Es-Es-Gençlerbirliği maçına gelince;


      Hafta arasında transfer tahtasını açarak  yeni transferlerini oynatma imkanı yakalayan takımımızın,  ligin kalburüstü takımlarından biri olan Gençlerbirliği  karşısına nasıl bir on birle çıkacağı merakla bekleniyordu.” Bizim çocuklar” dan  6, yenilerden de 5  futbolcuyu   sahaya süren Fuat Hoca, sahadaki  mücadeleden (tıpkı Es-Es ‘ i yaşatmak adına saha dışında verdiği mücadele de  olduğu gibi)  başarı ile çıktı.


      Takımımızı tek tek ele alıp değerlendirirsek;  Kalecimiz  Melih,  özellikle  Gençlerbirliği takımının baskı kurduğu  ilk yarının  15-20 dakikalık periyodunda  ve ikinci yarının kırılma anlarında kalesinde adeta devleşerek en az üç mutlak  golü önledi. Kalecimizin, oyun içerisinde  yaptığı  ufak-tefek hatalarını da ilerleyen haftalarda düzelteceğini umuyoruz.


      Defans bloğumuzun sağında yer alan “ Bizim çocuk”   M. Fevzi YILDIRIM , her geçen gün  üzerine koyduğu performansı  ile ,Solunda yer alan  “yenilerden” Ferhat KİRAZ  da ( 60 dakikalık kondisyonunu 90 dakikaya yayabilirse) oynadığı pozitif futbol ve ilk goldeki mükemmel asistiyle  formayı kolay kolay vermeyeceğe benziyorlar. Yine MEVLüT’ ümüzün  bu maçta oynağı yeni partneri  Erdal AKDARI ile olan uyumu  ve Erdal’ ın hücuma çıkarak kazandırdığı gol ,defans bloğumuz da yer alan isimleri sağlama alan bir sigorta gibi oldu adeta…


     Orta sahamızın atom karıncaları Furgan POLAT ve Mehmet öZCAN, bitip-tükenmeyen enerjileri ile uzun  boylu Gençlerli  oyuncuların arasında vals yaparak Fuat hocaya “ Forma bizim” mesajı gönderdiler. Yeni  oyun kurucumuz  Kamal İSSAH ise kendine  boş alan yaratıldığında takıma faydalı olabilecek bir  futbolcu izlenimi bıraktı.


     Sol koridoru kullanan  Bizim çocuğumuz FIRATCAN ‘ ın  ilk gol öncesi takıma kazandırdığı faul , onun bireysel oyundan uzaklaştığında neler  yapabileceğinin işaretini verir gibiydi sanki.. Es-Es ‘ in  çalımı  yerinde atıp, takımına faul ve ötesinde gol kazandıran güçlü bir  Fıratcan’ a her zaman ihtiyacı var.


     Santrforumuz  İ.Halil öNER’ in bu maçta daha az ofsayta düştüğünü belirtirsek, oyuncumuzun yanında oynayan  kaliteli ayaklara  uyum sağladığında  takım için daha verimli olacağını ve  forma savaşında  Emre Güral ile tatlı bir rekabete gireceğini söyleyebiliriz.


     O bir Futbol Cambazı …O bir top sihirbazı…O bir  fenomen….Evet.. Evet…İbrahima SİSOKKO ‘ dan bahsediyorum.. Attığı iki mükemmel gol ile maçın yıldızı olan Kongolumuz için ne söylesek yeridir. Koluna  taktığı Kaptanlık Pazıbantı, , attığı çalımlar, oyunu soğutmadaki  hüneri ve 90 dakikalık oyunda her fırsatta kendine dinlenme fırsatı  yaratması…Kısacası her şey helal sana SİSOKKO…


       Ve  Milinkoviç…Sağ kanatta  15-20 dakikacık  sahne alan ama oyun zekası ile  tam bir ON NUMARA…Ha gayret Milo, sana doksan dakika ihtiyacımız var.. Aynı dileklerimiz tabi ki oyuna son anlarda giren  Emre GüRAL ve Kıvanç KARAKAŞ  için .Lütfen çabuk dönün aramıza.


         Son sözü yine başlığa bağlayalım:


         YETER  BU  (………..)* BİTSİN ARTIK...


         BİZ HEP MUTLU OLMAK  İSTİYORUZ.


 


 


 


*( Lütfen Boşluğu Kriz-Kaos-Kabus-çile  kelimelerinden biri ile doldurunuz.)


 


 


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi