spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

ES- ES ' in KERRAKESİ (Es-Es Denizli Maçının Ardından)

      Sakın ola  başlığa takılı kalıp, maç yerine masal  falan anlatacağımı sanmayın. Zira, niyetim  ciddi bir şekilde Eskişehirspor –Denizli maçını yorumlamak…Hatta daha da ileriye gidip, takımımızın aksayan yönlerini ele alıp , teknik sorumlumuz Fuat çapa’ nın  oyun anlayışına eleştiri  getirmek…Ama önce şu başlığın anlamını verelim ki yazacaklarımız daha iyi anlaşılsın:


       Efendiimm,  Osmanlı  padişahı  3.Selim döneminde  Sümbülzade Vehbi Efendi adında pek


meşhur bir  KADI* yaşarmış.. Verdiği kararların yanı sıra oldukça da çapkın birisi imiş bu Vehbi Efendi..   


       Günlerden bir gün çapkınlık  için gittiği evi zaptiyeler basınca  pencereden zor sıvışmış ama kaftanının içine giydiği ve adına  “Kerrake” denilen  ince softan hafif ve dar  üstlüğünü evde unutmuş.  Zaptiyeler evde buldukları kerrakeyi zaptiye kumandanına götürmüşler. Zaptiye kumandanı kısa bir araştırma sonucunda kerrakenin , Kadı Vehbi Efendiye  ait olduğunu anlamış ve işin peşini bırakmış. Bunu fırsat bilen Kadı Vehbi Efendi de sonraki  günlerde çapkınlığa gittiği evlerin kapılarına Kerrakesini  asmaya başlamış  ve   bunu gören zaptiyeler  de “ Anlaşıldı  Bu Vehbi’ nin Kerrakesi” diyerek  o evi arayamamışlar…O gün bugündür bu söz  de  halk arasında; "İşin iç yüzü meydana çıktı, amaç  ortaya çıktı" anlamında  kullanıla gelmiş..


        Denizli maçı ile birlikte  işin şekli belli olduğuna ve Es-Es’ in  Play-of  rüyası  mucizelere bağlandığına göre  bizde “ çağdaş  Demokrasilerin “en önemli faziletlerinden biri olan “ Eleştiri” hakkımızın sadece oyuncu değişikleri  ile ilgili kısmını  kullanıp, hepimizin gönlüne taht kuran  teknik direktörümüz  sayın çAPA ‘ya;


 


-* İkinci devreye niçin önde basan ve Denizli takımının öne çıkmasını engelleyen İbrahim Halil                öNER yerine  güçsüz ve  koşmayan  Emre GüRAL ile başladığını ?


 


-*  Maçın 60. Dakikasından sonra  oyundan düşen orta sahamıza müdahale için neden maçın son anlarını  beklediğini ve  Furgan POLAT’ ı  maçın son dakikasında tercih ettiğini?


 


-*Son yirmi dakika içinde sahada  gezinen Marko  MİLİNKOVİç  ile, aldığı topları  ezen  Jesse SEKİDİKA  dururken  neden  oyunda fark yaratabilecek tek  oyuncumuz olan İbrahima SİSSOKO ‘ yu  kenara aldığını?


 


        SORALIM MI,?.


 


       SİZ NE DERSİNİZ ?…( Hep bir ağızdan Hayır Sormayalım dediğinizi duyar gibiyim)



 



 


KADI: Osmanlı Döneminin hukuk adamı=Hakim)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi