Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1)

YETER Kİ CANLARI İSTESİN


Ülkemizde futbolun, sadece futbol olmadığını maç bitince daha iyi anladım. Sanki Eskişehirspor bu maçı kendi için değil de, Galatasaray ve Beşiktaş için oynamış. Bir taraftan tebrik telefonları, diğer tarafta Fenerbahçelilerin sanki şampiyon oldunuz sitemleri. En çok da maç bitiminde yaşadığımız sevince bozulmuşlar. Bence de doğru, keşke beraberliğe değil de galibiyete sevinseydik ama bu hakemlerle ancak bu kadar oluyor işte. Penaltımız verilmedi, kartlar gösterilmedi. Yine de bu sevinç gösterisi taraftara her türlü terbiyesizliği yapan Volkan Demirel'e güzel bir cevap olmuştur diye düşünüyorum.
Bu maç bir kez daha gösterdi ki, bizim futbolcular rakip seçiyorlar. Sezon başından beri aynı senaryo tekrarlanıyor. İstanbul takımları ile oynarken bizim futbolculara sanki sihirli bir el dokunuyor. Gözünüzün önüne ilk önce Anadolu takımları ile oynadığımız maçları sonra da Fenerbahçe maçını getirin. Bir takım bu kadar mı değişir, bu kadar mı farklı oynar? Hangi sonucu alırsak alalım bu maçların hepsinde inanılmaz mücadele ettiler. Tabii bunu görünce insan ister istemez kızıyor, niye hep böyle oynamadınız diye. Bu durumu sadece Skibbe'ye mal etmemek lazım çünkü Ertuğrul Sağlam varken de böyleydi. İlk yarıda da şampiyonluk yarışı içindeki takımlara karşı çatır çatır oynayıp, sonrasında kendi sahamızda nispeten daha kolay maçları kaybetmiştik. Bakalım bu hafta sonu İstanbul'da Başakşehir karşısında ne yapacağız. Yine eski günlere dönüp kolayca teslim mi olacağız, yoksa biz iyi bir takımız deyip, Fenerbahçe maçındaki gibi mücadele mi edeceğiz. Rakip bana göre bu ligin en can sıkıcı takımı. Set oyunu denilen temposuz, risksiz, iyi kapanıp, rakibin hata yapmasını bekleyen, sadece sonuç odaklı, kazanda nasıl kazanırsan kazan düşüncesiyle oynuyorlar. Alman Hoca Eskişehir'e ilk geldiği dönemde böyle bir futbolu tercih ederek başarılı olmuştu. Bir bakıma Başakşehir, Skibbe'nin aklındaki futbolu oynuyor. Bu yüzden rakibin dilinden en iyi Skibbe anlar diyorum. Bakalım rakibi çözebilecek mi göreceğiz.
Skibbe bu sezon üstüne düşeni yaptı. Erciyes ve Fener maçlarındaki kazanımlar ile gelecek sezon için yerini de garantiledi. Bundan sonraki maçlarda birlikte devam etmeyi düşündüğü futbolculara daha fazla şans verirse şaşırmam. Başakşehir ise Avrupa Kupalarına katılma peşinde, bu yüzden bizimle oynayacakları maça mutlaka kazanmak için çıkacaklar. Maçın sonucunu ise onlardan çok bizim futbolcuların ne yapmak isteyecekleri belirleyecek. Çünkü Fenerbahçe maçı bize bir kez daha sakladıkları potansiyellerini görme imkânı verdi. İsterlerse çatır çatır mücadele ediyorlar. Bu maçı da kazanırız yeter ki canları istesin...











Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor -6- Ferit Alp DOĞAN (90+1) Arşivi