Ağaç Günü'ne kapanış serenomisi

Ağaç Günü’ne kapanış serenomisi
Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezinde düzenlenen kapanış seremonisine Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, Uluslararası Ahşap Kültürü Derneği Başkanı Howard...

Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezinde düzenlenen kapanış seremonisine Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, Uluslararası Ahşap Kültürü Derneği Başkanı Howard Rosen, Türkiye Ormancılar Derneği 2. Başkanı Hüsrev Özkara, ETO Başkanı Metin Güler ve çok sayıda davetli katıldı.
ULUSLARARASI SAVAŞ TACİRLERİNE İNAT SEVGİYİ, KARDEŞLİĞİ VE BARIŞI ANLATTIK
Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi sanatçılarının sunduğu konserle başlayan programda bir konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt; "Uluslararası savaş tacirlerine inat, Odunpazarı'ndan Eskişehir'den sevgiyi, barışı ve kardeşliği tüm dünyaya anlattık" dedi.
DÜNYA BARIŞINA KATKI SUNDUK
Konuşmasına Yunus Emre'nin: Gelin Tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz sözleriyle başlayan Başkan Kurt; "Geldiniz tanıştık ve ortak bir köprü oluşturduk. Bir eser oluşturduk. Bütün dünyaya sevgiyi barışı ve dostluğu anlatmaya çalıştık. Uluslararası savaş tacirlerine inat 60'dan fazla ülkeden gelen insanlarla dost olduk. Kardeş olduk ve dünya barışına katkı sunduk. Bizim kültürümüzü yaşadınız, gördünüz, tanıdınız. Bizlerde adını bile duymadığımız ülkelerin sanatçılarını tanıdık, dünyada bizden başka insanların var olduğunu ve onların başarılı uygarlıklar kurduğunu gördük. Bu etkinliğin en önemli özelliği işte bu "dostluk, barış ve kardeşlik" görüşlerine yer verdi.
TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİN
AYDINLIK OLDUĞUNU ANLATIN
Konuşmasında 68 ülkeden gelen tüm yabancı konuklara seslenen Başkan Kurt; Ülkenize, ülkemizle ilgili umutlu bir geleceğin olduğunu anlatmalısınız. Türkiye uygar ülkeler arasında çağdaş bir ülke olarak mutlaka yerin almalıdır. Türkiye çağdaş, demokratik, laik ve parlamenter bir sistemle sonsuza kadar yaşayacaktır. Bunu da biz göstereceğiz. Sizlerden en büyük beklentimiz budur. Sizleri asla unutmayacağız, sizlerde Odunpazarı'nı ve Eskişehir'i unutmayın" ifadelerini kullandı.
ULUSLARARASI AHŞAP KÜLTÜRÜ DERNEĞİ BAŞKANI HOWARD ROSEN: ODUNPAZARI'NDA BAŞARILI BİR KUTLAMA GERÇEKLEŞTİRDİK
Başkan Kurt'un açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Uluslararası Ahşap Kültürü Derneği Başkanı Howard Rosen,"Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un liderliğinde Odunpazarı'nda çok başarılı bir Dünya Ağaç Günü Kutlaması gerçekleştirdik" dedi.
Konuşmasında; "Başkan Kurt ve ekibinin özverili çalışmaları ve Odunpazarı halkının sıcak yaklaşımı ile ağacı ve insanlığı kutlamak için bir araya gelen 300'e yakın konuk başarılı bir şekilde ağırlandı" diyen Rosen; "Bu etkinliği çok iyi bir şekilde hatırlayacağız" görüşlerine yer verdi.
Eskişehir'de ve Odunpazarı'nda ağacın öneminin çok büyük olduğunu altını çizerek vurgulayan Rosen; "Başkan Kurt etkinlik süresince tüm programlara katılarak, medyanın ve halkın aktivitelere katılımının artmasına katkı sağladı. Bu etkinliğe katılan her kez şunu gördü ki! Başkan Kurt, ağaca ve ahşap kültürüne büyük önem veriyor. Bu kültürü geleceğe taşımak istiyor. Bu anlamda Başkan Kurt ve ekibine çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
BAŞKAN KURT TARİHE GEÇTİ:
DÜNYA AĞAÇ GÜNÜ KUTLAMALARI TARİHİNİN EN İYİ BELEDİYE BAŞKANI ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI AV. KAZIM KURT OLDU
Zaman zaman duygusal anlarında yaşandığı kapanış seremonisinde, uluslararası katılımcılardan oluşan değerlendiriciler kurulu tarafından Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt "Dünya ağaç günü kutlamaları tarihinin en iyi belediye başkanı" seçildi.
BAŞKAN KURT'A
BUMERANG HEDİYE ETTİLER
Ağaç güzeldir kutlamaları kapsamında Odunpazarı'nda bulunan tüm ahşap sanatçılarının ve müzik guruplarının temsilcilerinin konuşma gerçekleştirdiği programda Başkan Kurt'a Bumerang hediye eden Avustralyalı sanatçı; "Bumerangın bizim kültürümüzde özel bir anlamı var. Bumerang atıldığında geri gelir. Bizde Eskişehir'e ve Odunpazarı'na geri geleceğiz" dedi.
Kapanış seremonisi, Dünya Ağaç Günü kutlamalarına katılan sanatçı ve müzik guruplarına sertifika takdim töreni ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.