Barajlara bereket

Barajlara bereket
Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, kar yağışlarının Nisan ayında da böyle devam ettiği takdirde bereketli bir sezon geçireceklerini söyledi. " BARAJLARIN DOLULUK ORANI YÜZDE 50’Yİ GEÇTİ!"Yağışlı havaların...

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, kar yağışlarının Nisan ayında da böyle devam ettiği takdirde bereketli bir sezon geçireceklerini söyledi.
" BARAJLARIN DOLULUK ORANI YÜZDE 50'Yİ GEÇTİ!"
Yağışlı havaların tekrar başladığını belirten Buluşan, " Geçmiş ayda yağan kar gibi tekrar bir kar beklentisi var. İnşallah afatsız bir konumunda olur. Çünkü bundan önceki yağan kar gerçekten çok güzel etkili oldu. Birden erimedi. Bir ay 20 günlük bir süreçte bekleyerek eridi. Bundan dolayı toprağımıza çok faydalı olduğu, yer altı su kaynaklarımızı etkilediği ve karların erimeye başlaması sonucu barajlarımızın, göletlerimizin yavaş yavaş dolmaya başladığı görüldü. Yüzde 50 seviyelerini de geçmeye başladığını duyuyoruz" dedi.
"DENGE ÖNEMLİ!"
Buluşan, " Mahsulümüz şu anda uyur bir halde olduğu için karın altında, kar kalktıktan sonra üreticilerimize bizim danışmanlarımız aracılığıyla gübrelenmelerin yapılmasının erken olduğunu, bunun bekletilmesi gerektiği söylendi. Bundan dolayı yeni gelen kar da inşallah afatsız olur. Bu şekildeki yağışları Nisan ayında da alırsak bu sene çok bereketli ve verimli bir yıl olacağı görülmekte. Burada önemli olan bereketli yılla beraber üreticimizin kazanması, üreticimizin ürününün bedelinin fiyat bulması, alnının terini alabilmesi, zirai girdilerini karşılayabilmesi, Bu nedenle denge önemli" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.