spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

And İçtik: BU DEV( Es-Es) YAŞAYACAK...(2)

 


       Değerli okurlarım,  yaklaşık bir sene önce bu köşede; torunumla aramızda geçen diyalogdan yola çıkarak, o günlerde  kimi çevrelerce dile getirilen;  Es-Es’ i kapatıp yeni bir takım kurma düşüncesini eleştirmiş(*);  üyesi olduğum  ESES- DER isimli dernekle kulübümüze destek için proje(**)hazırlığı içinde olduğumuzu  duyurmuştum.


       Eskişehirspor Futbol Kulübünün “Hükmü Statüsü” ne son verip, yeni bir takım kurmak isteyen zihniyetin, bu isteklerini 06 Ekim 2019 Pazar günü yapılması planlanan ( ve her zaman olduğu gibi  ertelenen) kongreden önce yeniden dile getirmeye başlaması üzerine  torunumla bir kez daha konuşmaya karar verdim. Şimdi dilerseniz  bu diyaloğu birlikte okuyalım:


       Gece kabus gibiydi Efe için…Rüyasında, koca- koca adamların, çok sevdiği Es-Es ‘ i kapatmak için tartıştıklarını görmüş ve bir köşeden  korku dolu gözlerle onları izlemişti…Kan-ter içinde uyandı ve “Ya-rabbim!...çok şükür rüya imiş…” diye sevindi.


       Oysa güne çok güzel başlamıştı. Bir gün öncesinde arkadaşları ile birlikte doğum gününü kutlamış sonrasında da babası ile birlikte Es-Es-Karagümrük maçına gitmişti. Gerçi Es-Es ‘ in yenilmesine üzülmüştü ama maç dönüşü dedesinin:” Olsun…Ligde daha çok maç var.. Bak, Coşkun hocamızda oynanan oyundan memnun ve bu yenilgiyi  ilerideki maçlarda telafi edeceğimizi söylüyor” sözleri üzerine biraz teselli olmuş, hatta Karagümrük takımının gollerinden iki tanesinin, Es-Es ‘ te oynarken en çok sevdiği isimlerin başında gelen Erkan Zengin tarafından atılması ile de içini buruk bir sevinç kaplamıştı…


      Efe, rüyasında gördüğü kabusu önce  yakın arkadaşları Arda ve Mehmet ile paylaşmaya karar verdi…


         Arda:” Bence Es-Es kapanmaz. Niye dersen taraftarın başkan olmasını istediği Sinan özeçoğlu babamın arkadaşı.. Sinan amcada çok para var…O başkan olursa Es-Es kurtulur.”…


        Mehmet:” Bana kalırsa rüyan doğru çıkacak gibi Efe.. Zira benim babam Odunpazarı belediyesinde çalışıyor. Belediye başkanı Kazım  Kurt geçenlerde babamın da bulunduğu bir ortamda, Es-Es’i kapatıp yenisini kurmak lazım falan diye konuşmuş…”


       İşin içinden çıkamayacağını anlayan Efe,  dedesine gidip rüyasını  anlattı; endişelerini dile getirdi…Dede, çok sevdiği torununu karşısına oturtup başladı konuşmaya:


       “Benim güzel torunum, şimdi beni can kulağı ile iyi dinle .Sana daha önce de söylemiştim: Altın çamura düşünce değer kaybetmez; altını yerden alır, temizler, gidip kuyumcu da bozdurur ve Es-Es’ i kurtarırız.. Ancak her şeyin bir yolu, yordamı var..


            -Nasıl yani?


       “Anlatayım. önce bir noktanın altını kalınca çizeyim: Eskişehirspor 5253 sayılı  Dernekler yasasına tabi olarak kurulmuş bir kurumdur ve öyle istenince “ pat “ diye kapatılamaz.. Hele, kahve köşelerinde, otel lobilerinde ve bil-umum  kuytu köşelerde yapılan kulislerle bu işi kıvıracaklarını sananlar fena halde yanılırlar.


           -Peki dede,  Es-Es Nasıl Kurtulur?...


       “Acele etme güzel yavrum ona da sıra gelecek ama şimdilerde şu badireyi atlatmamız lazım. Bak taraftarımız da bu konuda  inisiyatif alıp  işi çözmeye çalışıyor.. Sosyal medyada Sinan özeçoğlu ‘ nun başkan olması için kampanya başlatıyor ve bu uğurda tesislerde açlık grevine gidiyor.


         -Dedeciğim Sinan Bey başkanlığı kabul eder mi sence?.


      “Açıkça söylemek gerekirse  Es-Es ‘ in şu aşamada iyi bir yönetime ihtiyacı var. Şehrin dinamiklerini arkasına alan ve iyi bir liste ile göreve gelen  her kim olursa olsun  hoş geldi-sefa geldi…Bu arada unutulmaması gereken başka şeyler de var, örneğin; 2019 yılı sonuna kadar ödenmesi gereken transfer paraları.. Yapılacak kongrede, bunları ödemeyi taahhüt eden bir yönetimin işbaşına gelmesi son derece önemli ve tabi ki bu durumda da kongre üyelerine büyük bir görev ve sorumluluk düşüyor…


         -Dedeciğim, anlattıklarından anladığıma göre , yani şimdi  Es-Es ‘ e  illaki parası olan başkan mı lazım?


         “ Doğru anlamışsın yavrum ,Şu aşamada maalesef durum bu:   GERİSİ LAF-I GüZAF…(***)


 (*)         Bu köşede 27.10.2018 tarihinde yayımlanan And  İçtik: Bu Dev(Es-Es) Yaşayacak -1 başlıklı yazım..


(**)      Es-Es Der olarak o dönemde hazırladığımız ama valilik onayına takıldığımız Kumbara Projesi


(***)     Laf-ı Güzaf: ( Farsça tamlama) Boş laf, lakırdı…       


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi