spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

Es-Es ' i Bu Duruma Düşürenlere: ÜLTİMATOM...

 


        Biliyorum: ”öneri-”Uyarı” gibi daha hafifleri dururken” üLTİMATOM” gibi sert bir başlık atmak benim tarzım değil; Yine, bir işe kafa yormuş-dahası- günlerce emek harcamış insanların alın terine ve emeğine saygım sonsuz…Ama, daha önceki yazılarımda demokratik hakkımı kullanarak eleştirdiğim  ve Es-Es ‘ in içinde bulunduğu kötü gidişe dur diyeceğine inanmak istediğim ilgililere; Teknik Sorumlumuz Sayın çapa’ nın, geçtiğimiz hafta içinde yaptığı basın toplantısına damga vuran” çapa, Yöneticilere ültimatom verdi”  cümlesine sığınarak  seslenmek geldi içimden…Kısacası, köprüye girmeden önceki son çıkışı göstermek tek amacım; Tabi ki anlayanlara…


         Bu arada başlık için ufak bir not daha; Başlıktaki ”Es-Es’ i bu duruma düşürenler” ibaresinin halen görevde olanları kapsadığını ve asıl kahramanların(!), yani Genel Kurullarda aklanıp temize çıktığını düşünenlerin elbet günü geldiğinde “Tarih önünde” hesap vereceklerini belirtelim ve  ültimatomumuza başlayalım:


1-Teknik Sorumlumuz Fuat çAPA:


       Geçen sene “ Adamlığı” konusunda hemen-hemen her kesimin uzlaşmaya vardığı Teknik Sorumlumuz Sayın çAPA  için bu sene kredisini erken bitirdi diyebiliriz. Geçtiğimiz sezon benim de yazılarımda oyunu okuyamama ve oyuncu  değişikliklerinde geç kalma vb. gibi nedenlerle eleştirdiğim çapa, bu sezon Es-Es’ i taşıyacak kapasitede olmadığını daha ilk 3 maçta göstermiştir. üstelik, Es-Es  Yönetimi ile girdiği polemik ve kendisini  yönetimin yerine koyarak adım atma isteği, bu şehrin D.N.A ‘ larını  bozmaya başlamıştır .


        Tazminatını kurtarma peşinde olduğunu düşündüğüm sayın çapa’ya tavsiyem( Pardon: ültimatom diyecektim) kendine yakışanı yapıp DERHAL İSTİFA ETMESİDİR.


 


2- Emre GüRAL :(*)


        Sevgili Emre kardeşim; başta ben olmak üzere, taraftar seni çok seviyor ve arkadaşlarınla birlikte Es-Es ‘ i layık olduğu yere taşımanızı istiyor ve senin de bu uğurda elinden geleni yaptığını biliyoruz. Emeklerine sağlık… Emek demişken, elbette   emeklerinin karşılığı olan parayı almak- futboldan para kazanan bir  lejyoner olarak- ananın ak sütü gibi helal ve en tabii  hakkın  hakkın…Bu konuda, yani alacağını tahsil etmek istemende hiçbir beis yok…Hatta ileriki günlerde ödenmeyen alacakların için TFF ‘ ye hatta UEFA ‘ ya gitmeni de anlayışla karşılayabiliriz. ANCAK;


        Benim bildiğim  Profesyonellik anlayışı ; üzerine aldığın  işi en iyi şekilde yapmayı, iyi ahlaklı,  düzgün karakterli olmayı  ve üstün görev anlayışını gerektirir. Profesyonellik, Yönetim ve Yönetici zafiyetlerini kullanarak canın sıkılınca çekip gitmek ,sonra tekrar geri gelmek, sahada kafana göre takılmak değildir sevgili kardeşim .Şu sözümü sakın aklından çıkarma: Es-Es Camiası kendine hizmet edeni de ihanet edeni de  ASLA UNUTMAZ…


 


3-YöNETİM:


           Son ”ültimatomumuz” maaşlı çalışanının ( Fuat çapa’ nın) verdiğine sessiz kalan ve benimkisine nasıl bir tepki vereceğini bilemediğim Es-Es Yönetimine(**) gelsin:


            a) Mali krizlerle boğuşuyor olsak da büyük bir camiayı  temsil ettiğinizi  unutmayın..


             b) Dik durun, kararlı olun…


             c) Maaşlı çalışanlarınızın emrine girmeyin…


             d) Kulübün  geleceğine “ipotek” koyacak hal ve hareketlerden kaçının..


             Yazımızı Osmanlının atası Şeyh Edebali’ nin:”İnsanı yaşat ki Devlet Yaşasın” sözüne atıf yaparak   ve  Es-Es ‘ den alacaklı olan tüm kesimlere seslenerek bitirelim.


             ESKİŞEHİRSPOR’ U YAŞAT Kİ PARANI ALASIN…


 


(*) Bu ültimatom,  Emre Güral’ın nezdinde tüm Futbolcularımız için geçerlidir.


(**) Bu yazının yazıldığı saatlerde Yönetim Kurulu hala  görevinin başındaydı. Yazım yayımlandığında Yönetim Kurulumuz Kongre kararı aldı ise bu ültimatom Yeni seçilecekleredir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi