PAMUKKALE EKSPRESİ GERİ DÖNÜYOR

PAMUKKALE EKSPRESİ GERİ DÖNÜYOR
Bakan Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pamukkale Ekspresi seferlerine, Eskişehir-Denizli arası yol yenileme çalışmaları nedeniyle ara verildiğini hatırlattı. Seferlerin, 19 Ocak’tan itibaren yeniden başlayacağını...

Bakan Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pamukkale Ekspresi seferlerine, Eskişehir-Denizli arası yol yenileme çalışmaları nedeniyle ara verildiğini hatırlattı. Seferlerin, 19 Ocak'tan itibaren yeniden başlayacağını ifade eden Elvan, Denizli'den Eskişehir'e seferin konvansiyonel trenlerle gerçekleştireceğini, yolcuların Eskişehir'den İstanbul'a YHT bağlantısıyla seyahat edeceğini söyledi. Elvan, isteyen yolcuların Ankara yönüne de YHT bağlantısı ile seyahatlerini tamamlayabileceklerini ifade etti.
Pamukkale Ekspres trenine Afyonkarahisar-Dinar'dan otobüs bağlantısı verileceğini belirten Elvan, Burdur ve Isparta halkının demiryoluyla Eskişehir, Ankara ve İstanbul'a daha hızlı ve konforlu seyahat imkanına kavuşacağını dile getirdi.
İstanbul-Denizli 10 Saat 37 dakikaya düştü
Yapılan çalışmalar sonucunda Pamukkale Ekspresi ile 14 saat 23 dakika olan İstanbul-Denizli arası seyahat süresinin 10 saat 37 dakikaya düşeceğini kaydeden Elvan, söz konusu güzergahta çocuk ve 65 yaş üzeri kişilerin 36 lira, genç, öğretmen, basın kartlı, grup, Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve 60-64 yaş arası yolcuların 57,75 lira ve indirime tabi olmayan yolcuların ise 72 liraya seyahat edebileceklerini bildirdi.
Elvan, Pamukkale Ekspresi'nin, Eskişehir-Denizli arasında uzun yıllar bakım yapılmaması ve hızın saatte 30 kilometreye kadar düşmesi nedeniyle seferlerine ara verildiğini hatırlatarak, yenileme çalışmalarının tamamlandığını, bununla birlikte hattın maksimum hızının saatte 120 kilometreden, 155 kilometreye çıkarıldığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.