9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

"ALDATILAN KADININ ÖFKESİ CEHENNEM ATEŞİNDEN BETERDİR"

İntikam deyince yüzümüzde şeytani bir gülümseme oluşuyor istemsizce. çok canımız acıyınca intikam alma fikri beynimizi kemiriyor.


Kanal D’de yayınlanan ve şu sıralar izlediğim tek bir diziden bahsedeceğim size, ‘Sadakatsiz’


Yabancı bir dizinin uyarlaması olan bu dizi de başrollerde Caner Cindoruk ve oyunculuğuna bayıldığım kadın Cansu Dere var. İtiraf etmeliyim ki fragmanını gördüğüm anda Cansu Dere’nin bu dizi için nokta atışı olduğunu içimden geçirmiştim. Şimdi diziyi izlemeye başlayınca da oyunculuğun hakkını verdiğini söylemeden geçemeyeceğim.


İzlemeyenler için konusuna gelecek olursak, Cansu Dere yani dizideki adıyla Asya her şeyin yolunda gittiğini zannederken bir gün kocasının kıyafetinin üzerinde kendisine ait olmayan saç telleri buluyor ve tabii ki şüpheye düşüyor. önce kocasından şüphe ettiği için kendini suçluyor ama olayın peşini de bırakmayarak gerçekleri tek tek, zalimce ortaya çıkartıyor.


Zaten hangi kadın şüphelendiğinde olayın peşini bırakır ki? Asya ‘da bırakmıyor ve aldatıldığını kendi gözleriyle görüyor. Zaten her şey ondan sonra başlıyor. Ne demişler “İntikam soğuk yenen bir yemektir”


Adama hiçbir şey bırakmamak için aldatıldığını bilmiyormuş gibi sinsice planlar yapan Asya, son bölümde yemek masasında her şeyi döküyor.


Sadakatsiz bir adama nasıl ders vereceğini bu son iki bölümde izlemeye başladık. Yalnız kafama takılan bir soru oluştu. Kocasından intikam almak için yakın arkadaşı Mert’le yatmasını ne kadar doğru bulduk?


Gerçekten de zafere giden her yol mubah mıydı? Bu sözü doğrulatan bir hamle miydi soru işareti. Dizinin “Aldatılan kadının öfkesi cehennem ateşinden beterdir” sloganı Cansu Dere’nin aldatıldığını öğrenen veya fark eden kadınların aslında nasıl davranmak ve ne yapmak istediğini tüm çıplaklığıyla göz önüne seriyor.


Bu diziyi izlerken hayaller ve hayatlar karşılaştırması yapmadım değil. Gerçek hayatta düşünsenize, evliliğiniz, hayatınız güzel gidiyor zannederken eşiniz hakkında şüpheye düşüyor ve haklı çıkıyorsunuz. Hatta öyle ki, eşinizin iş arkadaşının ‘kızıyla’ beraber olduğu ve kızın da hamile olduğu çıkıyor ortaya. Sonra siz de ondan intikam almak için her yolu deniyor, arkadaşıyla bile birlikte oluyorsunuz.


 O kadar sıradan bir olay gibi geliyor ki bana artık. Günümüzde evli adamların ya da evli kadınların aldatmaları fazlasıyla sıradanlaştı. Şok olamıyorsun tabi haliyle. Herkesten her şeyi bekliyorum. Bu kadar sadakatsiz insanlar varken muhteşem evliliklerin olmasını bekleyemiyorum ama tabi yine de bu savaşta hangi taraf kazanacak merakla bekliyorum.


 


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi