Hasan Tosun'dan üniversiteleri anlatan kaynak

Hasan Tosun’dan üniversiteleri  anlatan kaynak
Anemon Otel’de düzenlenen konuşan Prof. Dr Tosun kitabın; “Gelişmiş dünyanın üniversiteleri ile Türkiye üniversitelerini nasıl yarıştırırız” sorusuna yanıt aradığını söyledi. Prof. Dr. Hasan Tosun “En önemli nokta;...

Anemon Otel'de düzenlenen konuşan Prof. Dr Tosun kitabın; "Gelişmiş dünyanın üniversiteleri ile Türkiye üniversitelerini nasıl yarıştırırız" sorusuna yanıt aradığını söyledi. Prof. Dr. Hasan Tosun "En önemli nokta; bir kaynak var, devlet bu bütçeyi üniversiteye aktarıyor ama bu kaynakların doğru ve etkili kullanıldığını görmek istiyoruz. Hükümetimiz devlet üniversitelerine bir bütçe öngörüyor, ancak kaynağın üniversitelerin performansına bağlı olarak tahsis edilmesi gerektiğini düşünüyorum, bunun için de üniversitelerin kategorize edilmesi performanslarının ölçülmesi lazım." İfadelerini kullandı.
Üniversitelere ayrılan ödeneğin geçmişe göre çok daha fazla olduğuna da dikkat çeken Prof. Dr Tosun konuya dair "2014 rakamları ile üniversiteye aktarılan kaynak 18 milyar TL. Bu çerçevede öğrenci başına yapılan katkı açısından baktığımızda son 4 yılda ESOGÜ'de öğrenci başına 7 bin lira aktarılırken, Anadolu Üniversitesi'nde öğrenci başın aktarılan miktar 12 bin liradır. Öğrenci başına değerlendirme yapıldığında kategorimizde 25'inci sıradayız, Anadolu üniversitesi ise daha yukarıda." Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.