9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

ZAAFLAR


Bazen tüm sesleri susturup kalbinin sesini dinlediğin oldu mu? Gerçeğini bildiğin ama hep içinde bir yerlerde olabileceğine inandığın bir sese..


İşte ben ne zaman tüm sesleri susturup, içimdeki o sesi dinlesem dağılan kalbimin parçalarını toparlıyorum. Tekrar birleştiriyorum iyileştiriyorum ve bir gün tam akıllandım derken, farklı kişilerin aynı senaryosuyla aynı yerden parçalanıveriyor.


Yine üzülüyorsun tabi ama aynı yerden sürekli parçalanan bir kalp ilk acıyı vermiyor haliyle. Hiç kimseye güvenmeyeceğini bildiğin ama yine de güvenmeye ihtiyaç duyduğun zamanlar en tehlikeli zamanlar. İhtiyaç duyduğun an daha çok hata yapıyorsun. Hata yapmamak için de kendini koşullandırmaya başlıyorsun. Daha dikkatli adımlar atarken, bir gün biri zaafından yakalayıveriyor.


Erkeklerse bir kadını görürler, beğenirler ve olay biter. çoğunlukla onun zekâsı, sevdiği şeyler, hal davranışlarını umursamazlar. Onlar için önemli olan o kadından elde edebilecekleridir. İstisnalar hariç genelde böyledir.


Ama kadınlar öyle mi? Genel olarak psikolojik ve biyolojik olarak erkeklere göre daha duygusal ve zayıfız. Duygularına daha çabuk boyun eğen, zaaflarını çabucak belli eden, duygusal davranan hep biziz.


Tabii ki hepimizin zaafları birbirimizinkinden çok farklıdır. Ama genel olarak biz kadınlar nasıl tip erkeklerden hoşlanıyoruz açıklayalım;


Hangi erkeklere karşı koyamıyoruz?


öncelikle lider ruhlu erkeklere karşı koyamıyoruz. Her kadın lider ruhlu sözünü geçirebilen bir erkeği ister ama tabi bunu hayatına karışmak her şeye müdahale etmek gibi algılamayın.  Lider ruhlu erkekler biz kadınlara güçlü erkek profilini yaratır.


Kendinden emin erkekler bize “işte bu” dedirtiyor. Ne kadar çok özellik sayarsam sayayım biz kadınlar emin erkekleri seviyoruz. örneğin dışarı çıkacağız ve nezaketen de olsa “nereye gidelim?” sorusu bize itici geliyor. Bir erkek her şeyi planlamalı. Emin bir şekilde karşımıza çıkmalıdır. Fakat tabi kendinden emin olmak ile ego arasında büyük bir fark var. Kendimden emin olacağım diye egolu davranışlar sergileyip kadınları kendinizden soğutmayın.


çocukları seven ve çocuklara ilgisi olan erkekler kadınlarda bir baba profili oluşturuyor. Zaten genellikle bütün kadınlar ilişkiyi evlilikle taçlandırmak amaçlı ilişkiye başlarlar. İlişkiye başladıkları erkeğin bir de çocuk sevgisi varsa bu da kadınlar için güven veren bir tablo olduğundan bir zaaf noktası olabiliyor.


Gizemli erkeklerde her zaman ilgimizi çekmiştir. Kendini kalabalıktan soyutlasa bile cool davranışlarıyla, hatta yalnızlığıyla bile gözleri üzerine toplayabilen erkek ilgimizi çeker. Muhtemelen herkes için az insan çok huzur anlayışı vardır. Eğer tüm kalabalıktan kendini soyutlayıp ve buna rağmen gözleri üstünüzde toplamayı başaran bir erkeği gören kadınlar bunu inanılmaz çekici bulabiliyor.


 


 

 


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi