spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

ATAN-TUTAN-YATAN

       Aslında ,yazımın başlığını “ çapa’ya Açık Mektup” olarak atıp, sonrasında da  bu güne kadar  mütevazi kişiliği  ve Es-Es ‘in  kapanmaması için verdiği mücadele ile ön plana  çıkan ama transfer tahtamızın açılmasından  bu yana geçen süreçte “Kadro mühendisliği” ni   iyi yapamayan ve gençlerle deneyimli oyuncuları harmanlayamayan Sayın çapa’ya , Eskişehirspor-Altınordu maçı ile ilgili olarak; kafamı kurcalayan pek çok soruyu sormak ve eleştirmek amacıyla oturdum klavyenin başına.


      örneğin Hocamıza,  Altınordu maçında “Kafasındaki Oyun Sistemine  Uyan Kadroyu Sahaya Sürüp-Sürmediğini” sorduktan sonra;


         1- Topu bize vererek defans bloğu ile orta sahasını birbirine yakın oynatan ve hızla hücuma çıkan Altınordu takımı karşısında daha kontrollü oynamak varken ,maça NEDEN  ön bölgede baskı kurmaya çalışarak başladığımızı,?


         2- Amaç  erken gol bulup maçı kopartmak  ise,  maça NEDEN  ( önde pres yapma özelliğine sahip)  İbrahim Halil öner’ le başlanmadığını ?.( Gerçi, maçta ilk golü 20.dakikada  tesadüfen biz attık ama onu da koruyamadık.)


         3-Hamle oyuncusu olarak daha fazla verim alacağımız Milinkoviç ‘ in  doksan  dakika NEDEN oyunda tutulduğunu?


      Ve ,daha pek çok şeyi sormak istedim ama Hocamızın kişiliğine duyduğum saygıdan dolayı   Ona, Milli maç arasında (takımı toparlaması için )yeni bir “ KREDİ” daha açmaya karar verdim.


 


       Gelelim  Es-Es-Altınordu maçına:


 


       Futbol; çok basit bir oyun aslında…Oyundaki tek hedef; futbol topunu, üç direkten oluşan ve adına kale denilen yerden geçirerek golü atmak ve ortaya konan “üç PUAN” ı almak.. üç puanın alınmasındaki tek istisnai durum ise yediğin golden bir fazlasını atmak sadece…Bir de  futbol şansı yanında oldu mu ?  işlem tamam. İşte dünkü Eskişehirspor- Altınordu maçında konuk takım da bunu başardı ve yediğinden fazlasını atarak 3 puanı cebine koyup İzmir’e döndü.


       Bize gelince, - yukarıda da belirttiğim gibi--“Kompakt” oynayan  Altınordu Takımı  karşısında  golü  bulmak adına savruk bir futbol anlayışını benimserseniz ve hele bir de defansınız  ve kaleciniz( hadi kötü demeyelim)  gününde değilse   golleri kalenizde görürüsünüz…


       Bu noktada  sorun sadece hocanın oyun planı ya da  oynanan oyunu  okuyamayışında değil elbette,  Sahada yer alan oyuncu grubunun  maç içinde göstereceği performans da  bir o kadar önemli.. Kısacası,  bizim takım adına oyunda fark yaratmak için sahaya sürülen  Sisokko ve Milinkoviç’ in bencil oyunlarına ve kalecimiz Ekrem Kılıçaslan’ ın yediği  hatalı gollere bakarak ;  Fuat Hoca’ ya da çok fazla yüklenmenin  doğru  olmadığını düşünenlerdenim..


       Yazıyı, futbol literatüründe  pek sevdiğim bir deyimle  noktalayayım :”bir takımın ATANI ve TUTANI  iyiyse o takım iş yapar”..


      Yatanlara gelince:  TAKIMDAKİ YATANLARI DA SİZ BULUN ARTIK…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi