"MEYDANLARDAN SAKIN KORKMAYIN"

“MEYDANLARDAN SAKIN KORKMAYIN”
Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy’un divan başkanlığını yaptığı Genel Kurul toplantısında Eskişehir Kent Konseyi’nin çalışmaları ve hayata geçirdiği projeler Kent Konseyi delegelerine anlatıldı. Yoğun bir...

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy'un divan başkanlığını yaptığı Genel Kurul toplantısında Eskişehir Kent Konseyi'nin çalışmaları ve hayata geçirdiği projeler Kent Konseyi delegelerine anlatıldı. Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen toplantıda yeni Yürütme Kuruluyla beraber önemli işlere imza attıklarını ifade eden Akçasoy, desteklerini esirgemeyen tüm delegelere teşekkürler etti.
Ayrıca; Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy Genel Kurula yaptığı konuşmada Kent Meydanı ile ilgili olarak, meydanların o kentte yaşayanların kültürlerini, duygularını, heyecanlarını paylaştıkları, buluştukları kamusal alanlar olduğunu belirtti. Akçasoy; "Meydanların kenetlenilen kentlerin kalbi ve buluşma yerleridir. Aktivitelerin oluşması için geniş alanlardır. Kamusal alandır. Hepimizin alanıdır. Payı olduğu alandır. Bu alanda 1950 yılından beri Atatürk stadyumu alanı bulunmakta. Birçok sportif faaliyeti takip ettik. Burası kamusal alan bir alandır. Biz orada birlikte ağladık, birlikte sevindik. Yüzbinlerce kişinin anısı var. Orası meydan gibi meydan olmalıdır. İkincisi de eğer meydan gibi meydan alanı sunabilirsek içinde bir Atatürk Stadyumunun bir parçasının, Tribünün kalmasının gerekliliğini savunuyoruz. Burnunda altına Eskişehirspor müzesi yapılmalıdır" diye konuştu.
Akçasoy'un "Meydanlar insanlar içindir ve insanlardan korkmamak gerekir" diyerek bitirdiği sözleri Genel Kurul delegelerince uzun süre alkışlandı.
Eskişehir Kent Konseyi Genel Kurulu'nda Eskişehir Kent Konseyi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetmeliklerinde yapılan değişiklikler delegelere okunarak oylandı ve kabul edildi.
Eskişehir Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevini uzun bir süre devam ettiren ve kısa bir süre önce görevinden ayrılan Tugay Aladağ'a Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy tarafından bu güne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verildi. Yönetmelikler gereği Büyükşehir Belediye Başkanı'nca önerilen 3 isim arasından Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından Ahmet Kapanoğlu Eskişehir Kent Konseyi Genel Sekreterliği'ne seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.