9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

İLİŞKİYİ KURTARMAK MÜMKÜN MÜ?


çok güzel giden bir ilişkiniz vardı ve bitecek gibi. Son dönemlerde anlaşmazlıklar had safhada. Ayrılık kaçınılmaz son gibi gözüküyor. Peki, bu ilişkiyi kurtarabilmek mümkün mü bunun cevabını birlikte verelim.


öncelikle ben “vaktim yok” cümlesine asla inanmıyorum. Bir insan bir insana değer veriyorsa mutlaka bir şekilde zaman ayırır. Telefon açamayacak kadar, ya da bir mesaj atamayacak kadar vaktinin olmadığını söyleyen bireyler kesinlikle yalan söylüyordur. Bu size yeterince değer vermediğini gösterir.


Değer verdiğimizi ve yeniden ilişkiyi canlandırmak istediğimizi göstermemiz için neler yapmalıyız birkaç başlıkta topladım.


ZAMAN AYIRIN


Eğer bir ilişkiyi düzeltmek istiyorsanız aslında ne kadar yoğun olduğunuzun bir önemi yoktur. Ne olursa olsun birbirinize zaman ayırmanız birinci madde. Birbirinizle doğru iletişim kurmanız ve birbirinizi anlamanız gerekli. Saatlerce oturup, hiçbir şey konuşamayıp sırf zaman geçirmek için bir araya gelmenin bir anlamı yoktur. Onun yerine birbirinizi gerçekten iyi dinleyip, birbirinize gerçekten zaman ayıracağınız anlar yaratın.


YENİ ŞEYLER YAPIN


Monotonlaşmış bir ilişkiye renk katmak gerekir. Sürekli aynı şeyleri yapıyor olmak ilişkiyi sıkmaya başlar. Onun yerine yeni şeyleri keşfetmek, yeni şeyler denemek birbirinizi çok fazla yakınlaştırabilir. Bu yüzden yeni hobiler edinmek sizin aranızdaki bağı güçlendirebilir.


EMPATİ KURUN


Her şeyde olduğu gibi ilişkide de empati kurmak çok faydalıdır. Sürekli kavga ettiğinizde birazda olaylara karşı taraftan bakmayı deneyin. Sonu gelmeyen kavgalardan bıktıysanız ve partnerinizin sizi anlamadığını düşünüyorsanız, son kavganızı gözden geçirirken olaya onun açısından bakmayı deneyin.


HAKLI HAKSIZ ARAMA


Sorunun ortaya çıkış sebebini bulmaya çalışırken haklı-haksız arayışından vazgeçin ve her şeyi sorgulamayı bir kenara bırakın. Sorgulayıcı olmak eşinizi veya sevgilinizi baskı altında hissettirir ve özgürlüğünü kısıtladığınızı düşünür.


BAŞKALARININ DüŞüNCELERİNE GöRE HAREKET ETME


Hepimiz ilişkimizde sorun olduğunda mutlaka bir başkasından akıl alıyoruz. Onların düşüncelerine göre de ilişkimizi şekillendiriyoruz. Bu hepimizin yaptığı aslında en büyük yanlışlardan bir tanesi. Bir ilişkiyi kurtarmak istiyorsak öncelikle kendi fikirlerimize önem vermeliyiz. Elbette arkadaşlarınızın fikirlerini alın ama her söylediği şeyleri de uygulamayın.


 


EMİNE GİRGİN


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi