spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

TARİH TEKERRÜRDEN İBARET (Mİ?)...

 


         Bu günkü yazımda işin  kolaycılığına kaçıp, tam bir yıl önce  yazdığım bir yazıyı ( özetleyerek  ) paylaşacağım sizlerle..( 3.05 2018: ES-ES KEFENİ YIRTTI: YA SONRA?) 


        “Güneşli ve güzel  bir Pazar sabahı…İçim içime sığmıyor adeta.. Bir gün öncesinin karmakarışık duyguları yerine, tatlı ve tarif edilemez bir mutluluk var içimde. Nasıl mutlu olmayayım ki.! Yıllardır peşinden koştuğum takım, bir gün önce-“ El Yardımı “ile de olsa- lige tutunmuş ve “daha ölmedim” diye haykırmış tüm ülkeye---------Es-Es- Bolu maçı ile ilgili yazıyı  yazmak üzere oturdum klavyenin başına ..Konular da hazır kafamda: 


1-Maçın Teknik Analizi


2-Muhteşem Taraftar


3-Maç Sonunda Dökülen Mutluluk Gözyaşları..


       Hadi hayırlısı deyip “ Maçın Analizinden başlayalım ------ Es-Es lehine yazılabilecek 3-4 pozisyon var  koca maçta. --------Sonrasında da son  Beş dakikada  peş peşe gelen ve kimsenin inanamadığı GOLLER-------Kısacası 85 dakikası Bolu takımının kontrolünde ve istediği tempoda oynanan “ BERBAT” bir futbol…Maçın Es-Es yönünden özeti bu..


        -------Muhteşem Taraftarımız için ne söylenebilir ki !..-----------    Elimde kala kala “maç sonunda dökülen  mutluluk göz yaşları “kaldı, ----------EĞER Kİ , YüREKTEN SEVDİĞİNİZ TAKIM;


       1-Borç sarmalına girmiş ve sezon başında kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalmışsa;


       2-Sezona eksi üç puan  ile başlayıp üstüne üstlük Transfer Tahtası kapatıldığı için giden futbolcuların yerine transfer yapamamışsa.


       3-Bir sezon içerisinde üç hoca değiştirmiş ve buna rağmen lige tutunabilmişse,


       4- En önemlisi; Kulüp müzesinde  Türkiye Kupası-Başbakanlık-Cumhurbaşkanlığı Kupaları bulunan,53 yıllık şanlı mazisine nice büyük başarılar sığdıran Koskoca bir Camia bu durumlara düşmüşse  AĞLANIR ELBET…


       Yazının sonuna geldik ama pek de bir şeye benzemedi doğrusu. En iyisi başa dönüp yeniden yazmak…Es-Es kefeni yırttığına göre başlık hazır. Peki, Ya sonrası..


       Yazımın sonrası ile Es-Es’ in sonrasının kaderleri aynı galiba: “SONRASI ALLAH KERİM…”


 


       Bir yıl öncesinde  (Bolu maçı  sonrasında) yazdığım yazı bu.. Şimdi  günümüze gelip, O günden “SONRASINDA”  neler olduğuna  bakalım: Yani “ ALLAH KERİM” kısmına… Yazıyı biraz daha anlaşılır kılmak adına da   BOLU yerine “ AFYON ” takımını;  “Berbat futbol” yerine de -sahada canını dişine takan futbolcularımızın hakkını vererek- “ İyi  Futbol “u  koyup, ( Lig de kaldığımıza göre)  işin içine “  bir de  gözyaşlarımızı “ve “yırttığımız kefeni “  katalım :  PEKİ YA SONRASI?..


       Geçen yıl oynadığımız  Bolu maçı sonrasından başlayıp , son oynanan  Afyon maçına  kadar geçen süreçte  Es-Es camiası olarak yaşananların özeti, gelecek sezona ,yani 2019-20 sezonuna ışık tutacak  bir film  gibi  adeta.


       Hadi gelin o günleri , (2018-19 Futbol Sezonunu )  kısaca yeniden hatırlayalım(*):


-          Kulübün içinde bulunduğu mali krize rağmen   hesapsız-kitapsız   alınan 14 yeni futbolcu, 31 Ağustos akşamı yaşanan rezalet ve ilk yarı boyunca kapanan  transfer tahtamız..


-          “Her musibetten bir hayır doğar” misali  transferin kapalı olmasının  ortaya çıkarttığı “BİZİM çOCUKLARIMIZ”..


-          Teknik Sorumluluğunun  dışına çıkarak Es-Es camiasını ayağa kaldırmak için varını yoğunu ortaya koyan  Adam gibi adam: “Fuat çAPA


-          Transfer tahtamızın kapanmasını akabinde şehri terk etmeyen ve  ilk yarı süresince genç futbolculara  hem destek, hem de örnek olan; transferin açılması ile de sahaya yüreklerini koyan hepsi birer  karakter abidesi  olan “TECRüBELİ AYAKLARIMIZ”


Ve ….AFYON   Maçı ile noktalanan 2018-2019 futbol Sezonu…


        İspanyol asıllı Amerikalı filozof, şair ve yazar George SANTAYANA a(1863-1952) “Tarihten ders almayanlar, onu tekrar etmeye mahkumdur” demiş.. Ben de yazımın sonunda   Büyük Es-es Camiasına  diyorum ki;


        Gelin  önümüzdeki 2019-2020 Futbol Sezonunda   hepimiz dersimizi iyi çalışalım ki;  BİR DAHA TARİH TEKERRüR ETMESİN...


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi