"50.YILIMIZI ZEHİR ETMEYİN"

“50.YILIMIZI ZEHİR ETMEYİN”
Mesut Hoşcan yönetimini ağır eleştiren ETB açıklamasında taraftarların kulübe sahip çıkması çağrısını yaptı. ETB iyi niyet ve söylemlerle göreve gelen Hoşcan yönetiminin geleceğe yönelik umut vermediğini dile getirerek...

Mesut Hoşcan yönetimini ağır eleştiren ETB açıklamasında taraftarların kulübe sahip çıkması çağrısını yaptı. ETB iyi niyet ve söylemlerle göreve gelen Hoşcan yönetiminin geleceğe yönelik umut vermediğini dile getirerek tüm kentin taşın altına elini koyma zamanının geldiğini söyledi.

Eskişehirspor'un ligdeki başarısız tablosu karşısında Mesut Hoşcan yönetimini ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ı uyaran Eskişehirspor Taraftarlar Birliği yönetimi " 50. Yılımızı zehir etmeyin" dedi.
ETB'nin mesut Hoşcan yönetimini ağır eleştirdiği açıklamasında kötü gidiş karşısında sabırları taştığı belirtilerek şunlara yer verildi.
"Yaptığımız destek açıklamalarına, içeride ve dışarıda verdiğimiz sonsuz desteğe rağmen takımın toparlanamaması ve her geçen gün sıkıntının büyümesi bizlerin sabrını tüketmiştir.
Her zaman söylüyoruz, Eskişehirspor'un en büyük gücü taraftarlarıdır. Bizler gerekirse yönetimi, teknik heyeti, futbolcuları eleştireceğiz ama bu kulübe de sahip çıkmaya devam edeceğiz. Maçlara gelin çağrılarımız yönetim-futbolcu-teknik heyet için değil en büyük sevdamız Eskişehirspor'umuzun geleceği içindir. Kötü günler yaşamak istemiyorsak Eskişehirspor'un gerçek sahibi biz taraftarlar sahip çıkmalıyız.Unutmayalım ki baki olan yönetim,futbolcu,teknik heyet değil bizleriz.
Eskişehirspor yönetimi Eskişehirspor için güzel şeyler yapmak amacıyla göreve geldiklerini söylemişlerdi. Söylemleri de fikirleri de iyi niyetli görünüyordu. Fakat geldiğimiz noktada geleceğe dair en ufak bir umut bile kalmamıştır. Büyük camialar, bizim bugün yaşadığımız 50.yılımız gibi özel dönemlerde önlerine büyük hedefler koyarken, şampiyonluklar hedeflerken, biz küme düşmeme hesapları yapıyoruz.
Kulübün borçlarının bazı mali tedbirlerle birlikte sportif başarıyı da yakalayarak azaltılabileceğini düşünüyorduk fakat beklentilerimizin hiç biri olmadı aksine kulübümüz geçmiş yıllarda olduğu gibi sürekli icra haberleri ile gündeme geldi. Eskişehirspor Yönetimi göreve gelirken "Hedefi olan takım Alper Potuk'u satmaz" dediler, Veysel'i sattılar, ardından en iyi oyuncularımızdan Tarık'ı sattılar. Şeffaflıktan bahsettiler ama geçmişten farksız olarak borcumuz konusunda net bir bilgi bile vermediler.. Gelen ve giden futbolcuların maliyetini ve getirisini resmi kanaldan açıklamadılar.
Göreve gelmeden önce, bir önceki yönetimin taraftarı kulübe üye yapmamasından şikayet ettiler. Fakat üyelikler konusunda tamamıyla taraftarın kulübe üye olmaması için değişiklikler yaptılar. Tek adamlığa karşı dik duruş sergileneceği söylendi fakat aksine genel kurulda tüzük değiştirilerek tek adamlık dönemi resmileştirildi. Taraftarın passolig konusunda uyarıları ciddiye alınmadı ve stadımızın çok daha fazla dolmasının önüne geçildi.Gücünü taraftarından alan camia taraftarının yanında duramadı.
Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam'ın da kötü gidişattan kendine pay çıkarması gerekmektedir. Her fırsatta şehrin havaya girmediğinden, taraftarın gerekli desteği göstermediğinden bahsediyor ama oynadığımız son 24 maçta alınan sadece 4 galibiyet var. Peki takım niye havaya girmiyor? Kendisi de bunu bize açıklamak zorundadır.
Bu camia tarihinin en ağır davasına çıktı, UEFA karşısında. Peki kim savundu bu davada bizi? Kulübün avukatlığına daha mesleğe yeni başlamış birini getirdiler. Koskoca bir kentin,yüzbinlerce insanın aylarca beklediği davada, her gittiğimiz şehirde yüzümüzü yere eğen davada onurumuzu,gururumuzu yeterince savunamadılar.
Kulübü borç batağına soktuğunu düşündükleri eski yönetimden hesap soramadılar. O dönemde kendileri de yönetimdeydi. Bu borç batağı nasıl oluştu açıklayamadılar. Mevcut borçları da borçla kapatmaya çalıştılar. Geçmişte Boyd'da yaptıkları hatanın benzerini Necati'de yaptılar. Bir ay önce sattıkları futbolcudan haciz yediler.
Haftalardır takım hakem hatalarından göz göre göre puanlar kaybediyor,çıkıp da kulübün haklarını koruyamadılar.
Önce güven dediler, yola çıktıkları arkadaşlarını yarı yolda bıraktılar. Daha saymadığımız ama yakında dile getireceğimiz pek çok hata yaptılar.
Bu vesile ile Eskişehirspor'un şanlı taraftarına bir kez daha sesleniyoruz. Alternatif bir yönetim kurulu adayı çıkmadığı sürece Eskişehirspor'umuzu daha da sıkıntılı günler beklemektedir. Buradan bir çağrıda da bulunmak istiyoruz. Eskişehirspor taraftarlarının, şehrin iş adamlarının mülki amirlerinin ve kulüpte görev almış eski-yeni tüm yöneticilerin kısaca Eskişehirspor'a sevdalı her kim varsa Eskişehirspor'umuzun geleceği adına ciddi kararlar alıp ellerini taşın altına koymaları gerekmektedir.
Unutmayalım başka Eskişehirspor yok. Onu koruyacak ve yüceltecek bizden başka da kimse yok. Düşersek bizi nelerin beklediğini büyük küçük herkes biliyor. O yüzden iş işten geçmeden harekete geçelim ve 50. yılımızı kendimize zehir etmeyelim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.