spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

Es-Es Kongresi (2) : KOD ADI GÜVEN...

 


         Bir önceki yazımızda  kongreye katılmayı zül olarak gören grupla, kongreye katılarak, Es-Es’ i yaşatmak için varını-yoğunu ortaya koyan ve  takımına yürekten bağlı   olan ” Gerçek Es-Es Sevdalıları” na değinmiş; Ayrıca, kongreyi görmezden gelerek teşrif etmemeyi yeğleyen   İlimizin  seçilmişlerine, atanmışlarına, Sanayi, Ticaret, Esnaf Odaları vb. gibi STK’ ların yöneticilerine “sitemlerimizi” iletmiştik..


       Bu yazımıza , Devlet adamlığı tecrübesi ile divana damgasını vuran ve oldu-bitti kongrelerine nazire yaparcasına  tarihi bir kongrenin nasıl yönetileceğini -adeta ders verircesine- bizlere gösteren sayın DEDELEK ile  divan kurulundaki arkadaşlarımızı kutlayarak başlayalım ve kongre izlenimlerine  kaldığımız yerden devam edelim:


2- BAK ŞU KONUŞANA:


         Kongre salonunda İlimiz protokolünün  tek temsilcisi olarak  bulunan ve Divan Kurulunun açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet ettiği Odunpazarı Belediye başkanı Sayın Kazım KURT ‘  la başlayan konuşma maratonuna gelince ; 


--- Sayın Kurt ‘ un  protokol konuşması  yapmak yerine. Es-Es’ in içinde bulunduğu sorunları masaya yatırması, ayrıca , Es-Es ‘ in  iyi yönetilmediğinden bahisle ve kısaca  :”  Böyle yönetim olmaz….. Şu andaki tablo iyi bir tablo değil. Osman Taş yönetimine teşekkür ederiz ama onlara karşı bir güven sorunu var. Bunu nasıl aşarız bir düşünülmesi lazım” şeklinde  özetlenebilecek  sözleri ; kongreye katılan üyeler ve Es-Es camiasında, “Acaba sayın Kurt , Eskişehirspor’ u kapatıp yeni bir takım kurmak isteyenlere  destek mi veriyor.? ”  yorumlarına yol açmıştır.


---“önce Güven” diyerek yola çıkan ama yaptığı yönetim hataları ile gerek taraftarın, gerekse birlikte yola çıktığı arkadaşlarının bile güvenini yitiren eski başkanlardan sayın Mesut HOŞCAN’ ın kongreye katılması tebessümle karşılanmış;  ancak eski başkanın söz alarak - ibra edilmesine  rağmen- hala kendini savunma ihtiyacını duyması ve bu yönde konuşma yapmasına bir anlam verilememiştir.


   --- Söz alan diğer konuşmacılardan A. Haydar çELİK kongreye katılımın çok az olmasına vurgu yaparak gelmeyen üyeleri  eleştirmiş;  Erdin GüNDüZ , muhasebe kayıtlarının daha ayrıntılı ve şeffaf olması gerektiğini  dile getirmiş;  Murat DİRİ de , birlik ve beraberliğin daha güçlü bir şekilde sağlanması için  kongrenin bir hafta ertelenmesi talebinde bulunmuştur. 


       Yapılan bu  konuşmaların  ardından da Yönetim ve Denetim Kurulu raporlarının   okunması  ve oylanması  ile  1.nci Osman TAŞ Yönetimi ibra  edilerek sona ermiş; kongreye sunulan 2. Osman TAŞ Yönetiminin  onay görmesi  ile de Eskişehirspor ‘da yeni bir dönem başlamıştır.


       Şimdi de gelelim Yeni dönemle ilgi görüş ve düşüncelerimize ;


 


3-UMUDA YOLCULUK:


1-      Osman Taş’ ın yeniden başkan seçilmesi ile Eskişehirspor camiası için yeni bir dönem başlamıştır. Camia;  bu yeni dönemde kırgınlıkları, küslükleri ,kişisel  kompleks ve  riyakarlıkları bir kenara bırakarak yeni yönetim etrafında kenetlenmelidir.


2-      Kongrede;


-UEFA dosyalarının ivedilikle çözüme kavuşturulacağı


-Kulübe yeni sponsorlar kazandırılacağı


-Kadromuzda bulunan futbolcuların birikmiş alacaklarının ödeneceği


             Sözünü veren Osman Taş verdiği sözleri -MUTLAKA -tutmalıdır…Zira;  verilen değil;


             YERİNE GETİRİLEN SöZ MUTEBERDİR


 


 


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi