'BOZDAĞ ETEKLERİ AĞAÇLANDIRILMALI'

‘BOZDAĞ ETEKLERİ AĞAÇLANDIRILMALI’
Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu Bozdağ Yeşil Kuşak Ağaçlandırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yüksek Ziraat Mühendisi Selma Güder, Eskişehir Kent Konseyi ve Sağlık Çalışma Grubu olarak konu...

Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu Bozdağ Yeşil Kuşak Ağaçlandırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Yüksek Ziraat Mühendisi Selma Güder, Eskişehir Kent Konseyi ve Sağlık Çalışma Grubu olarak konu hakkında "ne yapabiliriz?" araştırmak için 27 Ekim 2014 tarihinde Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ile iletişime geçtiklerini kaydetti. Güder, "Açıklamamızın konusu olan Bozdağ ve çevresinde incelemelerde bulunduk. Bu tespitlerimizde, Orman Bölge Müdürlüğü sürekli yanımızda, bilgi vermek için hazırdı" dedi.
Eskişehir'in farklı iklim tiplerinin geçiş yerinde olması nedeniyle biyolojik çeşitliliğinin oldukça fazla olduğunu hatırlatan Güder, "Eskişehir ilinin Kuzey Batısında uzanan Bozdağ yüksekliği yer yer 1200 m'ye ulaşan engebeli, erozyana uğramış, zayıf toprak yapısına sahip bir bölgemizdir. 1987 yılında yapılan 'Yeşil Kuşak 1 Projesi' ile 2400 dekar alana 280.000 adet fidan dikilmiştir. 2013 yılında yapılan değerlendirmede 25 yıl önce dikilen fidanların bir kısmının tutmadığı, bir kısmının bodur kaldığı ve Bozdağ'ın tamamen yeşil görünebilecek bir bitki örtüsüne dönüşmediği saptanmıştır" şeklinde konuştu.
Bozdağ'ın ormancılık açısından ağaçlandırılması zor bir saha olduğunu belirten Selma Güder, "Büyük kısmında fidan yetişecek toprak derinliği olmadığından, ancak dere içlerinde ve bazı bölümlerde başarılı olmuştur. Tahminen 20 yıl sonra, buranın ekosisteminin tam olarak oluşacağını, genç bir orman halini alacağını ve yeni tohumlarla kendini yenileme özelliğine kavuşacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.