KOCA BAŞBAKANLA POLONYA'YA GİTTİ

KOCA BAŞBAKANLA POLONYA’YA GİTTİ
Polonya Başbakanı Ewa Kopacz’ın davetine icabet ederek, ikili temaslarda bulunmak için Polonya’ya giden Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile birlikte Polonya ya giden Eskişehir Milletvekili Salih Koca, iki gün sürecek olan programın...

Polonya Başbakanı Ewa Kopacz'ın davetine icabet ederek, ikili temaslarda bulunmak için Polonya'ya giden Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile birlikte Polonya ya giden Eskişehir Milletvekili Salih Koca, iki gün sürecek olan programın ardından heyet ile birlikte yurda dönecek.
Polonya ziyaretinde Kopacz ve Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski ile yapılacak görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra AB müzakere süreci ve Kıbrıs konuları ele alınacak. Ziyarette, Suriye ve Irak'taki gelişmeler olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası sorunlara ilişkin görüş alışverişinde de bulunulacak.
Ziyaretin, iki ülke arasında altı asra dayanan çok iyi düzeydeki ilişkilerin, daha da geliştirilip güçlendirilmesi bakımından önemli bir vesile teşkil edeceği değerlendiriliyor. Türkiye - Polonya Diplomatik ilişkilerinin tesisinin 600. Yıl programına katılan heyette Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan yardımcısı Ekrem Erdem, Grup Başkan Vekili M.Belma Satır ve Milletvekilleri iki gün sürmesi planlanan çalışma ve ziyaretlerini tamamlayıp TBMM'deki çalışmalarına katılmak üzere yurda dönecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.