ÖLÜMLE BURUN BURUNA EĞİTİM

ÖLÜMLE BURUN BURUNA EĞİTİM
Satılmışoğlu Şükrü Sever İlköğretim Okulu öğrencileri adeta eğitim çilesi yaşıyor. Bir yıldır okulda tavan çökmelerinin yaşandığını ancak en son olayın bir hafta önce meydana geldiğini söyleyen Okul Velilerinden...

Satılmışoğlu Şükrü Sever İlköğretim Okulu öğrencileri adeta eğitim çilesi yaşıyor. Bir yıldır okulda tavan çökmelerinin yaşandığını ancak en son olayın bir hafta önce meydana geldiğini söyleyen Okul Velilerinden Veysel Bozkurt, "Bir yıldır Milli Eğitim yetkililerine derdimizi anlatmamıza rağmen ne gelen var ne giden diyerek" tepki gösterdi.

" HİÇBİR ŞEKİLDE
İLGİLENEN OLMADI!"
Gazetemizi arayarak sıkıntılarını paylaşan Bozkurt, çocuklarının psikolojilerinin bozulduğunu öne sürdü.
Bozkurt, yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı: " Geçen eğitim öğretim döneminin Mayıs ayında da yine 3/A sınıfının tavanı, alçı sıvası çöktü. Okul yönetimi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve gerekli mercilere de yazışmalar yapıldı. Ancak hiçbir şekilde gelip ilgilenen olmadı. Geçtiğimiz haftada da yine tavan, sıva çöktü. Yaralanmalar oldu. Olayın olduğu esnada da öğretmen tesadüfen öğrencileri sınıftan çıkarmış. Öğretmenin tedbirli davranması olası bir faciayı enledi."

" BÜTÜN OKUL ÇÖKÜYOR!"
Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'yle çeşitli yazışmalar gerçekleştirdiklerini de aktaran Bozkurt," Bize her seferin de ihaleye vereceğiz yanıtı veriliyor. Tamam, ihaleye verilecek ama bu tavan ne zaman yapılacak? İçeri de eğitim öğretim de yapamıyor çocuklar. Karşı da bir ek bina var. Orada eğitimlerine devam ediyorlar. Bizim çocuklarımız orada eğitim görüyorlar fakat bütün okul da aynı sorun yaşanıyor. Bütün okulun tavanı, değişik değişik sınıflar çöküyor aşağıya" dedi.

" EK BİNADA NE SIRA VAR
NE TAHTA!"
Okul tavanının çöktüğü esnada bazı çocukların içeride olduğunu ve çok korktuklarını belirten Bozkurt, " Tavan düştükten sonra da çocuklarımızın psikolojileri bozuldu. Tuhaf tuhaf hareketler sergiliyorlar. Birincisi korktukları için okula gelmiyorlar. İkincisi de okula gelen öğrenciler sağlıklı bir eğitim alamıyorlar. Ek binaya geçtikleri için yazı tahtası, sıra, masa, sandalye hiçbir şey yok. Eğitim araç ve gereçleri yok. Bu ne derece sağlıklı bir eğitim? Ne zaman gelinecek de bu sıkıntılar çözülecek, hiçbir gelişme yok. Bu işin üzerine gidilseydi ara dönem de, tatil döneminde tadilatlar yapılırdı. Şu anda iki sınıfın tavanı çöktü, diğer sınıfların da her an çökebilir. Buradan sesimizin duyulmasını istiyoruz. Büyük bir felaket yaşanmadan lütfen tedbirler alınsın, gerekenler yapılsın" şeklinde konuştu.
Bu okulun köyün tek okulu olduğunu ifade eden Bozkurt, başka bir alternatiflerinin olmadığını ve yetkililerin artık seslerini duyarak bir an önce önlem alınmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.