9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

ERKEKLE KADIN ARKADAŞ KALABİLİR Mİ?



 


çok sıkı bir kadın ve erkek yaratmak mümkün müdür? Bunun cevabı hem evet hem de hayır. Bir söz var bilirsiniz “ ateşle barut yan yana durmaz” derler. Bu ne derece doğrudur? Tartışılır.


Karşı cinsi seviyorsunuz, iyi vakit geçiriyorsunuz. Beğendiğiniz ve keyif aldığınız her şey hemen hemen ortak ve siz onunla vakit geçirmekten keyif alıyorsunuz. Peki bunlar en iyi arkadaşınızla sevgili olmak için yeterli mi?


İşte bu nokta, birçok arkadaşlık ilişkisinin romantik bir ilişkiye dönüşmesinin kritik noktasıdır. Bir ayrılıktan çıkmış kişi ilk olarak yakın arkadaşlarına koşar. Burada henüz cevaplandırılmamış sorular varsa kafada arkadaşlığın sevgililiğe dönüşmesi çok normal. Biz arkadaşız diyebiliyor muyuz yoksa bir gün sevgili olabileceğim biri düşüncesini aklımızdan geçiriyor muyuz tüm cevap burada aslında. Onu üzen sevgilisiyle koşarak geldiği en yakın arkadaşını karıştırmaya başlar. Eğer arkadaşlıkları yeterince iyi tanımlanmamışsa, az önce de bahsettiğim gibi kafalarında hep bir soru işareti varsa bir sabah kendilerini en yakın arkadaşlarıyla sevgili olarak bulan çiftleri çok sık görüyoruz.


 çekim Gücü


Bir kadınla bir erkeğin arkadaşlık kurmasını zorlaştıran en önemli sebeplerden biri “arkadaşlık” kavramına yüklediği anlamdır. örneğin bir kadın arkadaşlıkta paylaşabilmeyi arar. Bir derdini, mutluluğunu paylaşabilmeyi ararken, erkekler genellikle bu kavrama aktiviteye göre değerlendirir. Futbol oynayıp spordan konuşabileceği biri gibi. Mesela kadınlar yakın gördüğü arkadaşlarıyla sarılmak, dokunmak isterken erkekler karşı cinsin bu hareketini farklı algılayabiliyor ya da kendini rahatsız hissedebiliyor.


Bunun sebebi de çekim gücüne bağlı. Sıfır çekim, orta çekim ve güçlü çekim olarak üçe ayıralım. Karşımızdaki kişiye hayranlık ve ya arzu da duyuyor olabiliriz. Arkadaş olarak görüştüğümüz cinse karşı güçlü bir çekim varsa dokunulmasından rahatsızlık duyulması normal. çünkü ona karşı beslediği his arkadaşlık boyutunda olmadığı için onun arkadaşça yapmış olduğu temaslar rahatsız eder. Zaten bunun sonucu olarak erkekler arkadaşlık adı altında yoğunlaştırdığı hisleri bir an önce cümlelere dökme ihtiyacına geçer. Bu arkadaşlığı nasıl ileri boyuta taşıyabiliriz? Sorusunun cevabı olarak duygularını ifade eder.


Diğer yandan, karşı cinsten biriyle arkadaş olmayı başarmış pek çok kişi de vardır. İşte onların ki sıfır çekim..


Birbirlerine karşı duygusal bir his geliştirmemiş, yalnızca dostluğu paylaşmayı becerebilmiş her kişi, en iyi yönlerini sunduğu ve farklılıklar yapıcı olduğu için bu dostlukların daha sağlam ve kalıcı olduğunu söylemektedir.


EMİNE GİRGİN


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi