9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

BU BAYRAM KORONAYAKLAŞTIK

 


 


Her yeni gelen bayramla birlikte kafalarda tek bir soru olurdu; “Nerede o eski bayramlar?” Şimdi bu bayram sahiden o eski bayramları arar olduk. Her sene eski tadını kaybeden bayramlarımızı bu sene hiç yaşayamadık bile. Bazı bayramları birbirimize küsken karşıladık, bazen de hiç konuşmadık. Ama bu bayram keşke her şey normal olsa da bize barışmak kalsa dedik.


Her sene annelerimizin yaşadığı o eski bayramların nasıl geçtiğini dinleyerek geçirdik. Her bayram sabahı erkenden kalkıp büyüklerimizin ellerini öpmek için yollara düştük. Sarıldık, kucaklaştık. Ve her bayram en eski bayramların sıcaklığını sevincini konuşarak iç çektik.


Eğer virüs olmasaydı bu bayram nasıl geçecekti onu düşünüyordum bende. Geçen bayram babaannemi ebedi yolculuğa uğurladıktan sonra hepimizi büyük bir boşluk kapladı. Ailenin en büyüğünü toprağa vermiştik. Zaman zaman birbirimize kızsak da gücensek te hepimizi toplayan bir çatı vardı. Açıkçası, o evde o kapıyı açan bir büyüğümüzün olduğunu bilmek hepimizin içini ısıtan en güzel şeydi.


Kemiklerimi kıracak gibi sımsıkı sarılmasını bile özledim ben bu bayram babaannemin. Hatta “evlen” diye baskı yapmasını bile.


Nasıl bir seneye girdik bilmiyorum ama bir an önce 2021 e girmek istiyorum. Yavaş akan zamanda, evde izole şekilde daha kaç gün geçireceğiz kim bilir. Bu bayram çocuklar bayramlık giymenin, şeker toplamanın sevincini bile yaşayamayacak. Hepimiz bu bayram birbirimizin yüzüne muhtaç kaldık. Keşke bu bayram eski bayramlardaki gibi olmasa da en azından bir önceki bayram gibi kalabilseydi.


Hiçbir bayrama bu kadar yalnız girmemiştik. Korona’nın tüm dünyayı etkisi altına aldığı şu günler de de zaten psikolojimizin de pek yerinde olduğu söylenemez. Hepimizi bir korona korkusu sarmış durumda. Sarılmayalım, öpüşmeyelim, tokalaşmayalım, hiçbir yere dokunmayalım derken eh hepimiz biraz koronayaklaştık sanki.


Korkarım ki virüs geçse de etkisi uzun bir süre geçmeyecek gibi. Herkes birbirine sarılırken iki kere düşünecek. Ama yine de iyi tarafından bakalım. Hepimizi her ne kadar alt üst etse de bu virüs,  hepimiz çok iyi bir şey öğrendik; temiz kalmayı.


Hep yapmamız gereken şeyleri şimdi mecburiyetten alışkanlık haline getirdik. 2020 senesi bizim için kötü geçse de gelecek nesiller, bu sene her şeye yeni yeni dikkat eden bizlerle daha iyi seneler yaşayacaklardır bundan eminim.


Gelecek güzel günlere diyelim o zaman. Hepimizin bedenleri izole ama ruhları sarılıp kucaklaşan bir bayramdayız, şeker tadında sohbetlerimizle…


Nice güzel bayramları kucaklamak dileğiyle. Hepimizin bayramı kutlu olsun.


Sağlıkla kalın.


 


EMİNE GİRGİN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi