"Ulaşımdaki çileyi neden uzatıyorsunuz?"

“Ulaşımdaki çileyi neden uzatıyorsunuz?”
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ikinci oturumu Yılmaz Büyükerşen’in rahatsızlığından dolayı Başkan Vekili Abdülkadir Adar başkanlığında yapıldı. Mecliste geçen toplantıda gündeme gelen ulaşımın rahatlaması...

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat ayı ikinci oturumu Yılmaz Büyükerşen'in rahatsızlığından dolayı Başkan Vekili Abdülkadir Adar başkanlığında yapıldı.
Mecliste geçen toplantıda gündeme gelen ulaşımın rahatlaması adına atılacak adımların meclis gündemine gelmemesi tartışma yarattı.
Ulaşımın rahatlaması için belediyeye 40 otobüs alımı, tramvay hatlarının uzatılması ve kapasitelerinin arttırılması, Odunpazarı-Çankaya bölgesine teleferik sisteminin kurulması ve araç kiralamaları ile ilgili gündem maddelerinin meclise gelmemesine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt tepki gösterdi.
Plan ve Bütçe Komisyonu'nun çalışmaları neden bugüne yetiştiremediğini soran Kurt, "Bunlar Eskişehir'in ulaşımı açısından önemli maddelerdir. Bunların plan bütçede görüşülmemesi ulaşım sorununun çözümünü aksatan işlerdir. Bugün görüşülmemesi demek Eskişehir halkının 1-2 ay daha sıkıntı yaşayacağı anlamına gelmektedir" dedi.
" ENGELLEME HAREKETİ VAR!"
Başkan Vekili Abdülkadir Adar ise, 7 Haziran genel seçimleri nedeniyle Salı gününün son istifa günü olduğunu hatırlatarak, bu nedenle Salı günü toplantı yapamadıkları yanıtını verdi.
AKP'li Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı ise acil olan bir konunun son gün gündeme ilave edilemeyeceğini belirtti. Bu konular hakkında detaylı bilgilerin alınması gerektiğini kaydeden Yapıcı, " Buda bir günde yapılamazdı" dedi.
Bunun üzerine Başkan Kazım Kurt, yatırım programlarının Ekim ayında, bütçelerin ise Kasım ayında yapıldığını hatırlattı. Ulaşım ile ilgili konuların bugün gündeme alınmamasının iyi niyetle bağdaşmadığına dikkat çeken Kurt, " Bir ufak çelme, engelleme hareketi olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.
AKP'li Yapıcı da bunun üzerine, " Önemli olduğu iddia edilen bir konu 2 günde meclise geliyorsa mecliste işler nasıl gidiyor görülmesi lazım" diye konuştu.
Bu sözler üzerine sinirlenen Kurt, "Tramvayları uzatmayalım mı? Otobüs almayalım mı" diye çıkıştı.
Kısa süren tartışmanın ardından Başkan Vekili Abdülkadir Adar son noktayı koydu. Adar, " Mart ayında tekrar gündeme gelerek konu görüşülür" şeklinde konuştu.
" VETO EDİLEN MADDE YENİDEN MECLİSTE"
Toplantıda ayrıca Ocak ayında Yılmaz Büyükerşen tarafından veto edilen sözleşmeli personel ücretleri ile ilgili madde yeniden gündeme gelerek tartışma yarattı. Alınacak personel listesiyle verilecek ücretlerin ayrı ayrı oylanması gerektiğini söyleyen CHP'lilere AKP'liler itiraz etti. AKP'li Yapıcı, " Bütçenin teknik olarak bölünmesi mümkün değil" dedi. İlgili konu uzun süren tartışmaların ardından AKP'lilerin oy çokluğuyla meclisten geçti.
"MECLİSTE İKİ İSTİFA"
Mecliste son olarak CHP'li Adnan Özkan ve AKP'li Fecir Üçkaya'nın 7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldukları için istifa ettikleri açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.