9-Emine GİRGİN

9-Emine GİRGİN

UZUN SÜRELİ İLİŞKİLER VE KARŞILAŞILAN PROBLEMLER

MONOTONLAŞMA


Uzun süreli bir ilişkiyi yürütmek her zaman zordur. Çok fazla emek ister, efor ister. İlişkiniz eğer 1 yılı geçtiyse muhtemelen o ilişki artık monotonluğa geçmiştir. Aynı heyecanı, tutkuyu sağlayabilmek çok zorlaşıyor.  Belli bir süre sonra monotonluğu engellemek gerçekten büyük efor istiyor.


SIKILMA


Monotonlaşan bir ilişkide görebileceğimiz en büyük şeylerden biride sıkılma. Kısa süreli ilişkilerde de görülse çiftlerin birbirinden sıkılmaya başlaması en çok uzun süren ilişkilerin baş düşmanıdır. Uzun süreli ilişkilerde çiftler birbirinden sıkılarak başka şeylere yönelmeye başlıyorlar.


BASKI


Bir ya da birkaç yılı birlikte geçirmiş çiftlerde, çevre baskısı oluşmaya başlıyor. Ne zaman evleneceksiniz? Sorusu çiftleri bunaltmaya başlıyor. Çiftler birbirine baskı yapmasa bile çevreden ve aileden kaynaklı baskılar ilişkiye zarar verebiliyor.


CİNSELLİK


Uzun süreli ilişkilerde cinsellikte aslında monotonlaşıyor ve hatta azalabiliyor. Daima kendini yenileyen bir ilişki olmayınca ve paylaşım azalınca bu da büyük bir sorun haline gelebiliyor.


ALIŞKANLIK


Uzun süreli ilişkilerde çiftlerin birbirini alışkanlık haline getirmesi kaçınılmaz. Bir süre sonra birbirlerini kodlamaya başlıyorlar. Sürekli birlikte bir şey yapmaya alışmış çiftler birlikte bir şey yapamadıklarında “onu seviyor muyum? Yoksa bu sadece alışkanlık mı? “ Sorusunu kendilerine sormaya başlıyorlar.


HEYECAN EKSİKLİĞİ


İlişkinin en başındaki o ilişkiyi ayakta tutup tetikleyen heyecan, uzun süreli ilişkilerde kayboluyor. Zaman içerisinde yerini rutine bırakan heyecan, eksikliği ile özellikle uzun süreli ilişkileri tehdit ediyor.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9-Emine GİRGİN Arşivi